Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Altijd en overal vrij surfen

Wi-Free

 
 

Wat is Wi-Free?

Overal draadloos surfen? Het kan met Wi-Free. 2.000 Telenet-hotspots en meer dan 1.200.000 Telenet-homespots in Vlaanderen en 320.000 VOO WiFreespots in Brussel en Wallonië. Zonder extra kosten.

 
 
Wi-Free da's: 
 • Overal draadloos online. Op openbare plaatsen (station, bibliotheek...), maar ook bij klanten, vrienden en familie.
 • Gratis voor Telenet-internetklanten en alle gezinsleden
 • Ga online met uw laptop, tablet én smartphone.
 • Makkelijk. Gewoon even aanmelden en u bent vertrokken.
 
 

Waar vindt u Wi-Free?

Echt overal. De Telenet-hotspots vindt u op openbare plaatsen in Vlaanderen zoals treinstations, sportstadions, campings, cafés… terwijl u de Telenet-homespots vindt bij Telenet-internetklanten thuis.

In Wallonië en Brussel kan u bovendien handig gebruik maken van de VOO WiFreespots. Kortom, er is altijd wel Wi-Free in uw buurt.

Vind Wi-Free in uw buurt! 

 
 

Wat heeft u nodig?

Heeft u een Telenet-internetabonnement, dan krijgt u gratis toegang tot Wi-Free. Verder heeft u enkel een toestel nodig dat Wifi ondersteunt. Dan kunt u online met zowel uw laptop, tablet als uw smartphone. Zodra u een Telenet-hotspot of -homespot hebt gevonden, kan u zich aanmelden. U geeft uw Telenet e-mailadres of gebruikersnaam in en uw wachtwoord. En hop, u bent vertrokken.
In Wallonië en Brussel maakt u verbinding met een VOO WiFreespots  en meld u zich aan met uw Telenet e-mailadres of gebruikersnaam en paswoord.

Uw Wi-Free verbruik wordt meegerekend in uw maandelijks internet volume.

 
 

We bouwen momenteel aan één groot Wi-Free netwerk!

Dankzij Wi-Free surft u draadloos op openbare plaatsen (dankzij de Telenet-hotspots) en bij vrienden en familie (dankzij de Telenet-homespots). Maar... u moet wel telkens even aanmelden. Daar maken we dankzij de EAP technologie komaf mee! Eén keer aanmelden en klaar!

Op dit moment zijn alle hotspots al klaar voor deze nieuwe technologie en worden de homespots geleidelijk aangepast om tegen begin 2015 volledig klaar te zijn.

Meer info? Klik hier

 
 

Telenet-homespot

 • Gratis surfen via Telenet-homespot, op meer dan 1.200.000 locaties in heel Vlaanderen en Brussel.
 • U kunt enkel gebruik maken van de Telenet-homespots als u beschikt over een Telenet-internetabonnement. 
 
Hoe werkt Telenet-homespot?

 

Er worden 3 signalen uitgestuurd:

 • privaat signaal
 • TELENETHOMESPOT (Aanloggen via portaal)
 • TelenetWiFree (aanloggen via EAP)
 

Alle internet klanten hebben toegang tot TelenetWi-Free, op voorwaarde dat zij de publieke signalen op hun modem uitstralen.

Klanten die een modem hebben die geen draadloos signaal kan uitsturen, krijgen wel toegang tot Wi-Free.

 
 
 
 

Wi-Free in uw buurt.

 • Elke dag komen er nieuwe Telenet-homespots bij. Momenteel zijn er meer dan 1.200.000 homespots in heel Vlaanderen en Brussel, bovenop de meer dan 2.000 publieke Telenet-hotspots:
 • U kunt nu ook surfen op de meer dan 320.000 VOO WiFreespots in Wallonië en Brussel. VOO WiFreespots zijn niet opgenomen in de Wi-Free locator.
 
 

Hoe aanmelden? 

 • Zoek met uw smartphone, tablet of laptop eerst het netwerk TELENETHOTSPOT of TELENETHOMESPOT.
 • Open uw internetbrowser en surf naar een willekeurige pagina. U komt automatisch op de aanmeldingspagina terecht.
 • Kies uw taal en meld u aan met uw Telenet e-mailadres, Telenet-login of gebruikersnaam (= internetlogin) en wachtwoord.
 • U krijgt een bevestiging zodra u bent aangemeld en u kunt meteen surfen.
 • Indien netwerk TelenetWiFree beschikbaar is , dan moet u maar 1 keer aanmelden, daarna gebeurt dit automatisch.
 

Meer over aanmelden op Wi-Free 

 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"

Als je een internetproduct hebt of neemt, heb je kosteloos toegang tot Telenethomespots en Telenet-hotspots. Telenet-homespot en Telenet-hotspot zijn niet beschikbaar voor FreeSurf- of Kotnet-abonnees. Internetklanten met een Telenet wireless modem hebben toegang tot Telenet-homespots als het publiek WiFi-signaal beschikbaar is als Telenet-homespot. Telenet behoudt zich het recht om de aanbieding van de dienst (1) (tijdelijk) te beëindigen of aan te rekenen wanneer Telenet in alle redelijkheid gelooft dat de gegevensoverdracht via onze dienst buitensporig is (meer dan 2 gigabyte per maand per gebruiker) of (2) te beëindigen wanneer de dienst wordt gebruikt voor criminele of illegale activiteiten.

data-overlay-scroll-enable="false"

Telenet-homespotgebruikers surfen via een 2e signaal (het publieke WiFi-signaal) bij je thuis. Dit signaal is volledig gescheiden van je privé WiFi-signaal waarmee jij en je gezin(sleden) thuis surf(t) (surfen). Er is geen tot minimale impact op je snelheid als je draadloos surft. Surf je via de kabel dan surf je nog altijd even snel.

Als je een internetproduct hebt of neemt, heb je kosteloos toegang tot Telenet-homespots en Telenet-hotspots. Telenet-homespot en Telenet-hotspot zijn niet beschikbaar voor FreeSurf- of Kotnet-abonnees. Internetklanten met een Telenet wireless modem hebben toegang tot Telenet-homespots als het publiek WiFi-signaal beschikbaar is als Telenet-homespot. Telenet behoudt zich het recht om de aanbieding van de dienst (1) (tijdelijk) te beëindigen of aan te rekenen wanneer Telenet in alle redelijkheid gelooft dat de gegevensoverdracht via onze dienst buitensporig is (meer dan 2 gigabyte per maand per gebruiker) of (2) te beëindigen wanneer de dienst wordt gebruikt voor criminele of illegale activiteiten.

Telenet-homespotgebruikers surfen via een 2e signaal (het publieke WiFi-signaal) bij je thuis. Dit signaal is volledig gescheiden van je privé WiFi-signaal waarmee jij en je gezin(sleden) thuis surf(t) (surfen). Er is geen tot minimale impact op je snelheid als je draadloos surft. Surf je via de kabel dan surf je nog altijd even snel.