Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Rossel zet zijn ‘mediamorfose’ in alle veiligheid voort

 
 
 
 

Rossel is een hoofdrolspeler in de mediawereld. “We willen alle platformen gebruiken om informatie te verspreiden”, stelt IT & Security Manager David De Geyter enthousiast. “Dat kan alleen samen met een partner die de nodige expertise heeft op het vlak van datacenterbeveiliging.”

Met namen als Le Soir en de kranten uit de Sudpresse-groep speelt Rossel een hoofdrol in het Belgische medialandschap. Ze verspreiden informatie via alle gebruikelijke actuele kanalen en verlenen tal van journalisten toegang tot een groot aantal gevarieerde bronnen. Gedurende dat hele mediaproces zijn er drie constanten: de gegevensbeveiliging verzekeren, de datacenters tegen aanvallen beschermen en de uitgevoerde oplossingen operationeel houden. Dat is de verantwoordelijkheid van David De Geyter, die daarvoor op Telenet vertrouwt en erg tevreden is over die samenwerking.

Databeveiliging topprioriteit

“Zonder de getroffen maatregelen in de Rossel-Telenet-samenwerking in detail te onthullen, kan ik zeggen dat databeveiliging een topprioriteit is voor onze mediagroep. We beschikken over datacenters die dagelijks duizenden datastromen beheren”, begint David De Geyter. “Dat is het onzichtbare deel van de ijsberg.”

Via verschillende platformen – apps en websites – verspreidt Rossel informatie. David: “Naargelang de vraag worden artikelen uit onze datacenters geput. Elk bezoek aan een server is een open deur. We moeten zeker weten dat geen enkele kwaadwillige persoon in het systeem probeert binnen te dringen.” Tegelijk moeten de journalisten die informatie creëren: “Onze servers laten journalisten toe om informatie – die vaak vertrouwelijk is – op te slaan, te bewerken en er op elk moment toegang toe te krijgen.”

Expertise verzekerd

De beveiligingsoplossing die Telenet voorstelde was meer dan ‘zomaar een’ firewall. “Het was een partnerschap”, zegt David. “Ik merkte meteen dat de kennis die Telenet over de mediawereld heeft een enorme troef zou zijn voor ons. De contactpersonen kennen onze behoeften, eisen en verwachtingen, omdat ze daar elke dag aan moeten beantwoorden. Telenet biedt ons niet alleen oplossingen die ons werk aanzienlijk verlichten, ze beschikken over nóg een belangrijke troef: proactiviteit. Hun advies zet ons geregeld aan tot handelen.”

Vlotte en veilige dienstverlening

De aanpak van Telenet helpt Rossel om z’n lezers en abonnees een vlotte en veilige dienstverlening te garanderen. David: “We moeten informatie snel toegankelijk maken voor onze lezers en abonnees, maar ook hun lezerscommentaren beheren. Het is onze taak om hun gegevens te beschermen. Zij willen – mogen – zich daar geen zorgen over maken. Dankzij Telenet kunnen we hen dat veilige gevoel geven. Wij kunnen ons focussen op onze kerntaken én beperken de risico’s tot het minimum.”

Menselijke samenwerking

De grootste troef van Telenet is volgens David de menselijke dimensie. “De omstandigheden dwingen ons om nauw met Telenet samen te werken. We zitten maandelijks samen om de geavanceerde beveiligingstechnologieën onder de loep te nemen en om de evolutie van onze behoeften te bekijken. Vertrouwen speelt daarin een erg belangrijke rol. We zijn dan ook erg blij dat we kunnen samenwerken met vaste vertrouwenspersonen. We spreken niet met onpersoonlijke callcenters, maar met mensen die even begaan zijn met de beveiliging van onze gegevens als wijzelf.”

“We hebben een partner op mensenmaat gevonden. We spreken met mensen die even begaan zijn met de beveiliging van onze gegevens als wijzelf.”
 

David De Geyter
IT & Security Manager

 
 

Bekijk ook