Telenet.be

Webmail

Contact

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Uw actieplan tegen cyberaanvallen in 5 stappen

In dit interview met onze experten Stefaan Wuytack en Willem Janssens las u al dat proactief een plan opstellen ontzettend belangrijk is. Hebt u al een actieplan tegen cybercriminelen? Dubbelcheck het of schrijf een nieuw plan aan de hand van deze 5 stappen.

Stap 1. Identificeer uw risico’s

Lijst de risico’s op in een cyber attack response plan. Noteer daarin welke partijen toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld: de boekhouder, softwareleveranciers, medewerkers, ...

Maak een overzicht van wie welke rol heeft bij een incident.

Stap 2. Bescherm de infrastructuur

Verhoog de beveiliging van uw infrastructuur met de nieuwste end-to-end-oplossingen. Werk tegelijk aan het bewustzijn bij medewerkers en partners.

Stap 3. Detecteer aanvallen

Het is een kwestie van tijd tot een cyberaanval lukt. Enkel wie steeds weet wat er gebeurt binnen de organisatie en in de cloud, merkt aanvallen op. Zoek een oplossing die een onderscheid kan maken tussen wat echt een risico is en wat niet.

Stap 4. Reageer planmatig

Reageer meteen volgens uw cyber attack response plan. Volg de afspraken die u met medewerkers, derde partijen en uw securitypartner hebt gemaakt.

Stap 5. Herstel beschadigde systemen

Eenmaal de aanval gestopt, wacht u een langzame heropstart. Herstel de beschadigde systemen vanaf de back-up die in elke goede oplossing is inbegrepen.

WILT U HULP OM UW PLAN OP TE STELLEN?

Onze experten begeleiden u graag om een actieplan op te stellen en om uw vragen over cybersecurity te beantwoorden. Is uw onderneming bijvoorbeeld goed beveiligd? Welke risico’s loopt u?

 

 
 

Inspiratie

 • Lineas wapent zich tegen cyberaanvallen

  Lineas, de grootste private spoorvrachtoperator in Europa, beseft dat de impact van een cyberaanval enorm zou zijn. Hoe heeft het zijn cyberbeveiligingsbeleid verbeterd?

  lees meer
 • Waarom SD-WAN uw nieuwe netwerk wordt

  De wereld rondom ons verandert snel. Al is het netwerk van veel organisaties hetzelfde gebleven. Hoe lossen we deze netwerkproblemen op?

  lees meer
 • Politiezone Boraine geniet van nieuw camerasysteem

  Het verbeterde cameranetwerk van de politiezone Boraine werkt naadloos samen met de wijkagent. “Onze agenten zijn zeer tevreden over de beeldkwaliteit”, zegt Sébastien Linder.

  lees meer