Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Telenet start modernisering van zijn mobiele netwerk

 
 
 
 

Door de overname van BASE beschikt Telenet over een eigen kwalitatief mobiel netwerk. "Een waarvan we alle infrastructuur zelf beheren en naar behoefte in kunnen investeren", zegt Hans Demarneffe, Product Manager bij Telenet Business. De grote werken om het nieuwe netwerk op de toekomst voor te bereiden, gingen onlangs van start.

Vandaag biedt het BASE-netwerk al uitstekende kwaliteit zowel voor mobiele spraak als mobiele data. Hans Demarneffe: "95% van de meer dan 3 miljoen BASE-klanten zegt tevreden tot zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van het BASE-netwerk. En ook TestAankoop was zeer lovend, zo scoort ons 4G-netwerk volgens hen het best in de grote steden."

Dé Belgische referentie worden

"Maar Telenet wil verder gaan", weet Hans. "We willen uitgroeien tot de Belgische referentie voor mobiele telefoniediensten – zoals dat vandaag al het geval is voor internet, televisie en telefonie via het coaxnetwerk. We willen ons positioneren als een sterk merk dat volledig inspeelt op de naar elkaar convergerende mobiele en vaste netwerken."

Investering van 250 miljoen euro

Met een steeds toenemend verbruik van mobiele data in het vooruitzicht en de migratie van meer dan 1 miljoen mobiele Telenet-klanten zal Telenet significant investeren in het mobiele netwerk. Hans: "De komende jaren investeren we inderdaad 250 miljoen euro. De bedoeling is de huidige capaciteit te versterken, de dekking (3G, 4G en 4G+) te optimaliseren en het netwerk voor te bereiden op de toekomst."

Moderniseringswerken gestart

De moderniseringsfase startte in augustus 2016 met de update van een honderdtal mobiele sites. Hans: "De radio-uitrusting op die sites wordt integraal vervangen door stations van de nieuwste generatie. De moderniseringswerken zullen tot het voorjaar van 2018 duren. Daarnaast zullen we tegen 2020 ook 800 tot 1000 nieuwe sites bouwen. Ook die werken zijn onlangs gestart."

Strategische partnerships

De modernisering van het netwerk gebeurt in samenwerking met verschillende partners. ZTE levert de radio-infrastructuur, ENGIE Fabricom staat in voor de operationele kant (plaatsing en fysieke vervanging van zendapparatuur en bekabeling) en PTM verleent administratieve steun (ontwerp, toegang tot sites, vergunningen). In Brussel zal TecICT de volledige dienstverlening uitvoeren.

Bekijk ook

  • Vers van de pers: whitepaper 'Connectiviteit vandaag en morgen'

    Wat betekent connectiviteit voor uw bedrijf? Download onze whitepaper hier.

    lees meer
  • Telenet en ZTE breken Europees snelheidsrecord 4,5G

    Met de baanbrekende 4,5G-technologie vestigen Telenet en telecompartner ZTE een nieuw Europees snelheidsrecord.

    lees meer