Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Orde van Architecten

“Telenet onderscheidt zich door de kostprijs. Bovendien worden we minutieus opgevolgd door één contactpersoon.”

Michel Beaucourt

IT-verantwoordelijke

 
 

Uitdaging

  • Snel telefoon- en dataverkeer tussen hoofdzetel en provinciale kantoren verzekeren
  • Transparante telecomstructuur opzetten
 
 

Oplossingen

  • Fiber-verbinding (glasvezelnetwerk) van 8 Mbps tussen hoofdzetel en provinciale raden
  • IP-VPN-verbinding tussen hoofdzetel en provinciale raden
  • iFiber-internetverbinding van 10 Mbps
 
 

Voordelen

  • Efficiënte communicatie tussen de verschillende vestigingen
  • Persoonlijke aanpak en klantgerichte service
  • Bedrijfszekerheid: weinig of geen downtime
 
 

Orde van Architecten communiceert snel en efficiënt tussen zijn verschillende vestigingen

De Orde van Architecten is de wettelijke instantie die bevoegd is voor het opstellen en doen naleven van de deontologie en voor alle materies inzake de toegang tot het beroep van architect in België. De Orde, die meer dan 12.000 leden-architecten telt, beschikt over een hoofdvestiging in Brussel, de Nationale Raad, en een vestiging per provincie, de provinciale raden. Tot 2005 had de Orde van Architecten een weinig transparante telecomstructuur. ITverantwoordelijke Michel Beaucourt deed een beroep op Telenet Solutions, de B-to-B-divisie van Telenet, om de behoeften te analyseren en een oplossing voor te stellen. Vandaag verbindt een glasvezelverbinding de hoofdzetel in Brussel met de provinciale raden, wat snel en efficiënt telefoon- en dataverkeer mogelijk maakt.

Oplossing met toekomstvisie

“Tot in 2005 was de telecomstructuur tussen de Nationale Raad en de provinciale raden weinig transparant,” vertelt Michel Beaucourt. “We hadden een VPN-verbinding, maar deze liet slechts een rechtstreekse verbinding in één richting toe: van de provinciale raden naar de Nationale Raad. Elke provinciale raad was als het ware een eiland, met beperkt mailverkeer en dito toegang tot de centrale databases. Bovendien waren de verbindingen onvoldoende snel.” Het was duidelijk dat de bestaande structuur niet klaar was voor de realisatie van de toekomstplannen, met name snel en efficiënt telefoon- en dataverkeer tussen de verschillende vestigingen. “Daarom gingen we op zoek naar een provider die de snelheid en de efficiëntie van onze communicatie kon verhogen,” aldus Michel Beaucourt. Telenet beantwoordde aan de behoeften van de Orde door tussen de hoofdzetel in Brussel en de provinciale vestigingen een Fiber-verbinding (glasvezelnetwerk) aan te leggen. De MPLS IP-VPN-verbinding zorgt voor een veilige en efficiënte data-infrastructuur tussen de verschillende vestigingen. Bovendien stelt het de vestigingen van de Orde in staat om via Voice over IP (VoIP) met elkaar te communiceren en zorgt het voor centraal beheer van telefonie, wat bijdraagt tot een verdere reductie van de kosten. Een iFiber-verbinding zorgt voor gegarandeerde internetconnectiviteit.

“De nieuwe, transparante telecomstructuur stelde ons in staat om onze plannen te realiseren, met name snel en efficiënt telefoon- en dataverkeer tussen onze verschillende vestigingen.”

Michel Beaucourt

IT-verantwoordelijke Orde van Architecten

Persoonlijke aanpak en uitstekende service

“Telenet bood een oplossing die perfect is afgestemd op onze noden. Dankzij hen beschikken we over snel en efficiënt telefoon- en dataverkeer tussen onze verschillende vestigingen.” Michel Beaucourt toont zich tevreden: de verbindingen zijn stabiel en hebben nog geen noemenswaardige downtime gekend. Maar er is meer. “Ook de kostprijs op jaarbasis onderscheidt Telenet van de concurrentie. Bovendien gebeurt de opvolging minutieus door één contactpersoon. Daarnaast is de technische support uitstekend te noemen: als er een probleem is, wordt er snel en adequaat gereageerd,” zegt Michel Beaucourt. “In de toekomst gaan we het aantal webapplicaties uitbreiden. Daarom werd de capaciteit van de iFiber opgetrokken van 6 Mbps naar 10 Mbps. Bovendien willen we later nog de faciliteiten voor videoconferencing verbeteren. Als Telenet haar positieve prestaties doortrekt, liggen er voor hen nog uitdagingen klaar,” besluit Michel Beaucourt.