Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

BusinessBytes

Visie

Cloudcomputing volgens Microsoft

 
 

Een van de bekendste voorbeelden van SaaS en cloudcomputing is Office 365 van Microsoft. Een oplossing die past binnen een bredere visie op cloudcomputing, zeggen Karlien Vanden Eynde, business development manager Hosting, en Raf Maes, cloud syndication business development manager bij Microsoft.

Karlien Vanden Eynde, in 2012 nog Young ICT Lady of the Year: “Microsoft heeft een open visie op de cloud. Het gaat niet zozeer of alleen maar om onze cloud. Wat telt, is het gebruik van de klant. Dat willen we centraal stellen. Van daaruit gaan we diensten aanbieden. Het kan dan gaan om een Microsoft Cloud-aanbod zoals Office 365 of CRM Online, maar net zo goed om partnergehoste cloudoplossingen zoals Hosted Exchange of Desktop as a Service. Al die toepassingen vallen bij ons samen onder de noemer CloudOS: de klant een consistent platform leveren over verschillende datacenters heen, dat van de klant, van Microsoft en van onze partners. Door diensten in de cloud te zetten, kunnen gebruikers ze vanop alle soorten devices benaderen, op eender welk moment. Je kunt zo veel efficiënter werken.” “Het mooie aan Office 365”, vult Raf Maes aan, “is dat het hier gaat om een echte democratisering van de enterpriseoplossing. Exchange, Lync en andere state-of-the-artoplossingen zijn nu voor kleine bedrijven beschikbaar en betaalbaar.”

"Het gaat niet zozeer of alleen maar om onze cloud. Wat telt, is het gebruik van de klant."

Karlien Vanden Eynde

Business development manager Hosting Microsoft

IT uitbesteden

Raf Maes: “Er zijn nog ondernemingen die hun data fysiek bij zich willen houden, maar de perceptie dat dit veiliger of betrouwbaarder is, neemt snel af. Wij doen er dan ook alles aan om een safe harbour voor de data van onze klanten te zijn. Vandaag is de vraag voor de meeste bedrijven niet meer ‘wil ik mijn IT uitbesteden?’ maar ‘hoe ga ik mijn IT uitbesteden?’. Je hebt dan enerzijds de gestandaardiseerde oplossingen, zoals Office 365, die je direct kan gebruiken, en anderzijds customapplicaties die je kan hosten. Applicaties op een eigen dedicated server draaien, met alle kosten die dat met zich meebrengt, is voor het merendeel van de bedrijven niet meer interessant. Vermits er bij Office 365 per gebruiker per maand betaalt wordt, zijn de kosten veel beter beheersbaar. Een ander voordeel van Office 365 is dat het direct gebruiksklaar is en gebruikers altijd direct de recentste versie hebben. Wij kunnen snel nieuwe functionaliteiten op de markt brengen en zo kort op de bal spelen.”

"Office 365 is een echte democratisering van de enterpriseoplossing."

Raf Maes

Cloud syndication business development manager Microsoft

Microsoft en Telenet

Microsoft biedt Office 365 aan via partners als Telenet. Raf Maes: “Een partner als Telenet is voor bedrijven een echte one-stop-shop. Het biedt bovenop Office 365 connectiviteit, support en extra diensten. Voor klanten is zo’n bundeling heel interessant. Je krijgt een totaaloplossing. En waar wij met Office 365 security op de data garanderen, doet Telenet dat op de lijn. We vullen elkaar ook op dat vlak perfect aan.”

Lees ook:

 
 
 
 

Microsoft 365 van Telenet is Office 365 met de support van Telenet erbovenop.

Microsoft 365 maakt efficiënt samenwerken mogelijk, ook al zitten uw medewerkers verspreid over verschillende locaties. In de volledige oplossing zit ook de toegang tot IT-diensten als Microsoft Exchange Server en Lync, voor instant messaging. Met Sharepoint kan een eigen intranetomgeving opgezet worden.

 
 

Bekijk ook

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"