Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

10 tips én deze zelftest beschermen u tegen hackers en phishingmails

 
 
 
 

“Internetfraude overkomt enkel anderen.” Denkt u dat ook? Dan is het tijd voor een test. Herkent u zelf alle signalen van phishing?

Benieuwd hoe gemakkelijk u zich laat vangen door cybercriminelen? Klik meteen door naar onze phishingtest op Safeonweb.be.

Met deze 10 tips beschermt u zichzelf en uw bedrijf tegen hacking en phishing:

  1. De beloning of korting is te mooi om waar te zijn? Ga er dan van uit dat het ook zo is. Te voordelige aanbiedingen zijn altijd verdacht.
  2. Open onverwachte bijlagen in een mail van een professionele partij niet. Dit kunnen programma’s of zip-files zijn die schade toebrengen aan uw computer of bestanden.
  3. Delete mails van een afzender met een mailadres zoals @vnnabsbns.com. Professionele afzenders verzenden steeds van een officieel bedrijfsdomein
  4. Negeer mails met de vermelding ‘importance: high’ in de onderwerpregel. Deze truc wordt gebruikt om aandacht te trekken en de druk op te voeren waardoor u sneller fouten maakt.
  5. Controleer altijd de link voordat u klikt. Plaats daarvoor uw cursor er over zonder te klikken. De meeste domeinnamen zijn de bedrijfsnaam.be, zoals www.telenet.be en www.delhaize.be.
  6. Banken, overheden en administraties gebruiken zelden emoji’s in zakelijke mails. Deze symbooltjes kunnen wijzen op phishing.
  7. Antwoord niet op mails met opdringerig taalgebruik.
  8. U ontvangt een mail met trackingcode maar hebt helemaal geen pakje besteld? Of bij een andere leverancier? Klik niet.
  9. Geef nooit persoonlijke gegevens door via mail, op vraag van een zogenaamde overheid of financiële instelling.
  10.  Wees voorzichtig met een ingekorte link zoals, bijvoorbeeld, bit.ly, goo.gl of tinyurl. Controleer deze eerst via een dienst zoals checkshorturl.com

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook