Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Novotel Gent

“We zijn onder de indruk van de vlotte installatie en het eenvoudige beheer van het Broadcast Center.”

Emile Lannoy

General Manager

 
 

Uitdaging

  • Klantentevredenheid met in-room tv- en radioaanbod opvoeren
  • Bestaande bekabeling en schermen behouden
 
 

Oplossingen

  • Digital TV for business via coax met een DTV Broadcast Center
  • Business Pack (zenderpakket)
  • Business Service Desk
 
 

Voordelen

  • Geen klachten meer van gasten over zenderaanbod
  • Aansluiting via gewone coax tv-bekabeling
  • Geen bijkomende afstandsbediening in de kamers nodig
  • Ruim en betrouwbaar zenderaanbod, voor internationaal publiek
 
 

Novotel Gent versterkt 'waw-factor' voor hotelgasten met digitale televisie

Novotel Gent heeft de hotelgasten op zijn hand: met Digital TV for business van Telenet staat een zakelijk zenderaanbod van ruim 50 tv-zenders en 30 radiostations ter beschikking van de gasten in de 117 kamers. “We hebben geen enkele klacht meer over zenderkeuze”, besluit General Manager Emile Lannoy.

Het was een oud zeer. Bij elke gastenbevraging stond het beperkte televisieaanbod in de top-vijf van de klachten. Voor General Manager Emile Lannoy lagen de verwachtingen van een gemengd publiek van zakenlui en toeristen, dat voor 80% uit onze buurlanden komt, duidelijk hoog. “We moeten de klant de zenders kunnen aanbieden die hij kent. Dat zijn deels internationale, maar zeker ook nationale zenders. Met de omschakeling van een analoog naar een digitaal aanbod konden we het aantal zenders verdubbelen en tegemoetkomen aan de verwachtingen van onze internationale gasten. De ‘wawfactor’ is er nu.” En er is nog meer ‘wawnieuws’ voor de hotelgast: “bij slecht weer kan de gast vanuit de sofa in zijn kamer genieten van de koffie- en minibar, 24/7 room service én zijn favoriete zender. Of die van de kinderen natuurlijk”.

 

‘Business Pack’, zoals het zakelijke zenderaanbod van Telenet gedoopt werd, komt bij Novotel Gent binnen via een centraal DTV Broadcast Center, dat voor de verdeling van het digitale signaal naar de kamers zorgt. Novotel had even een satellietontvanger overwogen, maar de voordelen van de Telenetoplossing (bijvoorbeeld stabiel zenderaanbod) gaven de doorslag. Het Broadcast Center was in een wip geïnstalleerd en het is de gateway voor Telenet om van op afstand de dienstverlening op te volgen en indien nodig bij te sturen. “Als Telenet het zenderpakket wil aanpassen, kan het dat doen op een snelle en transparante manier voor de gebruikers”, onderstreept Emile Lannoy.

“ Flexibiliteit tekende van bij het begin onze relatie met Telenet. ”

Emile Lannoy

General Manager Novotel Gent

Tevreden technicus

Emile Lannoy houdt er een zeer tevreden huistechnicus aan over, die onder de indruk was van de vlotte installatie en het eenvoudige beheer van het Telenet DTV Broadcast Center. “De oplossing is fool-proof naar de gebruikers toe: geen settopbox in de kamer, geen bijkomende afstandsbediening. Dat bespaart onze technicus heel wat heen en weer geloop.” Bovendien beschikt Novotel over een persoonlijk kanaal, waarop het eigen inhoud of applicaties kan aanbieden. “Zo kunnen we een klant welkom heten en zijn programma in het hotel aanbieden via het scherm”, aldus nog Emile Lannoy.

Onberispelijke kwaliteit

“We hebben het gevoel dat we met Telenet maar aan het begin staan van de mogelijkheden van in-room entertainment. Stel dat we morgen een vorm van interactiviteit willen aanbieden, dan kan dat meteen in een groeipad opgenomen worden, want Digital TV for business via het DTV Broadcast Center is een toekomstgerichte en schaalbare oplossing die gebruik maakt van ons bestaand coaxnetwerk.” Het DTV Broadcast Center is de enige eenmalige investering, zodat de up-front uitgaven voor Novotel beperkt blijven. “Het akkoord loopt over drie jaar en we betalen per kwartaal voor het zenderpakket, inclusief auteursrechten, op basis van een zeer transparante kostenstructuur”, zegt Emile Lannoy. “Als klant ben ik supertevreden met Digital TV for business van Telenet. De kwaliteit is onberispelijk en het aanbod kan aangepast worden in functie van onze behoeften. Die flexibiliteit tekende van bij het begin onze relatie met Telenet. We verwachtten toen een grote groep Britten en we moesten absoluut Britse zenders aanbieden op tv. Die zitten in het Business Pack en dankzij de vlotte installatie door Telenet was het pakket tijdig beschikbaar in de kamers, tot tevredenheid van onze Britse gasten.”

 
 

Over Novotel Gent

Novotel Gent telt 117 kamers, 8 vergaderzalen (waaronder de 15e-eeuwse Gruuthuuskelder), een bar en een restaurant én beschikt over een fitnessruimte, sauna, hamam en een buitenzwembad in de binnentuin. Het maakt deel uit van de Novotelgroep die zowat 400 hotels over heel de wereld beheert en die op zijn beurt deel uitmaakt van de Accorgroep. Zowat 61% van de Novotelgasten zijn zakelijke klanten, de rest toeristen. In Gent komt 80% van de gasten uit de ons omringende landen.