Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Stappenplan voor een optimale beveiliging van uw organisatie

Hoe beveiligt u
uw onderneming op verschillende manieren?

Beveiliging is een cruciaal aandachtspunt bij het runnen van uw organisatie, ook al vindt u het misschien van ondergeschikt belang. ‘Dat gaat ons niet overkomen’, hoort u dan. Toch komen beveiligingsproblemen vaker voor dan u denkt, en de meeste organisaties gaan pas op zoek naar oplossingen als het kwaad al is geschied. Afhankelijk van de omvang van uw organisatie, zijn er verschillende maatregelen die u dient te nemen voor een optimale bescherming. We geven hieronder graag een overzicht van mogelijke bedreigingen en passende maatregelen.

 
 

Toegangscontrole

Het opzetten van toegangscontrole zorgt ervoor dat enkel bevoegde mensen uw pand binnen kunnen. Wie die bevoegde personen zijn, bepaalt u volledig zelf. Starten er nieuwe medewerkers in uw organisatie? Dan past u de toegangscontrole aan. Zo bespaart u ook tijd door bijvoorbeeld uw vaste leveranciers toegang te geven tot bepaalde zones in uw organisatie.

Persoonsbeveiliging

Wordt er in uw organisatie agressie geconstateerd? Is er een ‘man down’? Valt een machine uit door een defect en onderbreekt dit de productielijn? Door middel van alarmen en automatische mobilisatie wordt u in die situaties direct op de hoogte gesteld en kan er (geautomatiseerd) actie worden ondernomen.

Camerabeveiliging

Onder ongewenste gasten verstaan we ook zij die denken dat ze zonder toestemming uw bedrijfseigendommen kunnen ontvreemden. Zij zullen een stapje verder gaan om uw organisatie binnen te komen en laten zich wellicht niet afschrikken door toegangscontrole. Door middel van camerabewaking heeft u een beter zicht op uw site. Zo detecteert u overdag sneller ongewenste gasten.

U kan ook camerasystemen inzetten die door middel van video-intelligentie beelden analyseren en een signaal geven wanneer er zich afwijkend gedrag voordoet. Zo kan u bijvoorbeeld 's avonds op de hoogte worden gebracht, en kan u meteen maatregelen nemen.

Inbraakdetectie

Is er door bepaalde omstandigheden toch iemand ongewenst het pand binnen geraakt? Dan is inbraakdetectie een laatste redmiddel. Het inbraakdetectiesysteem alarmeert op het moment dat het een inbraak detecteert.

Branddetectie

Zorg in geval van brand dat het snel gedetecteerd kan worden. Op die manier kan u sneller actie ondernemen en wordt de schade zoveel mogelijk beperkt. Een goed branddetectiesysteem is hierbij cruciaal. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om brand te detecteren met camera-analyse. Door camera’s in te zetten in combinatie met rookdetectoren, kan u brand nog sneller detecteren.

 

Met de komst van de digitalisering, moet u uw bedrijf ook beschermen tegen datalekken. Alles is tegenwoordig online. Uw medewerkers werken met meerdere toestellen aan documenten die waardevolle informatie bevatten. Helaas zijn die toestellen vaak het doelwit van hackers of cyberdieven.


Om dit tegen te gaan, dient u uw datanetwerken veilig te houden. Daarnaast is het belangrijk dat vertrouwelijke informatie geëncrypteerd wordt, zodat de oneerlijke ‘vinder’ die data niet kan lezen.

Disaster recovery: voorkomen is beter dan genezen

Wanneer u alle maatregelen genomen hebt om uw organisatie optimaal te beveiligen, dient u zichzelf nog altijd ‘Wat als?’ af te vragen. Wat als er toch een deel van uw organisatie afbrandt? Wat als het toch lukt in te breken?


Internationale studies wijzen er op dat 50% van de grote bedrijven tegen 2020 een of andere vorm van gedeelde kantoorruimte kent. Coworking is niet langer enkel voor starters en zelfstandigen. Workero plaatst zich midden in deze kantoortrend. Kan u de continuïteit van uw organisatie garanderen in dergelijke situaties? Het opstellen en uitvoeren van een Disaster Recovery plan helpt u bij het in kaart brengen van alle mogelijke risico’s en de gevolgen daarvan, en garandeert een continuïteit in het geval van noodsituaties.

Uw organisatie optimaal beveiligen tegen invloeden van binnen- en buitenaf? Klik hier!

 
 

Inspiratie

 • De inbraak- en brandbeveiliging van Garage NAM

  Wilt u ook een solide inbraak- en brandbeveiliging? Laat u inspireren door Garage NAM, die kiest voor de Video Management Software als totaaloplossing.  

  lees meer
 • Cybersecurity checklist voor medewerkers

  Cybercriminelen richten zich vaak op medewerkers. Zijn uw collega’s voldoende mee met cybersecurity? Ontdek sterktes en werkpunten met deze checklist.

  lees meer
 • Cybersecurity tips van onze expert

  Cybersecurity is belangrijker dan ooit, want cybercriminaliteit kost bedrijven steeds meer. Onze expert Stefaan Wuytack deelt zijn inzichten en tips.

  lees meer