Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

HD-Com 1 uur online… en daar was eerste klant

“Ik startte met een simpele website en zorg ervoor dat ik bereikbaar ben”

Tienduizenden balpennen, honderden ecologische brooddozen, duizenden rugzakken vliegen over de toonbank van HD-Com, een bedrijf dat gespecialiseerd is in promotieartikelen. Gelukkig flitst het internet er even snel. “Internet en telefoon zijn onmisbaar voor mijn zaak”, zegt zaakvoerder Christian Dierckx. “En dat zonder verrassingen op de factuur.”

 
 

Ondernemer Christian Dierckx schoot opmerkelijk snel uit de startblokken in 2002. “Mijn website was 1 uur online toen de eerste bestelling binnenkwam”, herinnert Christian Dierckx zich, zaakvoerder van HD-Com. “Telenet bestelde 5 bodywarmers met hun logo. Geen enkele van mijn concurrenten kon het leveren binnen 4 dagen. Ik heb het aangenomen en waargemaakt. Vervolgens bestelde het bedrijf 500 T-shirts en 10.000 balpennen.”

Nooit reclame gemaakt

Maand na maand vonden meer bedrijven en evenementenbureaus de weg naar de website van Christian omwille van zijn snelle en kwalitatieve service. Grote lastminutebestellingen werden zijn specialiteit. De groei hield aan. 5 jaar geleden realiseerde hij 180 projecten in een jaar tijd. Dit jaar evolueert hij richting 400 projecten, wat goed is voor 600.000 tot 700.000 bedrukte items.

Christian Dierckx, HD-Com

“Ik heb nooit klanten gezocht, nooit reclame gemaakt”, zegt Christian. “Wel waren en zijn professioneel internet en telefoon cruciaal voor mijn business. Ik begon met een eenvoudige website en zorg ervoor dat ik steeds bereikbaar ben. Ik overleg supersnel via internet, antwoord meteen op mails en communiceer via WhatsApp.”

Altijd een vaste prijs

“Voor professioneel internet, mobiele data en digitale televisie vertrouw ik op Telenet Business. Tegelijk is de telecomprovider één van mijn grootste klanten. Net zoals zij hun bestellingen toevertrouwen aan mij, weet ik dat ik zorgeloos kan ondernemen met mijn KLIK. Tegen een vaste prijs heb ik altijd internet, digitale televisie, voldoende data en 5 simkaarten. Ik bel onbeperkt vast en mobiel. De afgelopen 15 jaar als klant heb ik nog geen 10 dagen een probleem gehad, wat me zeer tevreden maakt.”

Ik vind het ongelofelijk hoe dichtbij China is. Mijn medewerker in China zit precies naast me aan dezelfde tafel.

 

- Christian Dierckx, zaakvoerder HD-Com

 
 

China lijkt vlakbij

“80% van mijn zaak is communicatie. Hierin is mijn iPhone het verlengde van de laptop op kantoor. Ik bel, skype, whatsapp, e-mail … Ik fotografeer staaltjes om ze aan klanten te tonen, betaal leveranciers vooraf via banking apps, regel mijn boekhouding en heb het volledige archief van al mijn projecten altijd in mijn broekzak. Zo help ik gemakkelijk mijn klanten.”

 

Persoonlijk contact vindt de ondernemer heel belangrijk. “Maar dit hoeft steeds minder via fysieke ontmoetingen”, ervaart Christian. “Testartikelen stuur ik op per post. We besparen tijd en fileleed door online te vergaderen. Ik vind het bijvoorbeeld ongelooflijk hoe dichtbij China is. Vroeger zat er 3 seconden vertraging op de telefoonlijn. Nu ik via VoIP bel, zitten we precies aan dezelfde tafel. Internet en mobiele data zijn hierbij cruciaal. Heerlijk dat deze steeds vlekkeloos, altijd en overal werken.”

 

Zoals zijn zaak groeit, volgen de trends elkaar snel op. Stressballen, fluohesjes en USB-sticks zijn uit de mode. Vandaag willen klanten milieuvriendelijke items zoals een ecologische brooddoos, herbruikbare winkeltassen voor fruit en bedrukte papieren zakken. Met deze milieuvriendelijke items in zijn aanbod, is Christian klaar voor de komende 10 jaar … om tegen dan zijn zaak aan een andere ondernemer over te laten.

 

Benieuwd naar KLIK? Ontdek er nu alles over!

Meer inspiratie

 
 
 
 

Over Christian Dierckx en HD-Com

Ondernemer Christian Dierckx (49) is een ondernemer pur sang. Hij start graag zaken vanaf nul op, ook wanneer hij daarvoor risico’s moet aangaan. Tot 2000 werkte Christian als plantmanager in een familiezaak, een scampifabriek met 45 werknemers. Vervolgens begon hij een textieldrukkerij, om enkele jaren later HD-Com op te starten. “Ik investeerde 400 euro in een laptop en tafeltje van Ikea. Toen de zaak groeide, zette ik me thuis aan de grotere eettafel, om nadien een kantoor bij te bouwen.”

 

De onderneming in promotieartikelen levert bedrukte bodywarmers, T-shirts, balpennen, rugzakken, ecologische brooddozen … aan de grootste bedrijven in Vlaanderen. Dat zijn bijvoorbeeld Coca-Cola, Microsoft, Audi, VDAB, Tomorrowland en Telenet natuurlijk. Christian werkt met 3 collega’s in ons land, 3 medewerkers in China en 2 in Bangladesh. Snelle, kwalitatieve en op maat gemaakte leveringen in grote aantallen vormen zijn unieke specialiteit.