Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Hoe uw marketing 👍 wordt met een 😃

 
 
 
 

U gebruikt emoji's voor uw privéberichten, maar niet in uw bedrijfscommunicatie?
Nochtans verbeteren steeds meer bedrijven er hun marketing mee. Hoe zet u emoji's in?

😎 👊 💪 zijn heel bekende emoji's of emoticons. Steeds meer bedrijven gebruiken deze populaire symbolen op sociale media, websites en in mailings.

Hoe zou u uw marketing kunnen versterken met emoji's?

Voor social media

Het voorbije jaar steeg het aantal advertentiecampagnes met emoticons met 777%, volgens een Appboy-studie. 59% van de merken gebruikt emoji's in tweets, 40% in Facebook-posts, aldus een analyse van de top-500 merken door Socialbakers.

Ken de betekenis van 😜

Hoe hard mag een mannetje lachen? En welke lach is eerder spottend dan hartelijk? Check de betekenis van de gezichtjes en symbolen die u graag gebruikt, bijvoorbeeld via https://emojipedia.org/facebook/

👍🏽🥕🙉❤🌝🌈🍭💪 (Overdrijf niet)

Af en toe een emoji in uw berichten droppen is beter dan uw berichten overladen met emoji's. Mensen haken namelijk af wanneer ze door de overload aan emoji's de boodschap niet meer begrijpen.

Zet 😎 in de onderwerpregel van uw mails

56% van de bedrijven die een emoji in de onderwerpregel van mails zet, kent een hogere open rate. Ook op pushnotificaties met emoji's op smartphones wordt vaker geklikt. Sinds juni 2015 steeg de open rate op iOS met 210%, op Android met 1063%, aldus Appboy.

Zoek inspiratie bij 🍕

Anderen doen het u al voor. Daar kan u van profiteren. Bij Domino's pizza bestelt u een pizza door een emoji van een pizza te sms'en. General Electric maakt wetenschap toegankelijk met zijn Emoji Table of Experiments, gelinkt aan Tweets, quizvragen, YouTube-filmpjes.

Hubspot verzamelde de 7 Best Examples of Emoji Marketing. Laat u inspireren.

Bekijk ook