Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Interactive Class: leren in de 21e eeuw

 
 
 
 

Leraar vooraan de klas, u die kijkt en luistert. Waarschijnlijk bracht u het gros van uw dagen op de schoolbanken zo door. Maar de komst van technologie zet dat systeem steeds meer onder druk. Om het onderwijs te transformeren in een leeromgeving van de 21e eeuw, is er dan ook nood aan een totaaloplossing. i3-Technologies, Microsoft en Telenet Business sloegen de handen in elkaar en stellen die oplossing nu graag voor: Interactive Class.

In de 21e eeuw worden van een kind andere competenties verwacht als ze de school verlaten dan pakweg 20 jaar geleden. Ze moeten hun digitale geletterdheid voldoende ontwikkeld hebben om te kunnen deelnemen aan de informatiesamenleving en op een correcte en veilige manier kunnen omgaan met technologie, het internet, social media enzoverder. En dat vraagt uiteraard nieuwe lesmethoden.

Het kind centraal

De komst van technologie maakt het mogelijk om niet de leerkracht, maar wel het kind centraal te stellen. BYOD, 1 op 1 leren, Flipped Classroom, Project Based Learning, … Het zijn nieuwe lesmethoden die het kind als uitgangspunt nemen. Zo kan elk kind op zijn eigen tempo leren, zoals het zelf wilt: door te kijken en luisteren, of net door te doen. Zo sluit de situatie binnen de schoolmuren ook beter aan op de leefwereld van het kind. Het resultaat: de leerresultaten van de kinderen verhogen en ze zijn beter voorbereid op een job in de 21e eeuw.

Partnership voor totaaloplossing

Het onderwijs succesvol digitaal transformeren vraagt om een totaaloplossing die gemakkelijk geïmplementeerd en gebruikt kan worden. Met die insteek sloegen I3-Technologies, Microsoft en Telenet dan ook de handen in elkaar. Interactive Class is het resultaat van dat partnership.

 

Met Interactive Class bieden we scholen een alles-in-één-oplossing: software, hardware en draadloos internet. Interactive Class maakt het mogelijk om in klassen via een digitaal bord en tablets interactief les te geven. Leerkrachten kunnen hun lessen beter afstemmen op de behoeften van de leerlingen, en dus ook meer inspelen op differentiatie.

 

 • Software van i3-Technologies: i3LEARNHUB
  De software van i3LEARNHUB weerspiegelt de eenvoud van traditionele leermiddelen op een digitaal bord. Zo herkent de software fysiek gereedschap op het scherm én alle populaire multitouchgebaren, wat leerkrachten toelaat om heel interactief les te geven. Het is bovendien een platform met kant-en-klare content. Leerkrachten kunnen meteen aan de slag met de rijke bibliotheek lesmateriaal en afbeeldingen, of kunnen een beroep doen op de i3-gemeenschap waar collega’s lessen delen. i3LEARNHUB vereist geen installatie, wat betekent dat leerkrachten op om het even welk device kunnen inloggen en direct toegang hebben tot hun lessen.
 • Tablets van Microsoft: Surface 3
  Microsoft levert met de Surface 3 de tablets voor de kinderen. Met het 10''-scherm biedt de Surface 3 de kracht van een laptop, maar in een lichte en flexibele vorm. Dankzij het snel reagerende, heldere aanraakscherm kunnen kinderen heel intuïtief aan de slag. De geïntegreerde houder met meerdere posities zorgt ervoor dat ze altijd comfortabel kunnen werken, en met de Surface-pen kunnen ze zelfs schrijven zoals op een gewoon blad papier.
 • Draadloos internet van Telenet Business: Managed Wifi
  Uiteraard vragen deze nieuwe lesmethodes een krachtige en veilige draadloze internetverbinding. Die komt er met Managed Wifi. Telenet Business installeert Wifi access points in de klaslokalen en dankzij het handige online managementplatform kunnen scholen zelf hun Wifi-netwerk beheren. Zo kan bijvoorbeeld het netwerk voor de kinderen gescheiden worden van dat van leerkrachten en ander personeel. En kunnen bepaalde applicaties en websites voor de kinderen geblokkeerd worden, kunnen de uren wanneer het netwerk beschikbaar is ingesteld worden, enzoverder.

Meer over onze redundante internetoplossingen?

 
 
 
 

Bekijk ook

 • De kracht van digitale transformatie

  Wat zijn de drijvende kracht en de uitdagingen van digitale transformatie ?

  lees meer
 • De Wifi-oplossing op maat van winkels, Managed Wifi

  Wij geven u een voorsmaakje van wat onze Wifi-oplossing Managed Wifi voor uw winkel kan doen.

  lees meer
 • Vijf tips voor IT continuity

  Een internetonderbreking leidt bij de meeste bedrijven tot aanzienlijke kosten en inkomstenverlies. Wij geven vijf tips die ervoor zorgen dat het niet zover komt.

  lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"