Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

De wereld verandert aan hoog tempo. Ook uw netwerk moet mee

Waarom SD-WAN het bedrijfsnetwerk van de toekomst is

SD-WAN, ofwel Software-Defined Wide Area Network, is het bedrijfsnetwerk van de toekomst. Maar waarom zou u vandaag al in dat nieuwe netwerk investeren? We lijsten even de nieuwste markttrends op.

Wat is SD-WAN?

SD-WAN is technologie die het beheer van het netwerk via software regelt, gescheiden van de eigenlijke netwerkhardware. Dat laat toe om op een eenvoudige manier het complete netwerk centraal te beheren. SD-WAN maakt komaf met de beperkingen van het traditionele netwerk: u kunt het veel gemakkelijker dan een traditioneel netwerk aanpassen aan de veranderende noden van uw business. In functie van uw groei is een SD-WAN heel flexibel te upgraden en te downgraden.

 

Daarnaast is de kwaliteit van uw communicatie steeds gegarandeerd, ook als die via de cloud verloopt. Via de centrale, gebruiksvriendelijke gebruikersinterface krijgt u een integraal zicht op uw netwerk en de prestaties van uw applicaties. Tot slot biedt SD-WAN de flexibiliteit om het netwerk op verschillende manieren te beveiligen: centraal in het netwerk of lokaal op de bedrijfslocatie.

 

Een vijftal belangrijke trends maken dat de markt meer en meer rijp is voor de vernieuwing die SD-WAN inluidt.

1. Nieuwe technologieën

Om te beginnen zijn er de vele nieuwe technologieën die vandaag in opkomst zijn. Cloud computing is het voorbeeld bij uitstek, al staan artificiële intelligentie (AI) en het Internet of Things (IoT) ook al een tijdje te dringen in de coulissen. “Samen zorgen zij voor een ware explosie aan data en dataverkeer. Wat op zich al een uitdaging is voor bedrijfsnetwerken”, vertelt Bieke. “Maar al die data zitten ook steeds meer verspreid over en zelfs buiten de organisatie.

 

Vroeger bewaarde men die data op een centrale locatie, meestal het hoofdkantoor. Maar nu houdt men die tevens bij in filialen en steeds vaker ook in de cloud. En dat vraagt toch om een totaal andere aanpak, ook van het netwerk.”

2. Global Village

De wereld is daarnaast één groot dorp geworden. In deze global village doen we niet meer enkel zaken met het bedrijf om de hoek, maar werken we meer dan ooit internationaal. “En dan hebben we een netwerk nodig dat een vlotte en veilige samenwerking op afstand mogelijk maakt. Een netwerk dat bovendien te allen tijde performant en beschikbaar is, waar een bedrijf met andere woorden altijd op kan rekenen”, benadrukt Bieke.

3. Werken op maat

Meer dan ooit zijn we bezig met anders gaan werken. Werknemers hebben nu duidelijk andere behoeften en verwachtingen naar hun werkgever. Als voorbeeld haalt Bieke telewerken aan: “Mensen willen werken wanneer ze willen, waar ze willen en hoe ze willen. Bedrijven moeten zich aan die trend aanpassen. Zo moeten ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat de nodige data ook thuis of op de trein beschikbaar zijn.”

Nieuwe technologieën zorgen voor een ware explosie aan data. En dat vraagt toch om een totaal andere aanpak, ook van het netwerk

Bieke Luckx, Telenet Business

 
 

4. Sneller kunnen schakelen

Agile is het nieuwe modewoord geworden in de zakelijke wereld. De vrij statische bedrijfsvoering van vroeger leidde ertoe dat bedrijven vaak te traag en dus te laat reageerden op belangrijke veranderingen in de markt. Vandaag zijn ze alerter, en schakelen ze een pak sneller. De reden ligt voor de hand, aldus Bieke: “De wereld is extreem dynamisch geworden, alles verandert supersnel.

 

Ook merken we dat consumenten veeleisender worden. Als er een nieuwe hype of trend in de markt is, moeten bedrijven meteen erop kunnen inspelen.” Dat verklaart het succes van de pop-upshop, die je snel en eenvoudig kan opzetten en moet kunnen koppelen met het bedrijfsnetwerk.

 

“Een ander mooi voorbeeld is Black Friday: op die ene megakoopjesdag in het jaar hebben webshops heel veel bijkomende bandbreedte nodig, omdat er dan uitzonderlijk veel bestellingen binnenkomen. Dat zou eigenlijk heel flexibel en dynamisch moeten kunnen, zonder dat daar dagen, laat staan weken voorbereiding voor nodig zijn.”

5. IT-talent blijft schaars

De laatste maar zeker niet de minste trend, heeft betrekking op de arbeidsmarkt. Mede door de digitale transformatie stellen we een aanhoudend tekort vast aan profielen die over de nodige vaardigheden beschikken om mee te kunnen in onze digitale economie. “Dat zijn met name IT-profielen die, net omdat ze zo schaars zijn, meestal ook heel duur zijn”, verduidelijkt Bieke.

 

“Maar ook meer algemeen zit in veel bedrijven de verhouding nog niet helemaal goed tussen de vaardigheden die ze nodig hebben en de vaardigheden die er al aanwezig zijn. Het resultaat is dat menig bedrijf wel al over de juiste technologie beschikt, maar hun medewerkers nog niet over de juiste vaardigheden.”

 
 

PRAAT VRIJBLIJVEND MET EEN EXPERT X

Schrijf u vrijblijvend in voor een 1-op-1 onlinesessie.

Het formulier wordt verzonden Even geduld ...
We kunnen uw vraag momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem blijft duren, vragen we u om onze klantendienst te contacteren.
 1. Verplicht in te vullen
 2. Verplicht in te vullen
 3. Verplicht in te vullen
 4. Verplicht in te vullen Gelieve een geldig GSM in te vullen.
 5. Wat zou je graag bespreken?
 6. Maak een keuze tussen onze Experten

De persoonsgegevens die je ons hier meedeelt, worden opgenomen in de bestanden van Telenet BV, Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen, BTW BE0473.416.418, RPR Antwerpen, afdeling Mechelen (hierna “Telenet”), verantwoordelijke voor de verwerking.

Is jouw bedrijf nog geen Telenet Business klant?*

Dan verwerkt Telenet jouw persoonsgegevens enkel naar aanleiding van je aanvraag. Indien je wenst dat Telenet jouw persoonsgegevens gebruikt om je in de toekomst te informeren over de Telenet producten en diensten, dan kan je dat hieronder aangeven. Zodra jouw bedrijf Telenet Business klant wordt, zal de verwerking van je persoonsgegevens onderworpen worden aan de bepalingen inzake verwerking van persoonsgegevens van de Algemene Voorwaarden van Telenet Business, en – afhankelijk van de bestelde producten of diensten – het Telenet privacybeleid. Het bedrijf wordt daarover op dat moment nader geïnformeerd.

Is jouw bedrijf al Telenet Business klant?

Dan worden jouw persoonsgegevens verwerkt zoals uiteengezet in de bepalingen inzake verwerking van persoonsgegevens van de Algemene Voorwaarden van Telenet Business, en – afhankelijk van de betrokken producten of diensten die het bedrijf heeft – het Telenet privacybeleid.

 

Je hebt het recht Telenet te vragen om de persoonsgegevens die op jou betrekking hebben in te zien, ze te laten verbeteren, te laten wissen of over te dragen. Je kan deze rechten uitoefenen via Mijn Telenet (enkel indien jouw bedrijf Telenet Business klant is en een Mijn Telenet account heeft) en de Telenet winkelpunten. In het winkelpunt dien je eerst een bewijs van je identiteit over te maken, bij voorkeur aan de hand van een kopie van de voorzijde van jouw identiteitskaart.

 

Indien je een klacht hebt in verband met de verwerking van je persoonsgegevens door Telenet, kan je je wenden tot de Gegevensbeschermingsautoriteit via: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger/acties/klacht-indienen

 

* Voor de gemakkelijkheid spreken we hierboven steeds over “bedrijf”. Deze kennisgeving inzake privacy is echter ook van toepassing op de persoonsgegevens die jij ons als zelfstandige meedeelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspiratie

 • Waarom SD-WAN uw nieuwe netwerk wordt

  De wereld rondom ons verandert snel. Al is het netwerk van veel organisaties hetzelfde gebleven. Hoe lossen we deze netwerkproblemen op?

  lees meer
 • 7 uitdagingen voor netwerkbeheerders

  Netwerkbeheerders worstelen allemaal met dezelfde zeven uitdagingen. Deze uitdagingen hebben zowel met het netwerk zelf te maken als met het beheer ervan.

  lees meer
 • Netwerkcapaciteit MLOZ-IT snel 5 keer groter

  Door de crisis werkten plots 3500 mensen via MLOZ-IT voltijds thuis. Straf hoe hun netwerk 5 keer groter werd.

  lees meer