Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Event

Een namiddag volledig gewijd aan Security

 
 

Telenet nodigde klanten en contacten uit om een namiddag stil te staan bij de belangrijkste Security-uitdagingen, -trends en -oplossingen. Plaats van afspraak was Technopolis in Mechelen. Onder meer Application Delivery Control, auditing en pentesting, modern malware en Mobile Device Management kwamen aan bod.

Het was Christian Van Heurck die de Telenet Security Day opende. Als coördinator van CERT.be, het Federal Cyber Emergency Team, is hij de geknipte man om te benadrukken dat de cyberdreiging wel degelijk reëel is. Ook in België. Recent cijfermateriaal en concrete voorbeelden staafden zijn betoog.

"Het aantal meldingen bij ons stijgt jaar na jaar exponentieel. Omdat meer mensen ons kennen, maar ook omdat het aantal incidenten toeneemt."

Christian Van Heurck

Coördinator bij CERT.be

Na de inleiding van Christian gingen de Telenet-specialisten dieper in op enkele hete Security-hangijzers. Sven Vande Cappelle kwam het belang van Application Delivery Control in de kijker plaatsen. Beveiliging moet afgestemd worden op zowel applicatie, gebruiker als het moment waarop de gebruiker de applicatie gebruikt.

"Trends als Bring Your Own Device werken het belang van de juiste applicatie op het juiste moment voor de juiste gebruiker in de hand."

Sven Vande Cappelle

Technology Leader Security

Xavier Mertens zette auditing tegenover pentesting en kwam tot de conclusie dat hacking niet per definitie slecht is. Integendeel. Ethische hackers kunnen je op de zwakheden in je infrastructuur wijzen door dezelfde technieken en tools te gebruiken als malafide hackers. Daarnaast belichtte hij moderne malware en hoe het te bestrijden. Na hem, maakte Marc Lampo diezelfde oefening voor DDOS-aanvallen.

"De muis is de beste vriend van malware. Mensen willen klikken, willen e-mails en bijlagen openen."

Xavier Mertens

Principal Security Consultant

"In één jaar tijd is het aantal DDOS-aanvallen met 200% toegenomen."

Marc Lampo

Principal Security Consultant

Brice Mees tenslotte kwam uitleggen wat Mobile Device Management (MDM) is, welke vormen het kan aannemen en wat het verschil met Mobile Device Security (MDS) is.

"Met een combinatie van MDM en MDS heb je de meeste mobiele beveiligingsaspecten gecoverd."

Brice Mees

Security Services Operations

Als er één conclusie getrokken mag worden, dan is het wel dat alles en iedereen een doelwit is. Ongeacht je data en informatie. Vaak ben je als bedrijf gewoon een tussenstap naar het einddoelwit.

Meer informatie

 
 

Downloads

Download hieronder de presentaties van de Telenet security Day

 
 
 
 

Bekijk ook

 • Een firewall op maat voor de Universiteit van Namen

  “De Universiteit moet haar infrastructuren en technologieën voortdurend aanpassen aan de nieuwste evoluties"...

  lees meer
 • Nieuwe firewall bij AZ Sint-Blasius

  Enkele jaren geleden startte AZ Sint-Blasius met een grootschalige vernieuwing van zijn IT-infrastructuur...

  lees meer
 • Laat uw systeem door een ‘ethical’ hacker testen

  Netwerken, data en applicaties kunnen op allerlei manieren beveiligd worden, maar uiteindelijk leert de praktijk wat echt werkt en niet werkt...

  lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"