Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

5 business lessen uit populaire tv-reeks
King Tut

 
 
 
 

U voelt zich schuldig wanneer u languit televisie kijkt? Niet doen. Ook een televisiereeks kan uw zelfstandige activiteit verrijken. De businesslessen van Farao Toetankhamon.

De verfilming van het roemrijke verleden van een van de machtigste volkeren ooit, de oude Egyptenaren, is momenteel de populairste televisieserie op Play More. En wat meer is: tussen de gruwel, het psychologische spel, de glorie van de farao zitten business lessen verscholen die ook u bij de les houden.

 

Of hoe Farao Toetankhamon - kortweg Tut - uw zaak vooruit helpt via de televisiereeks King Tut. Begin alvast met deze 5 uitspraken van de farao en zijn trouwste dienaar uit de televisiereeks King Tut.

1. "De waarheid is een kwestie van perceptie"

De waarheid bestaat niet. Ook niet in het oude Egypte. Hierdoor kunt u als organisatie gemakkelijk uw waarheid creëren en verkondigen. Bouw zelf een sterk verhaal op. Bekijk via welke verschillende invalshoeken u dit unieke verhaal kunt vertellen. Zo beïnvloedt u de perceptie van anderen. Dan zit u aan de knoppen.

2. "1 vijand tegelijkertijd"

Wanneer Farao Tut beslist om niet op alle fronten tegelijk te vechten, toont hij zich een meester in een van de belangrijkste lessen in ondernemerschap: focus. Het is onmogelijk om al uw ideeën uit te voeren, onmogelijk om de concurrentie op verschillende domeinen tegelijk aan te vallen. Richt u op 1 strijd. Eens die gewonnen, bent u klaar voor de volgende.

3. "Wie kan ik vertrouwen?"

Ontrouw en achterdocht vieren hoog tij in de entourage van Farao Toetankhamon. Ook u zult met veel partijen samenwerken. Maar weet u ook hoe ver u kunt gaan met wie? Uw situatie is misschien minder dodelijk dan 2000 jaar geleden, toch neemt u best de tijd om vertrouwen te geven en te krijgen. Test eerst samenwerkingen voordat u ze een officieel jasje past.

4. "We zijn een fier volk"

Vaak zijn we te weinig fier op wat we als ondernemers realiseren. Jammer. Sta daarom even stil, en lijst uw meest historische verwezenlijkingen op. Bedenk hoe hard u er voor gewerkt hebt. Welke onoverkomelijke hindernissen u toch overwon. Betrek ook uw team hier maximaal bij. Geniet hiervan. En gebruik deze fierheid om succes te boeken in nieuwe projecten.

5. "Wat zie je? Opportuniteiten, opportuniteiten, opportuniteiten"

Wanneer de jonge farao het minder ziet zitten, wrijft zijn meest trouwe dienaar het er in. “Problemen bestaan niet. Enkel opportuniteiten.” Menig manager neemt deze uitspraak in de mond. En ook u komt vlotter door moeilijke situaties wanneer u zoekt naar de onvermoede mogelijkheden die er in schuilen.

 
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"