Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Technologie en innovatie

ICT Nspire 2019: was u erbij?

Op 26 september 2019 vond de derde editie van ICT Nspire plaats. 670 managers en ICT-experten lieten er zich inspireren door 12 sprekers. Zij lichtten er hun visie toe op verschillende digitale en technologische ontwikkelingen.

 
 
 
 

NEXTEL wordt Telenet Business

Martine Tempels, Senior Vice President van Telenet Business, opende het event met belangrijk nieuws: NEXTEL valt vanaf nu volledig onder de vleugels van Telenet Business. 

De toekomst van retail

Vervolgens nam keynotespreker Jorg Snoeck het woord. De oprichter van RetailDetail boog zich over het veranderende consumentengedrag. Zijn boodschap? Retail zonder winkels, dat kan je vergeten. Nog altijd wordt 80 % van de omzet in retail gerealiseerd in feitelijke shops. Maar we moeten retail wel anders gaan aanpakken. “De toekomst van retail is samenwerken: ‘share data, share knowledge’”.

Digitale proeftuin

Na Jorg konden de deelnemers op verschillende podia 10 sprekers aan het woord horen. Onder hen Marc Noppen, CEO van UZ Brussel. Hij wil met het Green Energy Park binnen 3 jaar een proeftuin creëren voor innovatieve projecten. Jeroen Ghysel vertelde dan weer hoe AXA Bank naar een datacentrische organisatie evolueerde dankzij The Happy Data Triangle. En Stefaan Wuytack, productmanager bij Telenet Business, deelde zijn visie op cyberbeveiliging.

De wereld is rond

Keynotespreker Jo Caudron sloot de namiddag af. De founding partner bij Duval Union Consulting stelde zijn nieuwste boek voor, ‘De wereld is rond’. Daarin pleit hij voor een ‘Solution Economy Model’. Ja, de wereld ondergaat enkele radicale veranderingen. En die hebben effect op onze manier van leven en werken. Die veranderingen zijn positief, want de economie kan nog steeds groeien. “Maar de groei moet komen uit de oplossingen die we aanbieden, niet uit de hardware die voor die oplossingen zorgt.”

 
 

Inspiratie

 • Slimme stad van de toekomst schept nieuwe kansen voor ondernemers

  Op welke domeinen zal de slimme stad of smart city het verschil moeten maken? Wat met de economie? Welke kansen biedt dit ondernemers?

  lees meer
 • Brussel: digitale proeftuin voor ondernemers

  Dankzij allerhande digitale innovaties wordt het (werk)leven in Brussel steeds aangenamer. Ontdek de projecten die Brussel mee boosten.

  lees meer
 • Charleroi Airport zet in op Internet of Things

  Charleroi Airport en Telenet gaan strategisch samenwerken op het vlak van Internet of Things. Ontdek de plannen!

  lees meer