Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

TechniVent

“ Intern hebben we niets van IT-infrastructuur staan, wat ons verlost van de kopzorgen die erbij komen kijken. ”

Steve Mertens

Zaakvoerder

 
 

Uitdaging

 • Veilige infrastructuur voor server, e-mail en website
 • Een oplossing die kan meegroeien met de behoeften van het bedrijf
 • Kostengunstige aanpak want opstartend bedrijf
 
 

Oplossingen

 • Dynamic Cloud
 • Hosted Exchange
 • Webhosting
 
 

Voordelen

 • Virtueel kantoor dat alle kopzorgen wegneemt
 • Overal en altijd toegang tot bedrijfsgegevens
 • Transparant betaalsysteem
 • Veilige toegang tot gegevens
 • Regelmatige back-ups
 
 

Installatiebedrijf TechniVent gaat vlot van start dankzij virtuele kantooromgeving

TechniVent is een splinternieuw bedrijf. Het bracht zijn volledige IT-infrastructuur onder in de cloud van Telenet en beschikt nu over een virtuele kantooromgeving. Daardoor kunnen medewerkers zich concentreren op hun hoofdtaak: een kwaliteitsvolle installatie en vlekkeloos onderhoud van elektriciteits- en ventilatiesystemen.

Groene elektriciteit en zuivere lucht worden almaar belangrijker. Daarom openden Steve Mertens en Axel De Coster op 3 oktober 2011 de deuren van TechniVent. “We zijn klein, maar hebben heel wat in onze mars”, aldus Steve Mertens. “We hebben jarenlange ervaring in de bouwsector en weten dat bouwen veel organisatie, administratie en opvolging vraagt. We bieden onze klanten daarom een full service: van voorbereiding over installatie tot onderhoud en opvolging van elektriciteits- en ventilatiesystemen. Zo hoeft onze klant zich geen zorgen te maken.”

Twijfels weggewerkt

TechniVent koos resoluut voor Telenet als partner voor zijn IT-infrastructuur. “Voordien werkte ik in een coördinatiebureau dat ook klant was van Telenet”, licht Steve Mertens toe. “We waren heel tevreden over de service en kwaliteit van de oplossingen en besloten ook voor TechniVent met Telenet in zee te gaan.” Het bedrijf bracht zijn volledige ITinfrastructuur over naar de cloud. “Ik twijfelde in het begin”, geeft Axel De Coster toe. “Is het wel slim om álles in de cloud te plaatsen? En wat met de veiligheid van de gegevens? We vroegen daarom meer informatie aan het hostingteam van Telenet. De account manager overtuigde ons al snel van de veiligheid en de voordelen van cloud computing.”

Virtueel kantoor, altijd en overal

TechniVent bracht zijn server onder in de Dynamic Cloud. De e-mail- en websiteapplica-ties worden op een aparte shared server gehost. “We beschikken nu als het ware over een virtueel kantoor”, gaat Steve Mertens verder. “Intern hebben we niets van IT-infrastructuur staan, wat ons verlost van de kopzorgen die er vaak bij komen kijken.” Dankzij de Dynamic Cloud hoeft het bedrijf zich geen zorgen te maken over de installatie en het onderhoud van een eigen fysieke server. “En met de Office Mail-oplossing hebben we overal en altijd toegang tot onze e-mails en kalender”, vertelt Steve Mertens. “Ik ben zelf heel vaak op de baan. Als ik mijn agenda via mijn smartphone update, wordt dit onmiddellijk in mijn kalender aangepast, zodat men ook op kantoor op de hoogte is van de wijziging.”

 

Het virtuele kantoor groeit mee met de behoeften van TechniVent. “Via een online controlepaneel kunnen we op elk moment het geheugen of de opslagcapaciteit van onze server verhogen of verlagen. Zo behouden we zelf de controle.” Natuurlijk was ook het prijskaartje aantrekkelijk, aldus Axel De Coster. “Terwijl een fysieke server een grote hap uit ons budget zou betekenen, biedt cloud hosting de perfecte oplossing voor een opstartend bedrijf. We betalen per dag een vaste som, wat ons erg veel transparantie biedt.”

IT in betrouwbare handen

TechniVent koos er ook voor om administratieve software van Handsoft Computer Solutions op de virtuele server te installeren. “Handsoft had nog nooit met de cloud gewerkt, dus het was een testproject voor hen, voor ons en ook voor Telenet. De samenwerking verloopt erg vlot, we ondervinden geen enkel probleem bij het gebruik van de software.”

 

“Wat veiligheid betreft, ik geef toe dat ik me nu meer op mijn gemak voel”, besluit Axel De Coster. “Telenet neemt regelmatig back-ups, zodat geen data verloren gaan. Bij problemen kan Telenet meteen reageren, zij zitten bij de bron. Ik weet dat onze IT in betrouwbare handen is en vertrouw op hen.”

 
 

Over TechniVent

De naam ‘TechniVent’ staat voor Technieken en Ventilatie. Het bedrijf biedt een full service voor elektriciteits- en ventilatiesystemen: van installatie tot coördinatie en onderhoud. De medewerkers van TechniVent hebben jarenlange ervaring in de bouwsector en weten dat bouwen een zaak is van organisatie, coördinatie en opvolging. Klantgerichtheid staat bij elke handeling van TechniVent te allen tijde centraal.