Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Oplossingen

Geen cloud zonder connectiviteit

 
 

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun IT af te nemen als een dienst. Telenet speelt hierop in met cloudoplossingen voor efficiënt, veilig en digitaal ondernemen. En met ijzersterke connectiviteit naar de cloud.

Wilt u onmiddellijk en gemakkelijk documenten delen, online vergaderen, overal kunnen e-mailen, een online kalender beheren en gekende Microsoft-toepassingen zoals Word, PowerPoint en Excel van op eender welk toestel gebruiken, dan komt u al snel bij CloudOffice uit. “CloudOffice is Office 365 van Microsoft met support en extra functionaliteiten van Telenet”, vat Ruud Siebelink, product manager Hosting & Cloud en Software as a Service, samen. “Office 365 bestaat uit verschillende cloudgebaseerde diensten van Microsoft. Wij vullen die oplossing aan met support, met hulp bij het activeren en correct instellen van de verschillende diensten en met een sterke connectiviteit. Die connectiviteit is zeer belangrijk voor een optimale gebruikservaring. Een extra voordeel is dat je enkel voor het actuele gebruik betaalt, dat tot op de dag nauwkeurig is. Heb je meer licenties nodig, dan kan je die gewoon online inschakelen. Voor bedrijven die beperkt willen starten, bieden we een e-mail only-versie aan. Maar ondernemingen met geavanceerde vragen zoals specifieke aanpassingen in Sharepoint kunnen we ook helpen, via een van onze geselecteerde partners.”

Stabiele hosting

Naast CloudOffice, wat een volledige Software as a Service-oplossing is, kunt u ook alleen uw infrastructuur uitbesteden. U krijgt dan alle rechten over een virtueel Dynamic Cloud-datacenter in een ‘shared omgeving’ bij Telenet. U moet niet investeren in hardware of OS-software, Telenet zorgt voor het beheer en uw IT-medewerkers kunnen focussen op andere taken. Het is mogelijk om per gebruik te betalen of via een abonnementsformule. Raf Luyckx, product manager Datacenter, Hosting & Cloud: “Onze nadruk ligt bij Dynamic Cloud op stabiliteit. Wij willen bedrijven een heel betrouwbare omgeving voor hun eigen toepassingen bieden, met een zeer hoge uptime en snelle interventies. Dankzij de schaalbaarheid is het Dynamic Cloud-platform ook uitermate geschikt voor intensieve marketingcampagnes en eventapplicaties. Onze technische support is voor deze bedrijven ook makkelijk te benaderen.”

Betrouwbare en snelle verbinding

“Elke cloudoplossing staat of valt met de verbinding ernaartoe”, zegt Raf Luyckx. “Een groot voordeel van Telenet is dat wij connectiviteit via verschillende dragers aanbieden: coax, glasvezel, maar ook DSL. We kunnen een tweede lijn via een andere drager voorzien die als back-uplijn fungeert en zo de verbinding met je cloudoplossing ten allen tijde garandeert. Je kunt als bedrijf op een heel flexibele en transparante manier op ons netwerk inpluggen. Verder zijn onze datacentra en tachtig procent van onze residentiële klanten rechtstreeks op onze backbone aangesloten. Voor e-commercediensten in onze datacentra, is dat een belangrijke troef. Alles en iedereen zit op één netwerk. Dat geeft in snelheid een verschil van een paar seconden en die kunnen bij e-commerce het verschil maken. Als je digitaal, efficiënt en veilig wilt ondernemen, dan liggen de Telenet Cloud-diensten in combinatie met een Corporate Fibernet voor de hand.”

"Wij willen bedrijven een heel betrouwbare omgeving voor hun eigen toepassingen bieden, met een zeer hoge uptime en snelle interventies."

Raf Luyckx

Product manager Hosting & Cloud

Beter beveiligd dan lokale servers

Naast snelheid zet Telenet ook sterk in op veiligheid, net als Microsoft. “In feite is een lokale server minder veilig”, zegt Ruud Siebelink. “Het risico op inbraken is hoger. We zien in de praktijk dat er met lokale servers vaker iets misgaat. Bij CloudOffice, dat in de datacenters van Microsoft draait, zit de security en redundantie er als het ware vanzelf in. Microsoft doet er, net als wij, alles aan om zijn datacenter veilig te houden en heeft mogelijkheden die veel verder gaan dan het lokale IT-team.”

"Heb je extra licenties nodig, dan kan je die gewoon online inschakelen."

Ruud Siebelink

Product manager Hosting & Cloud

Lees ook:

 
 
 
 

Cloud en hosting bij Telenet

  • Domeinnaamregistratie en –beheer
    Snelle en efficiënte portal voor de registratie en het beheer van uw eigen, unieke domeinnaam voor uw website en e-mailadressen. Keuze uit meer dan 250 extensies.

  • E-mail en samenwerking
    CloudOffice is een volledige werkomgeving in de cloud, met e-mail, Microsoft Office en meer.

  • Web- en serverhosting
    Een veilige plaats voor uw server, uw website, uw webapplicaties en e-commercetoepassingen. Sterke uptimegarantie, 24/7-support, onbeperkte remote access. Keuze uit virtuele servers of dedicated servers.

  • SSL-certificaten voor e-commerce en online betaalverkeer.

 
 

Bekijk ook

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"