Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Telenet Idealabs stelt voor: INTUO

 
 

Samen met start-up community en accelerator Idealabs investeert Telenet in digitaal ondernemerstalent. Als Telenet Idealabs helpen we jonge ondernemers hun businessidee in een prototype om te zetten. Gilles Mattelin en Tim Clauwaert zijn zo’n witte raven: ze zijn het brein achter INTUO, een krachtig platform dat competenties in kaart brengt én meetbaar maakt.

Eerst de bergen, dan Telenet Idealabs

Vóór Telenet Idealabs in the picture kwam, trokken Gilles en Tim zeven maanden met de rugzak door de bergen. Daar smeedden ze een band die het fundament van INTUO zou worden. Tim licht toe: "Na onze trip deden we eerst twee jaar werkervaring op: Gilles in een familiebedrijf, ik in de farmaceutische sector. Tijdens die periode werd snel duidelijk dat we zelf iets op poten wilden zetten. Zo is het idee voor INTUO beginnen rijpen." Telenet Idealabs zag het potentieel en selecteerde het concept van Gilles en Tim uit meer dan 400 kandidaturen. Gilles: “Toegang krijgen tot een netwerk als dat van Telenet is van onschatbare waarde. Bij een eigen business komt zoveel kijken dat elk advies mooi meegenomen is.”

Van potential naar performance

INTUO is een interactief platform voor bedrijven die het maximum uit hun werknemers en partners willen halen. Gilles: "Het brengt de bestaande competenties van ieder individu in kaart en zorgt voor de juiste opleidingen op het geknipte moment. Rekening houdend met het competentieniveau van ieder individu, vergroot ons learning management systeem het potentieel van de volledige onderneming. En dat biedt nieuwe mogelijkheden op gebied van skills, product management, teamwork, innovatie en efficiëntie." Tim pikt in: "INTUO is het eerste platform dat competenties in kaart brengt en die ook meetbaar maakt. Dat meten gebeurt continu, in real-time. Wij gaan dus verder dan het traditionele e-learning dat zich beperkt tot een score waar amper belang aan gehecht wordt."

“INTUO is het eerste platform dat competenties in kaart brengt en die ook meetbaar maakt.”

Tim Clauwaert

Ideaal voor bedrijven met een technisch profiel

Tim ziet INTUO vooral aanslaan in de industrie en in de softwarewereld: "De uitdaging bij complexe producten – zoals machines of software – is om de leercurve zo kort mogelijk te houden. Je moet gebruikers in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen begeleiden, met een voortdurende wisselwerking tussen ondersteuning en opleiding."

 

Gilles vult aan: "INTUO is ideaal voor bedrijven met een technisch profiel en een groot partnernetwerk. Neem nu een automerk: elk nieuw model dat op de markt komt, vraagt nieuwe kennis van medewerkers en dealers. Concreet zal onze software competenties binnen een organisatie in kaart brengen en op basis daarvan kennisprofielen opstellen. Gebruikers krijgen zo niet enkel een gerichte opleiding, de impact van de opleiding kan meteen geanalyseerd en –indien nodig – bijgestuurd worden."

“Als talent development systeem detecteert INTUO potentieel waardoor je als bedrijf het onderste uit de kan haalt.”

Gilles Mattelin

Result driven totaaloplossing

"Als talent development systeem detecteert INTUO potentieel waardoor je als bedrijf het onderste uit de kan haalt op meerdere vlakken", besluit Gilles. "De algemene performantie wordt verhoogd en bedrijven kunnen veel korter op de bal spelen. En daar proeven zowel het bedrijf als hun klanten de voordelen van."

Meer info:

 
 

Bekijk ook

 • IT continuity en internetconnectiviteit whitepaper

  Wat als uw internetverbinding uitvalt?

  lees meer
 • Hoe gaat úw bedrijf om met thuiswerken?

  Vragen zoals deze beantwoordt u met een bedrijfsbeleid rond het gebruik van smartphone, tablet, BYOD en pc...

  lees meer
 • VGD

  “Om de continuïteit te garanderen, hebben we in elk kantoor een back-uplijn.”

  lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"