Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Lezen op vakantie: waarom geen
digitaal boek?

 
 
 
 

Is digitaal lezen iets voor u?

Vakantie: eindelijk een kans om de boeken te lezen die u al zo lang had willen lezen. Probeer het eens met een ebook: comfortabel, voordelig en groen!


Digitaal lezen geraakt steeds meer ingeburgerd. Dit heeft natuurlijk te maken met de opmars van tablets, maar ook met een steeds groter aanbod aan digitale boeken. Is digitaal lezen iets voor u? Wij zetten alvast de voordelen op een rijtje.

Comfortabel

Tablets, maar vooral ebook lezers (bijvoorbeeld de Kindle van Amazon) bieden een ervaring die gelijkaardig is aan die van papier. Bovendien hebt u door digitaal te lezen altijd uw favoriete boek binnen handbereik. Op een tablet of ereader passen duizenden boeken: dat scheelt flink wat kilo’s wanneer u al deze boeken in papieren vorm zou moeten meenemen.

Voordelig

De prijs van een ebook ligt vaak lager dan die van het papieren exemplaar. En er zijn zelfs vele titels gratis verkrijgbaar! Websites zoals Amazon.com zijn natuurlijk onklopbaar wat het aanbod betreft, maar op een website zoals Bol.com vindt u vandaag al meer dan 1.500 boeken als ebook!

Groen

Wie geeft om het milieu, zal het graag horen: digitaal lezen beperkt de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van papier.

Interactief

Digitaal lezen biedt tal van mogelijkheden tot interactiviteit. Zo is het nu al mogelijk om ebooks te voorzien van video’s en geluid, waardoor lezen ineens een multimediale ervaring kan zijn.

Welk toestel kiest u best?

Om digitaal te lezen, hebt u meerdere mogelijkheden: het kan op een eInk reader, een iPad, een Android tablet... Welke optie voor u geschikt is, hangt af van uw leesbehoefte en van het toestel (de tablet) dat u eventueel al in huis hebt. De website ereaders.nl biedt alvast een overzicht van de mogelijkheden.

 
 
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"