Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Cybersecurity checklist helpt u risico's ontdekken

Hoe cybersecurity verbeteren binnen uw organisatie?

In 3 jaar tijd is het aantal bedrijven dat getroffen is door cybercriminelen met 194% gestegen, blijkt uit cijfers van verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits. Cybercriminelen richten hun pijlen op zowat eender welke organisatie – misschien ook de uwe. Maar hoe is uw organisatie er momenteel aan toe? En wat kan u nog verbeteren?

 
 

Cybersecurity omvat meer dan enkel een firewall instellen. Er zijn nog veel meer zaken waarmee u rekening moet houden om uw organisatie optimaal te beschermen. Om een eerste idee te hebben van waar uw organisatie op dit moment staat in de preventie van cybercriminaliteit, hebben we een checklist opgesteld.

 

Maar eerst enkele vragen:

 1. Weet u wat de belangrijkste oorzaken van cybercriminaliteit zijn in uw sector?
 2. Wat zijn de grootste risico’s die uw organisatie loopt bij een cyberaanval?
 3. Welke kosten zou een geslaagde cyberaanval met zich meebrengen?
 4. Welke data en softwaresystemen heeft uw organisatie zeker nodig om operationeel te blijven?
 5. Zijn deze zaken op dit moment al beveiligd?
 6. Bestaan er al protocollen rond cybersecurity en zijn die bij iedereen in de organisatie bekend?
 7. Hoe vaak wordt er vergaderd over (de gevolgen van) cybersecurity?

Kan u al deze vragen op een heldere manier beantwoorden? Als het antwoord ‘ja’ is, dan bent u al heel goed bezig. Fantastisch!

 

Vaak merken we echter dat veel managers zelf nog geen (goed) beeld hebben van de risico’s voor hun eigen organisatie. En net daarom is het zo belangrijk om nu inzicht te krijgen, zodat u gewapend bent en niet achter de feiten aanloopt. Hopelijk kan onze checklist u daarbij helpen.

 

We hebben de checklist in twee delen opgesplitst: een checklist voor medewerkers, waarbij we focussen op bewustwording, en een tweede deel voor uw interne processen. Hieronder kan u beide delen lezen:

Meer Inspiratie

 
 
 • Cybersecurity checklist voor interne processen

  Naast uw medewerkers moeten ook uw interne processen op punt staan om cybercriminaliteit te vermijden. Deze checklist helpt u om dat te verbeteren.

  lees meer
 
 
 
 

Inspiratie

 • Cybersecurity tips van onze expert

  Cybersecurity is belangrijker dan ooit, want cybercriminaliteit kost bedrijven steeds meer. Onze expert Stefaan Wuytack deelt zijn inzichten en tips.

  lees meer
 • Smart lock: kies wie wanneer waar binnen mag

  Sleutels zijn verleden tijd, want met een smart lock of digitaal slot geeft u op een veilige manier (tijdelijk) toegang aan bijvoorbeeld leveranciers.

  lees meer