Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

VGD

"Om de continuïteit te garanderen, hebben we in elk kantoor een back-uplijn."

Philippe Kimpe

IT Manager

 
 

Uitdaging

  • Snelle en veilige realtime uitwisseling van informatie
  • Gebruikers op diverse locaties: op kantoor, bij de klant, thuis
  • Snelle aansluiting op het netwerk van nieuwe vestigingen
 
 

Oplossingen

  • Corporate Fibernet
  • iFiber
  • IP-VPN
 
 

Voordelen

  • Hoge bandbreedte
  • Gegarandeerde continuïteit met voldoende capaciteit
  • Bijstand en expertise
  • Persoonlijke dienstverlening met grote betrokkenheid
 
 

Steeds de juiste informatie: snel, veilig en in realtime

De fiscale wereld digitaliseert in snel tempo. Ook bij VGD kiezen ze resoluut voor digitaal. "Een bewuste keuze", zegt Philippe Kimpe, IT-manager bij VGD. "Klanten en medewerkers hebben nu 24/7 realtime toegang tot alle noodzakelijke gegevens. Samenwerken is op die manier veel makkelijker en efficiënter. Snelle, betrouwbare en veilige connectiviteit is voor ons dan ook heel belangrijk."

Philippe Kimpe: "De sector van tax, audit en accountancy evolueert steeds meer in de richting van digitale toepassingen. Denk maar aan Tax-on-web, cloud accounting en digitale pakketten allerhande. Digitalisering is een trend en een mindset die wij bij VGD volledig omarmen. Want wat digitaal voorhanden is, kunnen we overal en permanent ter beschikking hebben. KMO'ers verwachten vandaag de dag méér van hun boekhouder. Ze willen een adviseur die hun bedrijf coacht en proactief ideeën aandraagt. Door de digitalisering komt er meer tijd vrij en kunnen onze mensen deze rol vervullen. Dat is een groot voordeel."

De juiste informatie op het juiste moment

Philippe Kimpe: "Als we met een klant over een document praten, moeten we er absoluut zeker van zijn dat het over hetzelfde document gaat, ongeacht de plaats van waaruit we het document raadplegen. Soms zitten onze medewerkers op kantoor, soms werken ze bij de klant, soms thuis. Van op alle locaties moeten onze medewerkers snel, veilig en in realtime de juiste informatie kunnen delen en gebruiken. Bovendien is VGD internationaal actief en zijn videoconferenties meer regel dan uitzondering. De connectiviteit en het netwerk dat we nu hebben, maken dit mogelijk."

VPN-connectiviteit met back-up

Het Virtueel Privaat Netwerk (VPN) van VGD omvat 12 vestigingen in ons land en is aangesloten op een centraal datacentrum in Brussel. Medewerkers en klanten kunnen veilig inloggen. Philippe Kimpe, IT-manager: "Naast veiligheid, zijn capaciteit en continuïteit voor ons heel belangrijk. Onze grotere kantoren in Gent en Brussel zijn met het netwerk verbonden via glasvezel (iFiber) en elders gebruiken we coax (Corporate Fibernet). Met die lijnen kunnen we voldoende bandbreedte aanbieden om ook op piekmomenten vlot te werken. Om de continuïteit te garanderen, hebben we overal een back-uplijn."

Bijstand en expertise

Het hele netwerk werd in vier maanden tijd opgezet. Philippe Kimpe, IT-manager: "Voor dit project hebben we volop kunnen rekenen op de expertise van Telenet. Om de glasvezel binnen te brengen in onze kantoren, waren een aantal vergunningen en openbare werken nodig. Telenet heeft die taken volledig op zich genomen en ervoor gezorgd dat de aansluitingen in al onze kantoren tijdig werden opgeleverd. Ik was echt verrast door de professionele aanpak. Er worden ook regelmatig nieuwe kantoren toegevoegd aan ons netwerk. Want ondanks de wil om lokaal verankerd te blijven, heeft VGD de ambitie om te groeien. Momenteel vertaalt zich dat in de voorbereiding van twee nieuwe vestigingen, in Beringen en Sint-Niklaas. Ook daar kunnen wij opnieuw rekenen op de bijstand van Telenet."

"Bij dit project hebben we volop kunnen rekenen op de expertise van Telenet."

Philippe Kimpe

IT Manager

 
 
 
 

Over VGD

VGD is een van oorsprong Vlaams bedrijf met meer dan 240 medewerkers en een tiental kantoren in Vlaanderen en Brussel. VGD levert in hoofdzaak tax-, audit- en accountancyadvies. Daarnaast heeft VGD ervaring in het begeleiden van fusies, overnames en familievermogens. VGD werkt voor een uitgebreide portefeuille van familiale ondernemingen, non-profitorganisaties en beursgenoteerde vennootschappen. Ze zijn actief in 11 landen, stellen internationaal meer dan 900 mensen tewerk en zijn lid van het vooraanstaande internationale netwerk Nexia.

be.vgd.eu