Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Mobiele connectiviteit: WiFi en 3G/4G

 
 

Mobiele werknemers gebruiken niet alleen 3G/4G maar ook WiFi om onderweg contact te houden en te werken. Beide zijn complementair en in de toekomst zal uw toestel automatisch de beste connectie kiezen. Maar voorlopig moet u dat nog zelf doen. Wanneer en hoe maakt u dan de keuze?

 

Op de meeste plaatsen in België is er buiten gebouwen 3G/4G-dekking. In gebouwen is dat niet altijd het geval. Dan is draadloos internet (WiFi) een oplossing. Via de dienst Wi-Free geeft Telenet uw medewerkers toegang tot twee verschillende WiFi-netwerken: het netwerk van de Telenet Hotspots en dat van de homespots. Uw medewerkers kunnen gratis op beide netwerken als uw bedrijf Business Fibernet heeft. Ook medewerkers die thuis internet van Telenet hebben, al dan niet via het Telenet Incentive Plan (TIP), kunnen de home- en hotspots gratis gebruiken.

Telenet-homespots

Telenet-homespots bieden internettoegang via het publiek gedeelte van een private modem. Er zijn ondertussen 670 000 homespots in Vlaanderen en Brussel, maar hun aantal groeit nog. Vanaf eind volgend jaar zullen ook de 200 000 homespots van VOO in Brussel en Wallonië voor Telenet-klanten beschikbaar zijn. Hebben uw medewerkers een Telenet-mailadres (@telenet.be), dan kunnen ze met de aanmeldgegevens van hun e-mail onmiddellijk op alle homespots. Werkt u met uw eigen mailserver, dan moet u voor elke medewerker eenmalig een account aanmaken.

Lees ook

 
 
 
 

Toepassingen

Er zijn heel wat situaties waarin toegang tot een homespot nuttig kunnen zijn. Enkele voorbeelden:

  • Een thuisverpleegkundige werkt na haar bezoek aan een patiënt haar agenda bij, via de homespot van de patiënt
  • Een onderhoudstechnicus bestelt wisselstukken tijdens de herstelling van een verwarmingsinstallatie bij een particuliere klant.
  • Een binnenhuisarchitect gebruikt een applicatie op zijn iPad om bij de klant thuis aanpassingen aan een interieur te visualiseren. De app gebruikt data uit de cloud.
  • Een verkoper raadpleegt bij zijn klant een tarievenlijst, die in de cloud beschikbaar is.
  • Een leverancier van IT-diensten downloadt een bestand van 250 MB om een router te herconfigureren.
 
 

Hotspot of homespot in uw bedrijf

Uw bedrijf kan zelf een hotspot of homespot ter beschikking stellen, bijvoorbeeld als extra service aan bezoekers. Een homespot is enkel toegankelijk voor Telenet-klanten. Ook moet uw internetverbinding een home gateway omvatten en moet het signaal ervan ver genoeg reiken. Wilt u alle bezoekers, ongeacht hun operator, draadloos internet aanbieden, dan kiest u voor een hotspot. Een hotspot is een krachtigere oplossing die meer mensen tegelijk toegang tot het internet biedt.

Aanvullende technologieën

WiFi is stabieler en sneller dan 3G/4G. Als u grote bestanden wilt downloaden, is het de beste keuze. Voor tablets en laptops zonder 3G/4G-simkaart is het ook een oplossing. Maar hotspots en homespots zijn niet overal beschikbaar. Daarom beschouwt u WiFi het best als een aanvullende technologie, naast 3G/4G. Voor medewerkers die onderweg overal internettoegang nodig hebben en zich veel verplaatsen, blijft 3G/4G noodzakelijk. De 3G/4G-abonnementen King en Kong zijn voor zelfstandigen en kleine ondernemingen interessant.

 
 

Bekijk ook

  • EuralPack

    “Het is essentieel dat je thuis even efficiënt kunt werken als op kantoor, het systeem moet performant zijn.”

    lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"