Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Klaar voor deze 3 technologietrends?

 
 
 
 

Hebt u zich ooit afgevraagd wie er aan het stuur zit van de razendsnel veranderende wereld? Maak in dit artikel kennis met een van de chauffeurs… een Belgische. En weet meteen welke richting ze uit rijdt.

De Belgische computerwetenschapper én wereldautoriteit in ICT, Pattie Maes, wordt wereldwijd geroemd om haar invloed op technologische ontwikkelingen. Het weekblad Humo plaatste de professor van het beroemde Massachusetts Institute of Technology (MIT) op nummer 5 in zijn lijst meest invloedrijke Belgen.

Bent u klaar voor de 3 trends die volgens haar de toekomst kleuren?

Trend 1. Technologie wordt slimmer en zelfstandiger

“Smartphones zijn maar domme dingen”, zegt Pattie Maes in het uitgebreide interview met Telenet Business. “We moeten ze voortdurend in onze handen houden, zelf de apps openen die we willen gebruiken, ze storen ons wanneer het niet past… Daarentegen, weten slimmere systemen wel wat er zich afspeelt in de wereld van de gebruiker. Ze geven informatie op het moment dat de gebruiker deze nodig heeft, én het minder of niet stoort. Deze zachte integratie in ons leven vinden we in de toekomst normaal.”

Trend 2. Smartphone van de toekomst staat op onze neus

De smartphone zal niet meer in onze broekzak passen, of aan onze handen kleven. Wel zoekt Maes het meer in de vorm van augmented reality.
“Vandaag kennen we deze AR enkel in de vorm van grote headsets”, weet ze. “Maar deze headset worden kleiner, lichter en meer geaccepteerd. Binnen een paar jaar ziet deze er net zo uit als de bril die u vandaag draagt.”

Trend 3. Ondernemers zetten kleine experimenten op

Steeds meer kleinere ondernemers besluiten om niet aan de zijlijn te blijven staan. Ze gaan actief aan de slag en gebruiken nieuwe technologieën om hun diensten en producten gemakkelijker te maken voor klanten. “Ik raad kleinere ondernemers dan ook aan om de technologische ontwikkelingen op te volgen via organisaties die congressen organiseren, technologie spotten en ruim verspreiden. Met de kennis die ze hier verzamelen, kunnen ze kleinere experimenten opzetten.”

Bereidt u zich graag grondig voor op de toekomst? Lees hier het volledige interview met Pattie Maes.

Bekijk ook