Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Telenet neemt Belgische ICT-integrator NEXTEL over

 
 
 
 

Bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, te bouwen en te beheren. Om die reden heeft Telenet Group BVBA op 31 oktober 2017 NEXTEL overgenomen. De Belgische ICT-integrator NEXTEL heeft vestigingen in Wommelgem en Zaventem en telt 315 vaste medewerkers.

Als integrator is NEXTEL vandaag actief bij grote bedrijven, KMO’s, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. In die zakelijke markt ziet Telenet een groeiende behoefte aan totaaloplossingen met één aanspreekpunt. Telenet Business levert zo’n oplossingen op dit moment vooral aan kleine ondernemingen. In de toekomst willen we dat ook bij middelgrote en grote ondernemingen aanbieden.

Beter tegemoet komen aan verwachtingen

Met de overname van NEXTEL kan Telenet Business beter tegemoet komen aan deze verwachtingen. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van totaaloplossingen zoals telefooncentrales in de cloud, geïntegreerde LAN/wifi-oplossingen, Unified Communication & Collaboration (UCC), camerabewaking en toegangscontrole van gebouwen. Die diensten levert NEXTEL vandaag al aan meer dan 5.000 klanten en op 10.000 sites.

Twee zeer complementaire bedrijven

“NEXTEL en Telenet Business zijn zeer complementair”, onderstreept Martine Tempels, Senior Vice President bij Telenet Business. “Telenet Business is een succesvolle speler op vlak van connectiviteit en IT-security. Met de knowhow van een integrator als NEXTEL kunnen we bedrijven nu echt een oplossing van a tot z bieden.”

 

Ook Peter Roelens, CEO van TelelinQ – het moederbedrijf van NEXTEL – is enthousiast: “Samen gaan we de business van onze klanten een extra stimulans geven, waardoor ze een grotere voorsprong in hun markt zullen realiseren. Voor de NEXTEL-medewerkers is Telenet bovendien een goede omgeving om hun ambities en creativiteit verder te ontplooien.”

 

De overname van TelelinQ NV omvat haar dochtervennootschappen NEXTEL NV, NEXTEL Telecom Solutions NV, de Belgische integratorafdelingen binnen het bedrijf, TelelinQ Distribution en Finance NV, de aanbieder van huur- en leasingoplossingen voor ICT-materiaal. De geplande overname van TelelinQ NV door Telenet Group BVBA zal eerst ter goedkeuring aangemeld worden bij de Belgische Mededingingsautoriteit, alvorens ze voltrokken kan worden.

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook

 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • REDIRECT - Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

  De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer