Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Waarom is SD-WAN het netwerk van vandaag en morgen?

De wereld rondom ons verandert snel. Maar bij veel organisaties is het netwerk niet mee geëvolueerd. Botst uw onderneming ook tegen verschillende limieten? Ontdek hoe het beter kan met SD-Wan.

Nieuwe technologieën zoals het Internet of Things, artificiële intelligentie en cloudtoepassingen doen organisaties digitaal transformeren naar een ‘cloud first’-strategie. Niet alleen data zitten verspreid. Ook medewerkers werken waar, wanneer en hoe ze willen. Tegelijk wordt verwacht dat organisaties onmiddellijk inspelen op veranderingen en klantenbehoeften. Denk maar aan fenomenen als Black Friday en pop-upshops.

 

Deze trends zorgen voor nieuwe groeimogelijkheden, maar stellen ook hun eisen. Ze creëren een explosie aan data waardoor de nood aan extra bandbreedte toeneemt. Het hoofdkantoor kan niet langer de vaste stek zijn voor servers, data en medewerkers. Het overzicht raakt zoek, het beheer wordt complex. De security raakt gefragmenteerd en de beheerskosten stijgen.

 

Nee, het traditionele netwerk voldoet niet meer.

Een veilig, performant en intelligent netwerk dat zich aanpast aan uw bedrijfsnoden? Dat is SD-WAN!

- Hans Demarneffe

 
 

Netwerk van de toekomst

Deze trends vragen om een nieuwe netwerkoplossing. “Organisaties willen een veilig, performant en intelligent netwerk dat zich aanpast aan hun bedrijfsnoden”, zegt Hans Demarneffe, Portfolio Strategy Manager bij Telenet Business. “Op die vraag is SD-WAN het antwoord”, vult CVP Product Manager Bieke Luyckx aan.

 

SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Het is een intelligente, performante en veilige netwerkoplossing die het netwerkbeheer vereenvoudigt en bedrijfsinitiatieven versnelt op een kostenefficiënte manier.

Voordelen SD-WAN

Het nieuwe netwerk heeft een groot aantal troeven. Het is aanpasbaar aan de noden en de groei van elke organisatie. Upgraden, downgraden, … Alles is mogelijk, terwijl de communicatiekwaliteit gegarandeerd is. Applicaties worden immers met hun prioriteiten herkend en gestuurd via intelligente routering. Degenen die een hoge kwaliteit vragen, krijgen automatisch voorrang.

 

Een maximale beschikbaarheid van het netwerk wordt tot stand gebracht met twee actieve connectiviteitslijnen, bijvoorbeeld coax en 4G. Stel dat één van deze lijnen uitvalt dan neemt de andere het over.

Service en de manier waarop we meedenken met de klant, worden steeds belangrijker.

- Bieke Luyckx

 
 

Hoewel het netwerk complex is, geeft de centrale én gebruiksvriendelijke gebruikersinterface steeds een helder zicht op uw netwerk en de performantie van uw applicaties”, zegt Hans. “Bovendien biedt SD-WAN de flexibiliteit om op een kostenefficiënte manier het netwerk te beveiligen. Hetzij centraal in het netwerk, hetzij lokaal op de bedrijfslocatie.”

 

De technologie is één aspect. Uiteraard zijn er nog factoren die mee bepalen welke aanbieder u kiest. “Service en de manier waarop we meedenken met de klant, worden steeds belangrijker”, zegt Bieke. “Dat merken wij bij de organisaties die we servicen.”

Wat is SD-WAN?

SD-WAN staat voor Software-Defined Wide Area Network. Het gaat om technologie die het beheer van het netwerk via software regelt, gescheiden van de eigenlijke netwerkhardware. Dat laat op een eenvoudige manier het centrale beheer toe van het complete netwerk. SD-WAN maakt komaf met de beperkingen van het traditionele netwerk. SD-WAN kan u veel gemakkelijker dan een traditioneel netwerk aanpassen aan de veranderende noden van uw business. In functie van uw groei kan u heel flexibel upgraden en downgraden. Daarnaast is de kwaliteit van uw communicatie steeds gegarandeerd, ook als die via de cloud verloopt. Via de centrale, gebruiksvriendelijke gebruikersinterface krijgt u een integraal zicht op uw netwerk en de prestaties van uw applicaties. Tot slot biedt SD-WAN de flexibiliteit om het netwerk op verschillende manieren te beveiligen: centraal in het netwerk of lokaal op de bedrijfslocatie.

