Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wat uw klanten liefst willen als het gaat om de levering van pakjes

Opvallend, maar gratis levering en de laagste prijs zijn niet voor elke online klant doorslaggevend. Hoe belangrijk is de stiptheid van levering bijvoorbeeld?

 
 

De stiptheid van leveringen is essentieel. Daar laten studies geen twijfel over. In dit artikel focussen we op nog twee wensen van uw online klanten. U hebt een troef in handen als u deze aanbiedt op uw webshop.

Zekerheid over leveringsmoment

  • 90% van de online shoppers wil zekerheid over het leveringsmoment. ‘Transparantie’ is het sleutelwoord volgens een studie van het Duitse onderzoeksbureau ECC Köln. Wie zijn klanten maximaal informeert over het traject van de bestelling, creëert tevreden klanten.  
  • 63,4% wenst een trackingcode en e-mails over de vooruitgang van de levering.
  • 78% zou liefst zelf een levertijdstip kiezen.

Snelle levering

Snelheid van verzending wordt steeds belangrijker. Dat toont een onderzoek bij Amerikanen en Britten aan. Omdat grote spelers als Amazon steeds sneller leveren, verwachten consumenten dit ook van andere winkels. Deze trend waait ook over naar Europa, waar intussen vele shops al binnen 24 uur leveren.

  • 22% van de online kopers verwacht dat hun aankoop binnen 12 uur wordt verzonden.
  • 43% verwacht dat de bestelling binnen 24 uur geleverd wordt.
  • Slechts 13% vindt het acceptabel als een bestelling meer dan drie dagen op zich laat wachten.

Gemakkelijk retourneren

Het product gemakkelijk kunnen retourneren is voor 71,3% een reden om online te bestellen. 92% van de mensen is bereid om een opnieuw te kopen bij een laagdrempelig retourproces. Dit wil niet zeggen dat een product retourneren gratis moet zijn. Bij de meeste webwinkels is dit op kosten van de koper.

Meer Inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie