Wie vaak op de baan is, ergert zich aan 2 zaken: files en flitspalen. Hoe slaagt u erin deze te vermijden? Door de juiste verkeersapps te gebruiken. Maar welke zijn de beste apps op de weg? Wij zochten het voor u uit.
De verkeersellende in België wordt er niet minder om. Maar wie intelligent zijn route plant en rijdt, vermijdt de grootste files en ongevallen. Deze 5 apps bieden een slimmere mobiliteit.
Waze is dé navigatie-app van het moment. De Israëlische app die overgenomen werd door Google, stippelt volledig gratis de snelste weg uit naar uw bestemming. Het geheim? Realtime hulp van miljoenen bestuurders, waarvan er zeker een tiental ook uw route rijden. De community van chauffeurs waarschuwt elkaar voor files, snelheidscontroles, ongevallen en gevaarlijke situaties.
Leuk is de connectie met Facebook. Hierdoor weet u wanneer uw contactpersonen op de plaats van afspraak arriveren en spreekt u gemakkelijk af om te carpoolen.
Google Maps geeft u meer dan de route mooi op een kaartje. Het gidst u straat per straat naar uw bestemming. Of u zich nu verplaatst met de auto, het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Helemaal gratis en opvallend accuraat.
Voor de meest gedetailleerde filekaart van België moet u in de Touring Mobilis-app zijn. U bent meteen op de hoogte van files, trajectcontroles, werkzaamheden (70 momenteel!) en incidenten. Via de community worden ook mobiele flitsers doorgegeven.
Wanneer u parkeert, plaatst de app automatisch een pin op de locatie. Zo vindt u uw auto gemakkelijker terug.
Coyote was jarenlang de beste radarverklikker voor in uw wagen. Toen als bakje aan uw voorruit, vandaag als app te downloaden. De waarschuwingen, routebegeleiding en fileberichten kosten 5,99 euro per maand. Een interessant gratis alternatief is Flitsmeister, met betalende upgrade.
Opgelet: radarverklikkers zijn verboden in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Ierland, Turkije en Slovakije.
Ook parkeerboetes kosten aardig wat geld. De app 4411 voorkomt deze in de meeste Belgische steden. Met een paar kliks geeft u aan waar en wanneer u parkeert en weer wegrijdt. Betalen en facturatie verlopen volledig mobiel. Zo onthoudt u ineens om parkeerbonnetjes in uw boekhouding in te brengen. Het werkt ook voor ticketjes van De Lijn.