Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Studie: Telenet (BASE) haalt hoogste 4G-downloadsnelheden

 
 

Wil u via 4G iets downloaden op uw smartphone dan gaat dat het snelst op het Telenet (BASE)-netwerk. Dat bericht Datanews naar aanleiding van een nieuw rapport van het onderzoeksbureau OpenSignal. De downloadsnelheid van Telenet (BASE) is zelfs een van de hoogste dat het ooit wereldwijd heeft gemeten.

In vergelijking met het vorige rapport, dat dateert van maart, kunnen Telenet (BASE)-klanten meer dan 5 megabit per seconde (Mbps) sneller downloaden. Daardoor komt de gemiddelde 4G-downloadsnelheid op net geen 45 Mbps. Dat is volgens OpenSignal een van de hoogste snelheden dat het ooit (wereldwijd) heeft gemeten. Die conclusie is gebaseerd op meer dan 141 miljoen metingen die OpenSignal tussen 1 mei en 29 juli uitvoerde op 10.098 Belgische mobiele apparaten.

Brussel boven

U vraagt zich misschien af hoe de concurrentie het doet? De 4G-downloadsnelheid is volgens het rapport bij Proximus gestegen tot 39 Mbps, terwijl die van Orange verrassend genoeg gedaald is. Orange zakt van 38 Mbps naar 34 Mbps en eindigt dus onderaan.

Bron: OpenSignal

Deze top drie blijft hetzelfde als ook de downloads via 3G meegerekend worden. Wat de beschikbaarheid van 4G-dekking betreft, zitten de mobiele operatoren nu alle drie rond 85 procent. Zowel Telenet (BASE) als Proximus bieden momenteel de beste dekking in de regio Brussel.

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat Telenet (BASE) wordt uitgeroepen tot de snelste van België. Begin juli maakte Test-Aankoop nog bekend dat Telenet (BASE) op nationaal niveau en voor alle netwerken (2G, 3G en 4G) voorop staat wat betreft mobiel internet.

Meer weten? Lees het artikel van Datanews.

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook