Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Kies ik voor iOS, Android of Windows Phone?

 
 
 
 

U weet het zelf niet meer? Kiezen tussen Android, iOS en Windows Phone kan best lastig zijn. In de media ontaardt het al snel tot verhitte discussies waarbij - vaak met weinig zin voor nuance - afwisselend iOS, Android en Windows Phone tot beste OS gekroond worden. Wij brengen u alvast een bondig overzicht van de belangrijkste sterktes en zwaktes van ieder systeem. Aan u om te kiezen.

iOS van Apple: de keizer van de mobiele besturingssystemen? iOS-toestellen bieden ongetwijfeld een intuïtieve, gestroomlijnde gebruikerservaring op topniveau. Wie een tablet of smartphone wil die wérkt - standaard uit de doos - maakt met iOS een uitstekende keuze. Aan de andere kant biedt iOS dan weer weinig mogelijkheden om uw toestel te personaliseren.

Android van Google is het besturingssysteem naar keuze voor de meeste smartphonegebruikers. Met de keuze voor het Android-platform heeft u een ruim aanbod aan toestellen. Het systeem is zeer open en iedere fabrikant kan er zijn eigen saus over gieten. Er bestaan ook duizenden applicaties, goede maar ook minder goede. En dat is dan weer de keerzijde van de medaille: het gevaar voor virussen loert om de hoek en het kan zeker geen kwaad om u goed te informeren alvorens u een app gaat downloaden die u nog niet kent.

Windows Phone kwam pas veel later op de markt en is minder populair dan de twee andere systemen. Het is echter een uitstekend, innovatief en modern besturingssysteem. Dat er wat minder apps zijn, moet de gebruiker er wel bijnemen.

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"