Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Hoe overleeft uw
smartphone
de zomer?

 
 

In de zomer ziet uw smartphone meer af dan anders. U neemt uw iPhone mee naar het strand, beklimt ruwe bergen, duikt onverwachts in een rivier of in het publiek op de zomerfestivals. Gelukkig kan u maatregelen treffen om schade te voorkomen.

Ziehier 5 oplossingen om uw iPhone of Samsung-smartphone beter te beschermen tegen water, zand, hitte en avontuur:

Oplossing 1: Laat uw smartphone thuis

Uw iPhone thuislaten is uiteraard de beste oplossing. Op de festivals zijn oude gsm’s bijvoorbeeld een echte hype. Ze zijn immers prima om mee te sms’en. Met een oude camera of een avontuurbestendige action camera legt u de mooiste momenten vast.

Oplossing 2: Keep it cool

Neemt u toch liever de smartphone mee? Bewaar hem dan op de koelste plek in uw rugzak en hou hem steeds in de schaduw. Laat uw iPhone zeker niet liggen in een snikhete auto!

Oplossing 3: Koop een waterproof model

De laatste iPhones en Samsung Galaxy’s zijn waterbestendig. Online kan u ook overzichten vinden met nog meer waterproof smartphones. Let wel op, want de meeste modellen zijn in proper water getest, wat nog iets anders is dan zout zeewater.

Oplossing 4: Bescherm met een hoesje

Een passend hoesje en beschermend tasje zijn prima oplossingen tegen zand, stof en water. Hoesjes die ongeveer alles weerstaan vindt u bij Lifeproof, Otterbox, Catalyst en Wakawaka.

Enkel de combinatie met hitte is niet ideaal, want zo’n supercase warmt uw toestel extra op en gaat koeling tegen.

Oplossing 5: Zet uw toestel uit

Is uw iPhone oververhit? Leg hem niet in de koelkast. Koel hem niet met ijsblokjes. Een te snel koelproces zorgt immers voor condensatie in uw smartphone. In plaats daarvan zet u het toestel gewoon uit. Haal de batterij eruit mocht dit lukken. En wacht lang.

Bent u er niet gerust in?

Bereid u voor op verlies of schade. Neem een back-up van al uw gegevens. De cloudoplossingen van Apple, Google en Microsoft zijn gemakkelijk. Zij bewaren alles steeds up-to-date in de cloud.

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook