Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Trend alert! Onzichtbare restaurants, bedreiging of kans?

 
 

In Londen en Parijs zijn ze al ingeburgerd: de onzichtbare restaurants. Nu ontwaakt de nieuwste horecatrend in België. Vormen deze online spelers een bedreiging of een kans voor uw zaak?

Een onzichtbaar restaurant heeft geen uithangbord. Noch kan u er gaan eten.

Nee, deze restaurants verkopen hun gerechten enkel online via bekende platformen zoals Deliveroo, Takeaway.com en Uber Eats.

 

Zo zit de concurrentie soms waar u het niet verwacht.

Onzichtbare restaurants een bedreiging?

Dat veel horeca-uitbaters deze puur online restaurants als een bedreiging zien, is te begrijpen. Ze werken immers met een goedkopere kostenstructuur. Ze hoeven geen ruim pand te huren in een drukke winkelstraat, tafels te dekken, zaalpersoneel in te zetten, ...

Nee, een leuk klinkende merknaam, website en uitgebreide menu volstaan. De maaltijdbezorgdiensten doen de rest.

 

“Na een zestal maanden hebben we 18 virtuele merken op ons platform”, zegt Mathieu de Lophem, general manager Benelux bij Deliveroo in De Tijd. Concurrent Uber Eats telt volgens de krant vijf van zulke restaurants in ons land.

Of kans om uw omzet te verhogen?

Toch hoeven deze nieuwe restaurants geen bedreiging te zijn. Integendeel, sommige bestaande restaurants breiden hun zaak uit met een nieuw online merk. Opmerkelijk! Vaak gebeurt dat op vraag van de maaltijdbezorgdiensten.

 

“Aan onze data zien we welke niche nog in de regio ontbreekt, bijvoorbeeld gyoza. Dat is een soort gebakken knoedels uit de Japanse keuken. Op basis daarvan stellen we aan een bestaand restaurant met een gelijkaardige keuken voor om er een virtueel merk bij te nemen”, klinkt het bij Deliveroo.

 

Zo wordt de trend meteen een kans voor restaurants met ruimte in de keuken. Welke maaltijden zou u graag online verkopen?

Ook interessant

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook

 • Vinden klanten uw zaak via hun smartphone?

  Hebt u een lokale winkel en wil u graag meer klanten werven? Denk dan mobiel vriendelijk. Focus op mobile search zodat klanten uw zaak eerst vinden.

  lees meer
 • Waarom de nieuwe iPhone u sneller en gemakkelijker laat werken

  Drie nieuwe iPhones lanceert Apple. Waarom werkt u vlotter met deze smartphones? Wij lijsten 7 redenen op.

  lees meer
 • 12 tips om klanten fan te maken van uw zaak

  Klanten waarderen geeft uw zaak een boost. Ontdek 12 ideeën om loyaliteit te belonen en klanten fan te maken van uw zaak.

  lees meer