Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

“Hoe uw wagen zelf zijn parkeerticket koopt”

 
 

Bent u ooit onderweg gestrand met een platte batterij? Hebt u al eens een tweedehandswagen gekocht waar grote kosten aan blijken? Of droomt u gewoon van een auto die zelf het parkeerticket regelt met de parkeermeter?

 
 

Zo’n slimme auto is niet langer science-fiction. Ook niet voor u! Want de Belgische start-up Mobly rolt momenteel een indrukwekkend platform uit waarmee u van eender welke wagen een slimme wagen maakt.

“Vandaag hebben enkel de duurdere premium merken internetgelinkte mogelijkheden”, weet Gerrit Nollet, CEO van Mobly. “Wij stellen deze nieuwe technologie ook open voor de tweedehandsmarkt en eigenaars van alle merken.”

 

Het geheim achter al deze slimheid?

Eén OBD-connector met simkaart en de Internet of Things-technologie van Mobly en Telenet Business.

Internet of Things-platform voor start-ups

“We vergeleken… en voelden ons meteen goed bij Telenet Business”, zegt Gerrit. “De telecompartner is zoveel meer dan de leverancier van simkaarten voor 3G en 4G, waarmee auto’s verbindingen leggen met internet en parkeerautomaten.

Hun internet of things-platform is super interessant voor ons als starter. Meer dan andere bedrijven innoveren ze, stellen ze hun platform open én spelen ze in op nieuwe evoluties.”

 

Niet alleen het leven van de Mobly-ontwikkelaars werd plots een ferm stuk aangenamer, maar ook uw leven als autobestuurder.

Veel problemen worden voorkomen wanneer Mobly de staat van uw voertuig opvolgt. Voortaan zegt de app op uw smartphone welk onderdeel dringend aan onderhoud toe is, dat de batterij plots leegloopt of dat de voeding van de airco verstoord wordt.

Slimme auto in smart city

Deze auto past perfect in de trend naar Smart Cities. “De steden worden slimmer”, zegt Gerrit. “Wel, in zo’n stad praat uw wagen met de parkeerpaal wanneer u parkeert en weer wegrijdt. Vervolgens gebeurt de afrekening automatisch.

Of u hoeft zich echt maar per kilometer te verzekeren omdat u en uw verzekeraar het aantal gereden kilometers online in realtime opvolgen.

Of u geniet van betaalbare assistentie op de weg bij pech, ook wanneer u geen lidgeld voor een pechverhelpingsdienst betaalt.”

Ondernemende spirit van Telenet Business

De Belgische start-up rolt dankzij sterke partners snel een ruim pallet aan slimme diensten uit. De Zwitserse verzekeraar Baloise is oprichter en aandeelhouder. Verder zetten Europe Assistance, de autosite Vroom en het Duitse Deka er hun schouders onder. Telenet Business is de telecom- en Internet of Things-partner.

“We zijn verwonderd over hoe Telenet Business zijn grootte en kracht combineert met de mentaliteit en ambitie van een start-up”, ervaart Gerrit. “Onze gesprekspartners denken mee met ons, appreciëren onze manier van aanpak en ontwikkelen volgens onze noden. Bij geen andere telecombedrijf zagen we deze ondernemende spirit. Dankzij hun openheid en non-conformisme zetten we grote stappen vooruit in IoT.”

150 Telenet Business-medewerkers testen momenteel Mobly uit. Ze geven actief feedback en tips om het product te verbeteren. “Dat geeft aan hoe sterk ze zich engageren om nieuwe technologieën te ontwikkelen.”

Ambitie voor een koppositie in Europa

Online maakte het in oktober 2017 gelanceerde Mobly een mooie start. “1000 mensen per maand downloaden onze online checklist die helpt bij het kopen van een tweedehands auto”, telt Gerrit. “1500 mensen per maand vragen het gratis autorapport op waarmee ze de juiste prijs van een tweedehands voertuig kennen. En een tiental mensen per maand doet beroep op onze expert wanneer ze een occasie kopen.”

Mobly is vandaag een team van een 20-tal medewerkers: designers, digitale marketeers en projectmanagers. In Oost-Europa ontwikkelen 10 tot 15 mensen de software van het bedrijf.

 

Hun ambitie is niet min. “Ik kom net van een groot Duits bedrijf dat interesse heeft in onze technologie”, juicht Gerrit. “Ook wanneer ik spreek op congressen in Europa, voel ik de mogelijkheden. We willen dan ook een belangrijk mobiliteitsplatform worden in Europa. We gaan voor niet minder dan een koppositie in de wereld van de multimobiliteit.”

Telenet Business is een ideale partner voor onze Internet of Things-ontwikkelingen. Ze stellen hun platform helemaal open en denken mee.

Gerrit Nollet
CEO bij Mobly