Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

vzw Jong

“ Medewerkers kunnen vanop elke locatie vlot en eenvoudig verbinding maken met de server in het hoofdkantoor. ”

Janes Antonissen

Financieel verantwoordelijke

 
 

Uitdaging

  • Communicatie-infrastructuur tussen de 25 vestigingen optimaliseren
  • Kwaliteit van de communicatie verbeteren
 
 

Oplossingen

  • MPLS IP-VPN-verbinding via coax
  • Corporate Fibernet via coax
  • Secured Internet Gateway-oplossing
 
 

Voordelen

  • Kwalitatieve communicatie
  • Comfort en kostenefficiëntie dankzij consolidatie
  • Snelle en veilige toegang tot het internet
 
 

Vzw Jong herademt met IP-VPN-netwerk van Telenet

Dankzij een stabiele Telenet MPLS IP-VPN-verbinding zijn de communicatieproblemen tussen de 25 vestigingen van vzw Jong, het Gentse jeugdwelzijnswerk, voorgoed van de baan. Medewerkers, vrijwilligers én de 5000 jongeren die de vzw jaarlijks bereikt communiceren en surfen nu vlotter dan ooit.

Vzw Jong (Jeugdwelzijnswerk OndersteuningsNetwerk Gent) biedt zinvolle vrijetijdsbesteding aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 4 en 24 jaar. De organisatie ontstond in 2004 uit de fusie van acht verschillende vzw’s uit groot Gent. “Voor hun communicatie-infrastructuur hadden alle vzw’s contracten met verschillende leveranciers”, steekt Janes Antonissen, financieel verantwoordelijke, van wal. “We wilden alles consolideren en staken ons licht op bij Runa, een adviesbureau in data, internet en telefonie en Telenet Business Expert. De leverancier en oplossing die Runa initieel voorstelde voldeden echter niet aan onze eisen. De connectiviteit tussen onze vestigingen verliep traag en de kwaliteit was ondermaats.”

Intern veilig circuit

Na anderhalf jaar liep het contract met de leverancier af. Runa greep in door Telenet als nieuwe partner naar voren te schuiven. Telenet verbond de 25 vestigingen met elkaar door middel van een MPLS IP-VPN-verbinding via coax. De vestigingen werden via de hoofdzetel aangesloten op de Telenetbackbone. “Runa stelde voor elke vestiging een gedetailleerd profiel op met specifieke bandbreedtes naargelang de behoeften. Indien nodig kunnen we steeds up- of downgraden”, vertelt Tim Cardoen, medewerker van de personeelsdienst bij vzw Jong. “De 25 vestigingen vormen nu één virtueel netwerk. Onze medewerkers kunnen vanop elke locatie een vlotte en eenvoudige verbinding maken met de server in het hoofdkantoor. Van daaruit brengt een Corporate Fibernetverbinding alle vestigingen via de coax snel op het internet.”

 

Bovendien is het hele circuit beveiligd met de ‘Secured Internet Gateway’- oplossing van Telenet. Janes Antonissen: “Op sommige locaties staan pc’s voor jongeren, waarop ze vrij kunnen surfen. Een beveiligd netwerk is dus geen overbodige luxe”.

 

Ook de digitale telefonie loopt via de coaxverbinding van Telenet. “Hoewel onze telefonie door een externe partner beheerd wordt, biedt Telenet ons hiervoor Quality of Service, omdat dit een prioriteit is voor ons. De dienstverlening van Telenet getuigt van heel wat professionaliteit."

“ Telenet en Runa hebben hun waarde al bewezen, dus we hebben het volste vertrouwen in een vlekkeloze uitrol van het project.”

Janes Antonissen

Financieel verantwoordelijke, vzw Jong

Rimpelloze uitrol

Twee vestigingen zijn al aangesloten op het Telenet IP-VPN-netwerk, de andere locaties volgen binnenkort. Tim Cardoen: “Tot nog toe verliep alles rimpelloos. Dit project biedt ons niet alleen snelle en kwalitatieve communicatie, maar ook heel wat comfort. We hebben één contactpersoon die alles coördineert. We moeten ons niet bezighouden met technische akkefietjes: Runa en Telenet staan garant voor het vlotte verloop van de dienstverlening”. Janes Antonissen vult aan: “Dankzij de IP-VPN-oplossing krijgen we nog maar één factuur in de bus, in plaats van acht verschillende. Dat maakt mijn werk een pak aangenamer. En dankzij het gunstige prijskaartje kunnen we meer investeren in onze kerntaak: vrijetijdsactiviteiten voor jongeren”.

“ Runa en Telenet staan samen in voor het vlotte verloop van de dienstverlening.”

Tim Cardoen

Medewerker personeelsdienst, vzw Jong

Opgelucht ademhalen

“Na de problemen van de voorbije jaren halen we opgelucht adem”, concludeert Janes Antonissen. “De nieuwe oplossingen en de samenwerking tussen Telenet en Runa bieden ons alleen maar voordelen. We zijn nog enkele mogelijkheden inzake digitale televisie aan het bekijken, omdat tv voor onze jongeren ook een belangrijk element is. Dat is echter toekomstmuziek; we willen eerst alle vestigingen succesvol aansluiten op het IP-VPN-netwerk. Telenet en Runa hebben hun waarde al bewezen, dus we hebben er het volste vertrouwen in.”

 
 

Over vzw Jong

Vzw Jong is het Gentse, particuliere jeugdwelzijnswerk met deelwerkingen in verschillende buurten van Gent. 120 medewerkers en 300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de persoonlijke emancipatie en sociale participatie van kinderen en jongeren te bevorderen. Ze vormt daarnaast ook een belangrijke brug naar andere maatschappelijke instellingen en dienstverleners.

Over Runa

Runa ontstond in 1999 als een onafhankelijk adviesbureau en is uitgegroeid tot een team van 20 medewerkers die meer dan 1000 professionele klanten begeleiden, van KMO’s en professionele zelfstandigen tot multinationals en overheidsinstanties. Runa adviseert en begeleidt deze organisaties bij het beheer van hun telecominfrastructuur. Het bedrijf is een Telenet Business Expert en is lid van de Belgium Telecommunications Users Group.