Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Sven Mastbooms over de beste formule tot succes in het onderwijs

“Je voorbereiden op de toekomst? Koppel je talenten aan elkaar en mix ze met een ondernemersspirit”

“Wat moeten mijn kinderen studeren om het goed te hebben in de toekomst?” Mensen stellen vaak deze vraag aan toekomstdenker Sven Mastbooms. Zijn antwoord? Dat lees of bekijk je in het interview met Liesbeth Imbo, voor het Nspire-event over de toekomst.

 
 

“We weten dat veel jobs van de toekomst vandaag nog niet zijn uitgevonden”, vertelt Sven Mastbooms tijdens Nspire van Telenet Business. “Hetzelfde met opleidingen. Tja, wat moet je dan gaan studeren?”

Toekomst zkt bruggenbouwers

De futurist zoekt de oplossing in het grotere plaatje. Eén van de essentiële dingen in de toekomst is, volgens hem, het leren bouwen van bruggen tussen mensen die anders zijn en andere meningen hebben.

 

“Je ziet vandaag een enorme polarisering in de samenleving”, zegt Sven. “Daarom zijn een paar zaken heel belangrijk: diplomatie, leren akkoorden sluiten, vreedzaam overleggen en teams motiveren.”

Spreekt meer talenten aan

“Ten tweede moet je ervoor zorgen dat jij of je kind meer dan 1 been heeft om op te staan. Je spreekt best verschillende talenten aan.”

“Stel dat je een fantastisch goede chef bent. Dat is knap, maar er zijn zoveel andere goede chefs. Of je bent goed in scheikunde. Dan moet je concurreren met iedereen die goed is in dat vakgebied. Maar als je nu een topchef bent die uitstekend zijn weg vindt in scheikunde? Dan ben je een topchef van wereldformaat die de radicaal kan innoveren en bijvoorbeeld de moleculaire keuken uitvindt.”

Wie verschillende talenten kan uitspelen en ondernemend te werk gaat, komt op zijn pootjes terecht.”

Sven Mastbooms – CEO/Founder Kindred Spirits & Public Speaker

 
 

Sven gelooft sterk in het verbinden van talenten, in creativiteit en zelfkennis. Zeker wanneer dit gekoppeld wordt aan de wil om te ondernemen. “Wie verschillende talenten kan uitspelen en ondernemend te werk gaat, komt op zijn pootjes terecht. Ook met kinderen die we dit van kleins af aan leren, komt het goed.”

Ervaringsgericht onderwijs

Omdat Sven en vele anderen deze ervaringsgerichte aanpak misten in het klassieke onderwijs, gingen ze zelf aan de slag. De LABschool in Puurs is het resultaat.

 

“Een paar onderwijsexperts, marketeers en ouders hadden het compleet zotte idee om van nul een secundaire school op te starten”, zegt hij. “Ze wilden het helemaal anders doen, volgens het concept van het Finse onderwijs. In essentie draait de nieuwe onderwijsmethode rond ervaringsgerichte kennis en het ontwikkelen van zelfstandigheid en zelfkennis. Voor sommige kinderen is dit dé methode om te groeien en sterk te staan in de toekomst.”

Over Sven Mastbooms

Sven Mastbooms is toekomstdenker en CEO van Kindred Spirits “We denken allemaal wel na over de toekomst”, zegt Sven in een interview met Lisbeth Imbo, voor het Nspire-event van Telenet Business. “Ik doe het extremer en in veel verschillende richtingen. Zo schets ik de mogelijkheden, opportuniteiten en uitdagingen voor bedrijven.”

Sven helpt om disruptie op te merken en inspireert tot digitale transformatie in organisaties. Hierin werkt hij met drie sleutelwaarden: het creëren van een cultuur van nieuwsgierigheid, positief denken en samenwerken.

 

 
 
 
 

Inspiratie

 • Dado Van Peteghem tijdens Nspire2020

  “Partnerships en netwerk zijn vandaag cruciaal om duurzaam te groeien”, aldus Dado Van Peteghem tijdens Nspire2020

  lees meer
 • Steven Van Belleghem geeft tips aan bedrijven

  “Wie zijn klanten aan zich wil binden op lange termijn, moet hen een aanbod doen dat ze gewoonweg niet naast zich kunnen neerleggen.”

  lees meer
 • Dit was Nspire 2020: bekijk de aftermovie

  Een week lang kregen we vernieuwende inzichten, tips en inspirerende visies cadeau van al even inspirerende persoonlijkheden. Herbeleef Nspire 2020 dankzij onze aftermovie.

  lees meer