 

 
 
 
 

PRAAT VRIJBLIJVEND MET EEN EXPERT X

Schrijf u vrijblijvend in voor een 1-op-1 onlinesessie.

Het formulier wordt verzonden Even geduld ...
We kunnen uw vraag momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem blijft duren, vragen we u om onze klantendienst te contacteren.
 1. Verplicht in te vullen
 2. Verplicht in te vullen
 3. Verplicht in te vullen
 4. Verplicht in te vullen Gelieve een geldig GSM in te vullen.
 5. Wat zou je graag bespreken?
 6. Maak een keuze tussen onze Experten

De persoonsgegevens die je ons hier meedeelt, worden opgenomen in de bestanden van Telenet BV, Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen, BTW BE0473.416.418, RPR Antwerpen, afdeling Mechelen (hierna “Telenet”), verantwoordelijke voor de verwerking.

Is jouw bedrijf nog geen Telenet Business klant?*

Dan verwerkt Telenet jouw persoonsgegevens enkel naar aanleiding van je aanvraag. Indien je wenst dat Telenet jouw persoonsgegevens gebruikt om je in de toekomst te informeren over de Telenet producten en diensten, dan kan je dat hieronder aangeven. Zodra jouw bedrijf Telenet Business klant wordt, zal de verwerking van je persoonsgegevens onderworpen worden aan de bepalingen inzake verwerking van persoonsgegevens van de Algemene Voorwaarden van Telenet Business, en – afhankelijk van de bestelde producten of diensten – het Telenet privacybeleid. Het bedrijf wordt daarover op dat moment nader geïnformeerd.

Is jouw bedrijf al Telenet Business klant?

Dan worden jouw persoonsgegevens verwerkt zoals uiteengezet in de bepalingen inzake verwerking van persoonsgegevens van de Algemene Voorwaarden van Telenet Business, en – afhankelijk van de betrokken producten of diensten die het bedrijf heeft – het Telenet privacybeleid.

 

Je hebt het recht Telenet te vragen om de persoonsgegevens die op jou betrekking hebben in te zien, ze te laten verbeteren, te laten wissen of over te dragen. Je kan deze rechten uitoefenen via Mijn Telenet (enkel indien jouw bedrijf Telenet Business klant is en een Mijn Telenet account heeft) en de Telenet winkelpunten. In het winkelpunt dien je eerst een bewijs van je identiteit over te maken, bij voorkeur aan de hand van een kopie van de voorzijde van jouw identiteitskaart.

 

Indien je een klacht hebt in verband met de verwerking van je persoonsgegevens door Telenet, kan je je wenden tot de Gegevensbeschermingsautoriteit via: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger/acties/klacht-indienen

 

* Voor de gemakkelijkheid spreken we hierboven steeds over “bedrijf”. Deze kennisgeving inzake privacy is echter ook van toepassing op de persoonsgegevens die jij ons als zelfstandige meedeelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspiratie

 • 5 trends die uw bedrijfsnetwerk nu al op de proef stellen

  De wereld verandert aan hoog tempo. We gaan anders werken, nu meer dan ooit. Dat betekent ook dat uw bedrijfsnetwerk klaar moet zijn om deze nieuwe situatie aan te kunnen.

  lees meer
 • Uw bedrijf verdient een SD-WAN op maat

  Hans Demarneffe overloopt de drie noodzakelijke stappen voor een succesvolle selectie van een SD-WAN op maat van uw bedrijf.

  lees meer
 • Geen SD-WAN zonder cloud en security

  SD-WAN biedt een totaaloplossing voor een pak uitdagingen waar bedrijven vandaag het hoofd aan moeten bieden. "Daarom vergt het een geïntegreerde aanpak", zegt Peter Goossens.

  lees meer