Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Onderzoek BIPT en Test-Aankoop bewijst het

Telenet heeft snelste mobiele netwerk

Bent u Telenet Business-klant dan hebt u een streepje voor. Niet alleen surft u op het snelste vaste netwerk, maar ook het snelste mobiele netwerk van België. Dat blijkt uit de laatste testresultaten van consumentenorganisatie Test-Aankoop én uit een nieuw rapport van telecomregulator BIPT.

Met een skibox met technische apparatuur en enkele smartphones op het dak doorkruisten twee wagens vorig jaar in september het hele land om de surf- en bel-ervaring van de Belgische consument door te lichten. De experts deden liefst 8.000 telefoongesprekken en 60 000 data tests per netwerk.

Mobiele snelheden vergeleken

Uit de rijtesten blijkt dat Telenet het snelste mobiele netwerk van ons land heeft. Met respectievelijk 93 en 22 megabits per seconde (Mbps) heeft Telenet de hoogste gemiddelde downloadsnelheid (Proximus 74, Orange 58 Mbps) én de hoogste gemiddelde uploadsnelheid (Proximus 20,2, Orange 18,9 Mbps).

De downloadsnelheid van Telenet vergeleken met die van Proximus en Orange. Bron: BIPT 2018 H2 drive test campaign results.
De uploadsnelheid van Telenet vergeleken met die van Proximus en Orange. Bron: BIPT 2018 H2 drive test campaign results.

Test-Aankoop komt tot dezelfde conclusies via de app BeCover+, waarmee consumenten met hun smartphone tests kunnen uitvoeren op de verschillende netwerken. Zo werden in oktober, november en december 2.082 metingen uitgevoerd door 908 consumenten. Hieruit blijkt opnieuw dat Telenet op kop staat voor de snelheid van downloads en uploads, de wachttijd tijdens het surfen en het bekijken van filmpjes op YouTube.

 

Telenet haalt in de testresultaten van Test-Aankoop een gemiddelde downloadsnelheid van 37,2 Mbps. Bij Proximus is dat 33,9 en Orange 25,2 Mbps. Voor de uploadsnelheid staat Telenet ook op de eerste plaats, met een gemiddelde uploadsnelheid van 11,2 Mbps (Proximus, 10,5; Orange, 9,5 Mbps). De snelheden wijken af van die van het BIPT omdat via BeCover+ ook tests werden gedaan op het 3G-netwerk en omdat de metingen van het BIPT uitsluitend zijn gedaan met de meest moderne smartphone die zeer hoge snelheden aankan.

Minder onderbroken gesprekken

Het BIPT onderzocht bovendien de kwaliteit en ervaring van telefoongesprekken in ons land: bijvoorbeeld het aantal calls dat met succes gestart en beëindigd worden. Wie bij Telenet belt, heeft het minste kans op een onderbroken telefoongesprek. Dat is mooi meegenomen als u voortdurend (potentiële) klanten aan de lijn hebt.

 

Sinds de overname van BASE in 2016 heeft Telenet zijn mobiele netwerk fors uitgebreid en gemoderniseerd met een investering van meer dan 250 miljoen euro. De 2.800 bestaande sites zijn gemoderniseerd met de nieuwste apparatuur en antennes. En daar plukken we nu dus de vruchten van.

 

Meer info vindt u in het volledige rapport van het BIPT en het artikel van Test-Aankoop.

Meer Inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie