Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Record Bank

“Een referentieklant gaf ons positieve feedback over de Telenet-aanpak. Er was geen woord van gelogen.”

Louis Mahy

CIO Record Bank

 
 

Uitdaging

  • VPN/ADSL-netwerk van 700 agenten vervangen
  • Meer bandbreedte bewerkstelligen
  • Veilige toegang tot online applicaties voor alle agenten
 
 

Oplossingen

  • Op coax-gebaseerd WANnetwerk met aansluiting op MPLS IP-VPN-backbone
  • Geavanceerde firewall voor IP-VPN: Secured Internet Breakout
  • Aantrekkelijke SLA’s met lokale ondersteuning
 
 

Voordelen

  • Internetonafhankelijker netwerk met gegarandeerde uptime
  • Meer en flexibel instelbare bandbreedte
  • Eenvoudig beheer van het internetverkeer van alle agenten
 
 

Record Bank zet breed netwerk van zelfstandige agenten snel en veilig aan het werk

Om zijn producten en diensten te promoten, vertrouwt Record Bank op een breed netwerk van zelfstandige agenten. Via een op coax-gebaseerd WAN-netwerk staan zij in contact met de lokale zetels van de bank. “Dankzij de combinatie van IP-VPN en Secured Internet Breakout van Telenet kunnen onze agenten snel en veilig online klantendossiers aanmaken en beheren”, zegt Louis Mahy, CIO bij Record Bank.

Record Bank ontstond uit de fusie van Sodefina, De Vaderlandsche Spaarbank, SEFB Record Bank en Dipo. In de periode 2001-2006 nam Record Bank vervolgens vier andere spaarbanken over. Hoewel ze het tweede retailnetwerk van ING Bank is, kon Record Bank garen spinnen uit de bankencrisis van 2008. Het volume aan deposito’s nam sinds 2008 toe van 8 tot 14 miljard euro.

Online diensten voor agentennetwerk

Het feit dat de bank een verschillend model hanteert dan de moederbank, gebaseerd op een netwerk van onafhankelijke agenten en makelaars, is hier niet vreemd aan. Drie lokale zetels in Evere, Luik en Gent, samen 700 interne medewerkers, ondersteunen een netwerk van 700 zelfstandige agenten en 300 makelaars. Zij doen een beroep op de experten van de bank om de gratis rekening, de spaaraanbiedingen en de woon-, auto- en persoonlijke kredieten te promoten. “We willen ons profileren als de beste keuze voor de consument en de lokale handelaar, die op een eenvoudige, veilige en transparante manier willen bankieren”, zegt CIO Louis Mahy. “Als IT-afdeling willen we op ons netwerk online diensten aanbieden en zo bijdragen om het evenwicht te vinden tussen de versnellende groei van internet- en direct banking en de adviesrol van ons netwerk van zelfstandige agenten. Dat is onze grootste uitdaging.”

Netwerk loskoppelen van internet

“De moderne informatica heeft geleid tot een ruime waaier aan digitale oplossingen in de bankwereld”, onderstreept Louis Mahy. IT mag hierbij geen remmende rol spelen, vindt hij, maar moet zich aanpassen aan de veranderende mentaliteit. “Vandaag krijgen we af te rekenen met mobiele toepassingen. Omdat we sinds enkele jaren over een uniek ‘Core Banking System’ beschikken, kunnen we via ons bestaande platform heel wat distributiekanalen bedienen, zodat we trends als BYOD meteen kunnen integreren.”

 

Eerst nam IT wel het agentennetwerk onder de loep. “Het verhaal van beveiligde VPN-verbindingen over internet op een klassiek ADSL-netwerk liep op zijn einde en de behoefte aan hogere bandbreedtes vroeg om een nieuwe aanpak”, aldus Louis Mahy. “We wilden ons netwerk toch wat performanter en internetonafhankelijker maken en we stonden ook voor de migratie van de betaalterminals naar ons eigen netwerk. Ook daar verkozen we niet zomaar over internet te gaan.”

 

Telenet stelde voor om een op coax-gebaseerd WAN-netwerk uit te bouwen via de MPLS IPVPN-backbone, een oplossing die Louis Mahy meteen kon bekoren. “De toegang tot het Telenetnetwerk is niet afstandsgevoelig en biedt daarom gegarandeerde bandbreedte. Bovendien is de oplossing flexibel en vatbaar voor uitbreiding: we kunnen de beginsnelheid van elke site minimaal instellen en zonder on-site interventie connecties upgraden waar nodig.”

 

“Daarnaast had Telenet met Secured Internet Breakout ook de ideale beveiligingsoplossing in huis”, gaat Louis Mahy verder. Deze next generation firewall ontwikkelde Telenet speciaal voor bedrijven met VPN. “Met Secured Internet Breakout beheren wij met één oplossing het internetverkeer van al onze agenten. Het stelt ons in staat om ze veilig toegang te geven tot de online applicaties die ze nodig hebben. Bovendien hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het internetverkeer van onze agenten volledig te scheiden van dat van onze interne medewerkers.”

 

Slechts in enkele gevallen bleek het niet mogelijk om een coaxverbinding tot stand te brengen en daar opteerde Louis Mahy voor een VDSL/ADSL2- connectie, die steeds door Telenet beheerd wordt. “Mocht in een kantoor een connectie voor langere tijd uitvallen, dan staan ‘3G-koffers’ in hot stand-by, zodat de agent via een draadloze 3G-connectie toch online blijft.”

Snelle en onberispelijke uitvoering

De 700 agenten werden in zes maanden tijd op het netwerk aangesloten. “De uitrol is perfect te noemen, je merkt dat Telenet die expertise echt onder de knie heeft. Voor Telenet zijn deadlines heilig. In de piek realiseerden we tot 50 aansluitingen per week.” Louis Mahy is onder de indruk van de snelheid van Telenet, bij de uitvoering maar ook bij de rapportering. “Het projectbeheer is uitstekend en het accountteam heeft toegang tot de bedrijfstop. Dat versnelt de besluitvorming en de soepelheid bij de uitvoering. Kwalitatieve overeenkomsten inzake dienstenniveau (SLA’s) worden bovendien aangevuld met accurate opvolging en snelle en lokale support van beslagen technici. Tijdens een bezoek aan een referentieklant van Telenet kregen we positieve feedback over de Telenetaanpak. Er was geen woord van gelogen.”

 
 

Over Record Bank

Als dochteronderneming van ING focust Record Bank op de Belgische markt van basisbankproducten. Particulieren, zelfstandigen en kleine bedrijven kunnen er terecht voor hun financiële behoeften. Met 12 miljard euro aan uitstaande leningen staat Record Bank in voor 7% van de Belgische hypotheekmarkt. Samen met moederbank ING wil ze de eerste plaats innemen voor wat betreft leningen op afbetaling. Ongeveer 800.000 klanten openden samen al ongeveer 1 miljoen rekeningen bij Record Bank. Van de 350.000 zichtrekeningen met gratis bankkaart zijn er bijna 200.000 die geregeld gebruikt worden bij internetbankieren.