Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Beter beschermd tegen ransomware

Test uw weerbaarheid met een ransomware assessment

Ransomware blijft in opmars. De financiële kosten en reputatieschade door zo’n incident, waarbij criminelen uw data of systemen gijzelen, zijn enorm. Hoe reageert u op een geslaagde aanval?

 

Een ransomware assessment brengt het voor u in kaart.

 • Welke zijn de huidige verdedigingsmechanismen tegen ransomware, en hoe goed scoren deze?
 • Welke bestaande processen zijn voor verbetering vatbaar zodat u een ransomware-aanval beter kan opvangen?
 • Advies op maat van onze specialisten in cybersecurity.
 
 

EEN RANSOMWARE ASSESSMENT, DAT IS SOWIESO:

Weerbaarheid tegen aanvallen

Vandaag is de belangrijkste cyberbedreiging voor uw zaak ransomware of gijzelsoftware. Aanvallen met die specifieke vorm van malware of kwaadaardige software zijn erop gericht om u geld af te troggelen door uw data en/of systemen te gijzelen. Een eerste, essentiële stap om uw weerbaarheid tegen dat soort aanvallen te vergroten, is het maken van een ransomware assessment. Via een doorlichting door onze experts helpen wij u om alle relevante verdedigingsmechanismen tegen ransomware-aanvallen in kaart te brengen: van de technische componenten tot de vereiste processen en procedures. Daarbij geven we ook een score aan uw verdedigingsmechanismen. Tegelijk sporen we eventuele blinde vlekken in uw verdediging op.

Preventie

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen. In eerste instantie is het dus zaak om een ransomware-aanval te vermijden. Alleen al daarom moet u al uw medewerkers zoveel mogelijk bewustmaken van de gevaren en de mogelijke impact van hun handelingen. Gespecialiseerde tools en trainingen kunnen daarbij helpen. Daarnaast blijven een moderne firewall en goede beveiligingssoftware belangrijke elementen in elke verdedigingsstrategie. Met de juiste set van beveiligingsproducten kan u de impact van een doorsnee ransomware-aanval, die niet specifiek uw zaak viseert, relatief eenvoudig onder controle houden.

Detectie

Een gerichte ransomware-aanval, die wel specifiek uw zaak viseert, is heel wat moeilijker om te vermijden. Aan zo’n aanval gaat doorgaans een lange en grondige voorbereiding vooraf. Daarbij vinden hackers altijd wel iets om binnen te breken. Net daarom moet u vooral heel goed in staat zijn om zo’n aanval tijdig te detecteren. Door u meer zichtbaarheid te geven op verdachte activiteiten, ondersteunen wij u daarin.

Reactie en correctie

Eenmaal een aanval gedetecteerd, moet u er ook zo snel mogelijk een geschikte verdediging tegen opwerpen. Door meteen te reageren en de nodige corrigerende maatregelen te treffen, kan u de aangebrachte schade minimaliseren.

Minder impact op uw business

In het kader van een ransomware assessment stellen wij samen met u een concreet actieplan op, dat grondig getest en dus ook uitvoerbaar is. We bespreken de vastgestelde zwakheden in uw verdediging en leiden er vervolgens een verbeterprogramma uit af, zodat u sneller en juister kan reageren op toekomstige aanvallen. Ten slotte presenteren wij al onze conclusies en aanbevelingen met de bijbehorende prioriteiten ook in detail aan uw management, idealiter als onderdeel van een breder businesscontinuityplan.

Betrokkenheid van uw medewerkers

De gevolgen van een geslaagde ransomware-aanval zijn vaak niet te overzien. Zo kan het vele weken duren om cruciale systemen opnieuw aan de praat te krijgen, terwijl een volledig herstel, als dat al mogelijk is, niet zelden maanden op zich laat wachten. Intussen verliest u omzet, wordt uw personeel technisch werkloos en moet u dringend de hulp inroepen van dure specialisten. Op de koop toe dreigt uw reputatie onherstelbare schade op te lopen. Dankzij een ransomware assessment kan u aan de slag om de impact van zo’n incident op uw business te verminderen, doordat u meer inzet op preventie, sneller aanvallen detecteert en ook sneller en adequater op die aanvallen reageert.

 

Meer weten over ransomware of één van onze andere cybersecurity-diensten?

 

Ik wil graag meer weten over een ransomware assessment X

Laat hier uw gegevens achter en wij contacteren u om een vrijblijvend gesprek in te plannen met één van onze experts:

Het formulier wordt verzonden Even geduld ...
We kunnen uw vraag momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem blijft duren, vragen we u om onze klantendienst te contacteren.
 1. Verplicht in te vullen
 2. Verplicht in te vullen
 3. Verplicht in te vullen
 4. Verplicht in te vullen Gelieve een geldig GSM in te vullen.
 5. Verplicht in te vullen Geef een juiste postcode in
 6. Verplicht in te vullen

De persoonsgegevens die je ons hier meedeelt, worden opgenomen in de bestanden van Telenet BV, Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen, BTW BE0473.416.418, RPR Antwerpen, afdeling Mechelen (hierna “Telenet”), verantwoordelijke voor de verwerking.

Is jouw bedrijf nog geen Telenet Business klant?*

Dan verwerkt Telenet jouw persoonsgegevens enkel naar aanleiding van je aanvraag. Indien je wenst dat Telenet jouw persoonsgegevens gebruikt om je in de toekomst te informeren over de Telenet producten en diensten, dan kan je dat hieronder aangeven. Zodra jouw bedrijf Telenet Business klant wordt, zal de verwerking van je persoonsgegevens onderworpen worden aan de bepalingen inzake verwerking van persoonsgegevens van de Algemene Voorwaarden van Telenet Business, en – afhankelijk van de bestelde producten of diensten – het Telenet privacybeleid. Het bedrijf wordt daarover op dat moment nader geïnformeerd.

