Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Continuïteit op maat: Dirk Speybroeck, hoofd Customer Operations, over redundantie

 
 

Continuïteit garanderen komt in de eerste plaats neer op de beschikbaarheid van het netwerk verzekeren, en dat gebeurt met een tweede, redundante connectie naar het netwerk. Telenet beschikt daartoe over 4 mogelijke toegangstechnologieën: coax, fiber, DSL en 3G. Zo kunnen we voor elke klant een echt redundante oplossing uitwerken, die helemaal aansluit bij zijn specifieke situatie.

 

Dirk Speybroeck, hoofd Customer Operations: “Klanten specificeren hun eisen inzake redundantie in hun Request for Proposal (RFP), en wij proberen daar dan zo goed mogelijk op in te spelen. Daar kunnen nog specifieke vereisten op het vlak van de performantie van het netwerk bij komen. In dat geval gaan we naast redundantie ook gegarandeerde bandbreedte aanbieden. Omdat we alle toegangstechnologieën in huis hebben en die ook schaalbaar zijn, kunnen we aan elke klant volledig maatwerk leveren.”

Service manager

“Ik hoor dat mensen het wel appreciëren dat wij altijd flexibel en creatief inspelen op vragen. We moeten soms op heel korte termijn een heel netwerk overnemen en dan is continuity ook belangrijk: alles moet blijven werken. Bij AXA hebben we op een jaar tijd het hele kantoornetwerk uitgerust met connectiviteit en redundantie. En dan spreken we toch al gauw van een duizendtal kantoren, verspreid over heel België. Bij grotere klanten als AXA werken we ook met een Service Manager die de continuïteit van onze diensten opvolgt en preventief acties onderneemt op managed oplossingen. Hoe ver we gaan in onze dienstverlening, hangt van de klant af. Wij stemmen ons altijd af op zijn noden en wensen.”

Impact en budget

“Uiteraard heeft elke redundantie zijn prijs. Als een bedrijf met veel vestigingen elke locatie met een hoogwaardige vaste tweede back-uplijn wil uitrusten, kunnen de kosten oplopen. Maar er zijn goedkopere alternatieven. We bekijken altijd samen met de klant de opties in functie van de impact bij een mogelijke uitval én het beschikbare budget. Wij kunnen oplossingen op maat uitwerken met fiberredundantie, maar net zo goed met DSL en coax of zelfs met 3G, al heeft 3G natuurlijk wel zijn beperkingen.”

Twee technologieën

Dat Telenet alle mogelijke toegangstechnologieën aanbiedt, maakt verhoogde bedrijfszekerheid mogelijk. Een combinatie van bijvoorbeeld coax en DSL, zoals bij Corporate Fibernet, is betrouwbaarder dan bijvoorbeeld een DSL-DSL-combinatie. Als één DSL-connectie het laat afweten, is de kans reëel dat ook de tweede niet meer werkt. Telenet raadt voor maximale bedrijfszekerheid een combinatie van twee verschillende toegangstechnologieën aan.

Lees ook

 
 
 
 

Bekijk ook

  • VGD

    “Om de continuïteit te garanderen, hebben we in elk kantoor een back-uplijn.”

    lees meer
 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"