Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Ontdek Tinx:
onze IoT-oplossing
voor bedrijven

 
 

Parkeersensoren, IP-camera’s, tracksystemen, sensoren die de luchtkwaliteit meten … Steeds meer toestellen zijn met het internet verbonden. Dat kan ook uw bedrijf ten goede komen. Met de hulp van Telenet kan u de kansen die Internet of Things (IoT) biedt volop benutten. Ontdek Tinx, onze IoT-totaaloplossing voor de bedrijfsmarkt.  

Vandaag zijn er in België meer dan 17 miljoen toestellen met het internet verbonden. De komende jaren zal dat aantal vertienvoudigen. De fysieke wereld wordt gedigitaliseerd, waardoor er nieuwe inzichten en bedrijfsmodellen ontstaan. Telenet wil bedrijven daar graag bij helpen.

Bedrijven slimmer maken

Met Tinx wil Telenet de apparaten binnen uw bedrijf op een veilige manier met elkaar laten communiceren. Via ons IoT-platform kunnen u en uw collega’s dat netwerk dan eenvoudig beheren. Tinx laat u ook toe om de IoT-data te visualiseren en te analyseren. Zo kan u tot nieuwe inzichten en oplossingen komen.

Van kant-en-klaar tot op maat

Tinx zal in verschillende vormen beschikbaar zijn: er zullen kant-en-klare oplossingen voor kmo’s zijn, maar voor bedrijven met specifieke noden kunnen we evengoed een IoT-oplossing op maat ontwikkelen. Daarvoor werken we samen met partners als Microsoft, IBM en Imec. Ook ICT-integrator Nextel, recent door Telenet overgenomen, trekt mee aan de kar. Dankzij deze samenwerkingen kan uw bedrijf een totaalpakket aanbieden, van idee over uitwerking tot onderhoud.

Veilig en performant netwerk

Om al die apparaten en toestellen met elkaar te kunnen verbinden, gebruiken we ons narrowband IoT-netwerk (NB-IoT en later LTE-M). Dat netwerk is een uitbreiding van de huidige 4G-infrastructuur. Het NB-IoT-netwerk heeft vandaag al een volledige nationale dekking en komt ook tot op moeilijk bereikbare locaties, zoals kelders.

Maximaal beveiligd

Het feit dat al die apparaten draadloos met elkaar verbonden zijn, maakt ze kwetsbaar voor cyberaanvallen. Telenet zet met Tinx daarom ook sterk in op security. We zorgen ervoor dat het netwerk, de firmware en de IoT-toestellen beveiligd zijn. We encrypteren en beschermen bovendien de data in de cloud.

Bekijk ook de video:

Meer weten? Surf naar telenet.be/tinx

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook

 • Mobly

  Zo’n slimme auto is niet langer science-fiction. Ook niet voor u!

  lees meer
 • Zo beveiligt u elk onderdeel van uw IT-infrastructuur

  Goede beveiliging bestaat uit meerdere lagen. Elk onderdeel van uw IT-infrastructuur heeft dus bescherming nodig.

  lees meer
 • 5 voordelen voor uw bedrijf na overname Nextel

  Zoals u misschien nog weet, hebben we in oktober vorig jaar ICT-integrator Nextel overgenomen.

  lees meer