Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

17 apps die zorgkundigen moeten kennen

 
 

Meer dan 260.000 medische apps bestaan er voor dokters, verpleegkundigen, therapeuten en patiënten. Welke apps raadt u best aan patiënten aan? Onze selectie 17 straffe apps, uiteraard.

Welke apps helpen u de juiste diagnose stellen? U wil uw patiënten tips geven om eenvoudiger aan hun medicatie te denken of gezonder te leven? Of zoekt u een manier om gemakkelijker afspraken te maken in uw praktijk? Het kan allemaal met deze apps.

Medische info

Zoekt u ook regelmatig dingen op? Overweeg dan om informatieve apps te installeren, want die verzamelen en delen medische info over ziektes, symptomen, blokkades in het lichaam … Enkele populaire apps: Epocrates, Case Medical Research (met audio in het Nederlands) en UpToDate.

Telemedicatie

Allicht hebt u ook vergeetachtige patiënten die hun medicijnen op tijd vergeten in te nemen. Raad hen dan een medicijnenapp aan. Die herinnert patiënten aan welke medicijnen er genomen moeten worden, hoeveel en wanneer. MedApp en MedicineAlert zijn populair.

Sociaal netwerk

Ook dokters, fysische specialisten en verplegers hebben hun sociale netwerk. Via Doximity communiceert u onderling met specialisten. U volgt meteen ontwikkelingen en trends in uw branche.

Dieetapps

Vragen uw patiënten ook welke dieetapp ze kunnen vertrouwen? Dieetapps houden bij wat mensen eten en drinken. Ze geven u een inzicht in eetproblemen, obesitas, ingenomen en verbrande calorieën, … en helpen meteen bij een gezonder leven. Bijvoorbeeld de WW app, Noom en MyFitnessPal.

Tracking apps

Sportapps verzamelen dan weer informatie over slaapgewoonten, bewegingsstijl en sport. Fitbit, Sports Tracker en Strava zijn drie bekende apps. Hiermee verandert u uw smartphone in een geavanceerde hardloop- en fietscomputer. Nog preciezer meet u als u deze koppelt aan een smartwatch.

Allergie waarschuwers

Allergie-apps zoals Pollennieuws waarschuwen bij zware dagen voor hooikoortspatiënten. Ze geven ook info over huidverzorgingsproducten zoals Skin Deep en voedingsproducten zoals de Allergy Reality.

Afspraken boeken

Afspraken boeken kost fiks minder tijd als ook dit via een app verloopt. Bovendien bent u verlost van storende telefoontjes tijdens uw consultaties. Kies tussen Afspraken.be, Digitale Wachtkamer en MijnOnlineAgenda.

 

Let wel op. Het niveau van de apps loopt vaak gelijk op met de prijs. Check vooraf of de dure abonnementen - vooral op informatieapps - voor u hun geld waard zijn.

Meer handige websitetips

 
 

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook