Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Inside Telenet

Een superieure verbinding voor een uitstekende ervaring

 
 

Telenet is met De Grote Netwerf gestart met de uitbreiding van zijn netwerk. Dankzij dit grootschalige project wordt Vlaanderen de eerste regio in Europa met een compleet 1 GHz-netwerk. Martine Tempels, Senior Vice-President van Telenet Business, geeft meer uitleg over de werken en de ambities.

Waarom investeert Telenet zo’n fors bedrag in zijn netwerk?

“Ons netwerk is onze core. We investeren proactief en wachten niet tot we een punt van verzadiging bereiken. We breiden nu uit om in de toekomst verdere economische groei mogelijk te maken en voldoende beschikbaarheid te garanderen aan bedrijven die geavanceerde toepassingen als e-commerce of co-working gebruiken. Ook voor de healthsector, machine-to-machinetoepassingen, video en allerlei andere applicaties en sectoren is een verhoging van de capaciteit noodzakelijk. We willen een superieure verbinding aanbieden, zodat bedrijven hun klanten en medewerkers een uitstekende ervaring kunnen geven. Dat is onze strategie.”

Hebben de werkzaamheden gevolgen voor de bedrijven?

“De impact zal voor de meeste bedrijven relatief beperkt blijven. Om te beginnen zijn glasvezel- en DSL-verbindingen niet geïmpacteerd. Het gaat alleen om coax. Daarnaast zijn veel bedrijven al goed uitgerust om onderbrekingen op te vangen. Ook zetten we 250 extra mensen in om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Maar omdat we actieve componenten op het netwerk aanpassen, kunnen we niet om onderbrekingen heen. Er zullen korte outages vóór en na de werken zijn. We proberen de werken zoveel mogelijk te beperken tot één werkdag.”

"Bedrijven gaan veel aan efficiëntie winnen en veel meer mogelijkheden krijgen."

Martine Tempels

Senior Vice-President Telenet Business

Wat kunnen bedrijven doen om geconnecteerd te blijven?

“Veel bedrijven hebben een redundante lijn en hoeven zich geen zorgen te maken. Kleine ondernemingen zonder redundantie kunnen op een gemakkelijke manier blijven verder werken, bijvoorbeeld door tijdelijk hun smartphone als hub te gebruiken. Winkels met een betaalterminal kunnen dan weer met een 4G-router betalingen blijven ontvangen. Er zijn verschillende opties. We proberen onze klanten zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijkheden, onder meer via het speciale oproepnummer 0800 60 800 en op telenet.be/werkeninuwstraat.”

Worden bedrijven vooraf verwittigd?

“Natuurlijk. Wie hinder gaat ondervinden, wordt acht weken vooraf op de hoogte gebracht. Tien werkdagen vóór de dag van de werken zelf delen we de exacte data van de werken mee. Is de tijdelijke onderbreking een probleem, dan bekijken we samen met onze klanten de mogelijke oplossingen.”

Wat mogen bedrijven na de werken verwachten?

“Bedrijven gaan veel aan efficiëntie winnen en veel meer mogelijkheden krijgen. Met het 1 GHz-netwerk garanderen we dat al onze zakelijke klanten over de bandbreedte kunnen beschikken die zij in de toekomst nodig hebben, voor nieuwe toepassingen en innovaties.”

Hebt u vragen over De Grote Netwerf, contacteer dan uw accountmanager, surf naar telenet.be/werkeninuwstraat of bel naar onze infolijn op 0800 60 800.

Meer weten?

 
 
 
 

Over De Grote Netwerf

“Telenet is altijd al een pionier geweest. Ook nu weer willen we onze bijdrage leveren aan de digitale toekomst van Vlaanderen. We zijn dan ook trots dat we met deze investering ervoor zorgen dat Vlaanderen koploper is in Europa. De uitbreiding van het netwerk creëert enorme mogelijkheden met betrekking tot video over internet, machine-to-machine communicatie, e-health, monitoren van veiligheid, cloud computing en andere toekomstige innovaties. Het kan een gigantische stimulans zijn voor de digitale economie in Vlaanderen.”
John Porter, CEO Telenet

 

“Om een toekomstige en creatieve ontwikkeling van de media- en telecomsector mogelijk te maken is een verdere ontwikkeling van de digitale distributie-infrastructuur nodig. Ik ben verheugd dat Telenet hierop inspeelt. Onder meer dankzij Telenet staat Vlaanderen al aan de top van Europa wat betreft breedbandinfrastructuur. De digitale wereld evolueert razendsnel en deze nieuwe investeringen zullen er mede voor zorgen dat Vlaanderen de topregio blijft inzake digitalisering. Hiervan zal elke Vlaming de vruchten plukken.”
Geert Bourgeois, Minister-president van de Vlaamse regering
http://snap.telenet.be/categorie/de-grote-netwerf

 
 

Bekijk ook

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"