Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Vraag naar redundantie stijgt

"Business-trafiek verloopt gescheiden van residentiële trafiek"

Een van de vragen die je steeds vaker bij Telenet Business-klanten hoort, is de vraag naar redundantie. Grotere bedrijven die bijvoorbeeld Voice over IP (VoIP) of kritische Citrix-applicaties gebruiken, willen absoluut zeker zijn van hun verbinding. Maar ook bij kmo’s is de beschikbaarheid van internet vandaag veel belangrijker dan enkele jaren geleden.

Men wil niet alleen een tweede, extra aansluiting maar ook meer en meer redundantie op hardwareniveau. De apparatuur komt daarbij op verschillende plaatsen bij de klant en de inkoppeling ervan gebeurt op meerdere plaatsen in het Telenet-netwerk. Omdat Telenet connectiviteit via één virtuele link kan aanbieden, maakt redundantie de zaken voor de klant niet noodzakelijk complexer.

Continu upgraden en investeren

De vraag naar meer redundantie gaat samen met een stijgende vraag naar capaciteit, die onder meer wordt aangedreven door de snelle opkomst van nieuwe apparaten, applicaties en technologieën. Telenet is permanent in de weer om zijn netwerk proactief klaar te maken voor deze evolutie en voor de verdere groei in het dataverbruik die daarmee zal samengaan.

 

Miranda Rombouts van Telenet: “We upgraden ons netwerk continu om op de stijgende capaciteitsvraag te kunnen inspelen. Daarbij voeren we nieuwe technologieën in om onze bestaande infrastructuur efficiënter te gebruiken en splitsen onze gebieden, die door één optische node bediend worden, in kleinere zones op. Ook brengen we de glasvezel dichter bij onze klanten en plaatsen we nieuwe vezels om de glasvezelcapaciteit uit te breiden.”

We upgraden ons netwerk continu om op de stijgende capaciteitsvraag te kunnen inspelen

Miranda Rombouts, Telenet

 
 

Stijgende capaciteit van coax

“Belangrijk voor bedrijven”, benadrukt Miranda Rombouts, “is dat ze ook de vruchten plukken van onze inspanningen op residentieel vlak. Zo hebben we in heel ons residentieel afzetgebied het aantal optische knooppunten dat de glasvezel met de coax verbindt sterk uitgebreid. Daardoor is de coaxcapaciteit enorm gestegen en zo is coax ook voor bedrijven veel interessanter geworden. We bieden via het coaxnetwerk bovendien aangepaste businessproducten aan. Specifiek voor kmo’s is er bijvoorbeeld Corporate Fibernet, dat komt met 4G als back-upverbinding.

 

Nog belangrijk voor bedrijven is dat we de businesstrafiek van de residentiële trafiek gescheiden houden, zodat die nooit last ondervindt van het residentiële gebruik. Ook is onze footprint voor bedrijven groter: wij kunnen ondernemingen in heel België en Luxemburg aansluiten op ons netwerk via glasvezel, coax en DSL. En we bieden via samenwerkingsakkoorden met buitenlandse carriers internationale aansluitingen aan.”

 

Met een glasvezel-backbone-netwerk van 12.000 kilometer dat is verbonden met 68.000 kilometer lokale coaxlussen, beschikt Telenet sinds eind 2019 over het grootste 1 Gbit/s internetnetwerk in Europa.

 

Miranda Rombouts benadrukt dat de klant altijd het uitgangspunt vormt: “We doen dus ook veel maatwerk. Blijkbaar zijn we op dit terrein sneller en dynamischer dan onze concurrenten. We hebben om in te spelen op specifieke technische vereisten ook een goed proces ontwikkeld. Door al het maatwerk dat we al in het verleden hebben uitgevoerd, kunnen we heel wat expertise inbrengen.”

Wij bieden internet en service op maat van KMO’s. Ontdek onze oplossingen.

 
 

Inspiratie

 • Thuiswerk vergt een nieuwe beveiligingsaanpak

  Het coronavirus verplicht bedrijven om halsoverkop over te schakelen naar thuiswerk. Die omschakeling houdt heel wat uitdagingen in, vooral op het vlak van cybersecurity.

  lees meer
 • Alles begint met connectiviteit bij Klinger

  Met de hulp van Telenet Business moderniseerde Klinger Belgium zijn connectiviteit en communicatie.

  lees meer
 • Bostoen regelt connectiviteit tussen vestigingen

  Francis Bostoen doet voor zijn IT-verhaal beroep op Telenet Business : “De connectiviteit met back-up regelen tussen de verschillende vestigingen was een huzarenstukje.”

  lees meer