Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Uitdaging

  • Nood aan eenvoudig te bedienen, maar kwalitatief hoogstaande televisie
  • Vlot omschakelen van analoog naar digitaal in bestaande rusthuisomgeving
 
 

Oplossingen

  • DTV Broadcast
 
 

Voordelen

  • Eenvoud
  • Gemakkelijke Implementatie
  • Flexibiliteit
  • Future-proof
 
 

"Een woonzorgcentrum zonder tv is als een café zonder bier"

Voor bewoners van een woonzorgcentrum is televisie een onmisbare bron van ontspanning. “Daarom hechten wij veel belang aan een kwalitatief goed tv-signaal en een ruim zenderaanbod”, zegt Wim Van Boghout, ICT-manager van Senior Living Group.

Senior Living Group is een groep van bijna zestig woonzorgcentra in België.
Toen Telenet digitale televisie aankondigde, besloot men alle Vlaamse vestigingen om te schakelen.

"Om voor onze bewoners het best mogelijke aanbod te voorzien.", legt Wim Van Boghout uit.

"Positief was dat we geen grote aanpassingen dienden uit te voeren."

Wim Van Boghout

ICT-manager

Ruim aanbod tv- en radiozenders

Telenet maakte een analyse van de bestaande situatie en samen met partner Screen Services werd de infrastructuur bekeken. De groep koos daarna voor DTV Broadcast van Telenet. “Positief was dat we met DTV Broadcast geen volledig nieuwe bekabeling moesten leggen en geen grote aanpassingen dienden uit te voeren. Ook het zenderaanbod was voor ons heel belangrijk. De mensen die bij ons komen wonen, willen hun vertrouwde kanalen kunnen ontvangen.”

Gebruiksvriendelijk en toekomstgericht

“We wilden voor onze bewoners ook een heel eenvoudige oplossing. DTV Broadcast verspreidt het tv-signaal vanuit één centraal punt. Onze bewoners hebben geen Digibox of Digicorder nodig en kunnen alles met één afstandsbediening regelen. Maar wie interactiviteit of extra zenders wil, kan voor zichzelf nog altijd een Digibox of Digicorder aanvragen. Die mogelijkheid is er. Dat, én de optie om via DTV Broadcast eigen content aan te bieden, maakt het allemaal zeer aantrekkelijk.”

Vlotte Samenwerking

Wouter D’Heere, sales manager bij Screen Services, ziet nog een ander pluspunt. “We kunnen bij DTV Broadcast met zowel coax als IP werken, of een combinatie van beide. Heel flexibel.” De integrator is erg tevreden over de samenwerking met Telenet. “Het is ongelooflijk leuk geweest om samen te werken aan dit project. De communicatie verliep heel vlot, zowel in het begin als bij de technische uitvoering.” Ook Wim Van Boghout blikt tevreden terug. “We hebben nog een paar voorzieningen af te werken, maar het gros is achter de rug en volgens plan opgeleverd. En onze bewoners, die genieten nu van veel meer zenders dan vroeger!”

 
 
 
 

Over Senior Living Group

Senior Living Group staat dagelijks in voor de zorg van meer dan 6.000 bewoners in meer dan 55 voorzieningen verspreid over gans België. Daarvoor zet het dagelijks meer dan 3.500 medewerkers in. Senior Living Group is een dochterbedrijf van de Europese zorggroep Korian, leider in Waardig Ouder Worden. www.srliving.be

Over Screen Services

Screen Services is een multimediaspecialist en partner van Telenet. Het bedrijf biedt klanten in de Benelux en Frankrijk oplossingen inzake digitale televisie, IPTV, Digital Signage en Wifi, zowel in aankoop, omniumverhuur als concessie. Het is gericht op hotels, rusthuizen, ziekenhuizen en sportfaciliteiten. www.screenservices.be