Is jouw bedrijf al Telenet Business klant?

Dan worden uw persoonsgegevens verwerkt zoals uiteengezet in de bepalingen inzake verwerking van persoonsgegevens van de Algemene Voorwaarden van Telenet Business, en – afhankelijk van de betrokken producten of diensten die het bedrijf heeft – het Telenet privacybeleid.

 

Je hebt het recht Telenet te vragen om de persoonsgegevens die op jou betrekking hebben in te zien, ze te laten verbeteren, te laten wissen of over te dragen. Je kan deze rechten uitoefenen via Mijn Telenet (enkel indien jouw bedrijf Telenet Business klant is en een Mijn Telenet account heeft) en de Telenet winkelpunten. In het winkelpunt dien je eerst een bewijs van je identiteit over te maken, bij voorkeur aan de hand van een kopie van de voorzijde van jouw identiteitskaart.

 

Indien je een klacht hebt in verband met de verwerking van je persoonsgegevens door Telenet, kan je je wenden tot de Gegevensbeschermingsautoriteit via: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger/acties/klacht-indienen

 

* Voor de gemakkelijkheid spreken we hierboven steeds over “bedrijf”. Deze kennisgeving inzake privacy is echter ook van toepassing op de persoonsgegevens die jij ons als zelfstandige meedeelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IEDER BEDRIJF ZIJN VEILIGE ROUTE.
ONTDEK ONZE CYBERSECURITY-DIENSTEN

 
 

Firewall as a service:
24/7 optimaal beveiligd


De firewall vormt de eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen. Door de firewall te verplaatsen naar de private cloud van Telenet Business, is deze altijd up-to-date én schaalt hij vlot mee al naargelang de bandbreedtebehoeften van uw bedrijf. Bovendien heeft u er geen omkijken naar, want deze cloud-firewall wordt volledig beheerd door de experts van Telenet Business.

 
 
 
 

Managed Detection & Response: verzeker uw continuïteit

Preventie is maar één tak van cybersecurity. Wat als een cyberaanval op til is? Dan moet u snel en gepast kunnen reageren om de impact op uw business zo klein mogelijk te houden. Dat kan met onze Managed Detection & Response-service. Deze dienst monitort continu uw volledige security-omgeving en voorziet in een gegarandeerde reactietijd bij incidenten. Samen maken we uw bedrijf weerbaarder tegen cyberaanvallen!

 
 
 
 
 
 

Anti-DDoS-oplossingen die mee evolueren met uw bedrijf

Standaard securityoplossingen zijn niet opgewassen tegen DDoS attacks. Een specifieke Anti-DDoS-beveiliging dringt zich op. Service based of bedrijfseigen? Telenet Business denkt met u mee. Die samenwerking is belangrijk, want onze cyberexperts weten precies welke oplossing uw organisatie nodig heeft. Ze combineren de kracht van technologie met menselijke intelligentie. Zo blijft de continuïteit van uw organisatie gegarandeerd.

Standaard securityoplossingen zijn niet opgewassen tegen DDoS attacks. Een specifieke Anti-DDoS-beveiliging dringt zich op. Service based of bedrijfseigen? Telenet Business denkt met u mee. Die samenwerking is belangrijk, want onze cyberexperts weten precies welke oplossing uw organisatie nodig heeft. Ze combineren de kracht van technologie met menselijke intelligentie. Zo blijft de continuïteit van uw organisatie gegarandeerd.

 
 
 
 

WAAROM KIEZEN VOOR TELENET BUSINESS?

Persoonlijke aanpak

Onze mensen maken elke dag opnieuw het verschil. Een vaste contactpersoon laat zich in functie van uw noden bijstaan door één of meer gecertificeerde cyberexperts. Samen met u leggen zij de puzzel: een oplossing op uw maat voor een betere weerbaarheid tegen cyberbedreigingen.

 
 

Betrouwbare partner

Met Telenet Business haalt u niet alleen een betrouwbare partner voor cybersecurity in huis, u krijgt ook een partner voor vaste en mobiele connectiviteit. Doordat we ons eigen netwerk beheren, hebben we een heel goed zicht op mogelijke problemen en kunnen we u steeds veilig verbonden houden.

 
 

Complete begeleiding

Ons team van cyberexperts denkt niet alleen met u mee, maar houdt u ook proactief op de hoogte van de laatste nieuwigheden. Zo helpen wij u anticiperen op de veranderingen van morgen.

 
 
 
 
 
 

We staan klaar om u persoonlijk te begeleiden

 
 

Inspiratie

 • Ransomware uitgelegd in 5 vragen

  Ransomware gijzelt bestanden of computers tot het slachtoffer in kwestie losgeld betaalt. Willem Janssens, expert cybersecurity bij Telenet Business, legt uit hoe bedrijven zich hiertegen kunnen wapenen.

  lees meer
 • Eddy Willems over de grootste online gevaren van vandaag

  Ondanks de tsunami aan (onzichtbare) cybergevaren, denken nog steeds veel mensen “Mij overkomt het niet”. En juist daar schuilt het grootste probleem, aldus Willems.

  lees meer
 • Tips & Tricks voor een optimale netwerkbeveiliging

  Telewerk maakt bedrijven kwetsbaarder dan ooit voor cyberaanvallen. Zich louter wapenen volstaat niet meer. Een snelle detectie en een goed actieplan zijn even zo belangrijk.

  lees meer
 
 
 
 

Contact en advies

icoon telefoon

Bel ons op
0800 66 066