Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Kent u de 4 dunste en lichtste laptops ter wereld?

 
 

Hoe mobieler, hoe beter. Zeker professionals die van meeting naar meeting en misschien zelfs van klant naar klant gaan, zeulen liever geen al te zware computer mee. Overweegt u een lichtere laptop? Check dan deze dunste en lichtste business laptops van het moment.

Ultrabooks vormen een relatief nieuwe categorie bij de laptops. Alle merken zijn namelijk op zoek gegaan naar hun alternatief voor de MacBook Air van Apple. Ze zijn stijlvol, nauwelijks een centimeter dik en wegen niet meer dan 1,5 kg.

 

Dit is onze selectie meest kwalitatieve notebooks voor consultants:

Lichtste 15-inch

Acer kroont zich tot maker van de lichtste 15-inch notebook ter wereld. De nieuwe Swift 5 notebook weegt minder dan 1 kg! Omdat het altijd interessant is om de juiste indruk achter te laten, is de luxueuze behuizing mooi meegenomen. Toetsenbordverlichting en straffe Intel Wireless-netwerkadapter horen er standaard bij.


Verkrijgbaar vanaf 973 euro.

MacBook-design

De HP Envy 13 lijkt met z’n aluminium afwerking nog het meest op een Apple-laptop. De lichtste 13-inch-versie weegt 1,23 kg. Het model x360, waarvan het touchscreen helemaal draait tot u een tablet hebt, weegt 1,3 kg. U kan tot maar liefst 14 uur lang werken met één volledig opgeladen batterij.

 

Verkrijgbaar vanaf 899 euro.

Opvallend stevig

De duurste notebook in onze lijst is de Dell XPS 13, die 1,22 kg weegt. Hij biedt voor die prijs wel een snellere processor, betere batterij en is vooral een opvallend stevige laptop. Ook het design valt in de prijzen. Leuk is dat u de positie van de webcam kan veranderen en het matte 4K-scherm steeds goed leesbaar is.

 

Verkrijgbaar vanaf 1.600 euro.

15,5 uur batterij

De Yoga 920 van Lenovo weegt minstens 1,31 kg. Hij belooft geen opstarttijd en geen gedoe. De batterij zou 15,5 uur meegaan, langer dan de andere toestellen in onze lijst. De laptop blijft mails downloaden en Skype-gesprekken ontvangen, zelfs in stand-by. U bedient deze met uw stem of tekent met de stylus wanneer u het scherm 180° draait.

 

Verkrijgbaar vanaf 1.200 euro.

Een langer lijstje met meer specificaties vindt u in het artikel De beste Ultrabooks van 2018: de dunste en lichtste laptops.

Meer tips om efficiënter te werken

Bekijk ook