Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

“Op minder dan 6 maanden migreerden we samen met Telenet 425 kantoren”

“Op minder dan 6 maanden migreerden we samen met Telenet 425 kantoren”

 
 

“De ziekenfondssector staat voor belangrijke digitale uitdagingen”, zegt Vincent Collin, Executive manager IT Services bij MLOZ-IT. Hij weet waarover hij spreekt. Samen met zijn collega’s beheert hij het IT-netwerk waarop de terugbetalingen van medische kosten voor zo’n 20% van de Belgische bevolking gebeuren.

 
 

eAttesting, Chatbots, Video … Vincent Collin is zichtbaar enthousiast als hij naar de toekomst kijkt. “Er staat veel op stapel. De overstap van papier naar digitaal bijvoorbeeld. Wij werken op dat vlak nog in een relatief ouderwetse sector. Na een huisartsbezoek krijg je vaak drie papieren mee: je voorschrift, een afwezigheidsattest en een briefje voor het ziekenfonds. Met elektronisch attesteren komt daar geleidelijk verandering in.

Pionier in digitalisering

De Onafhankelijke Ziekenfondsen zijn altijd een voorloper geweest op vlak van digitalisering. We willen met MLOZ-IT die pioniersrol blijven spelen en onze leden een elektronische dienstverlening aanbieden die vergelijkbaar is met die van de betere banken. Om dat te realiseren is er een performante datanetwerkinfrastructuur nodig.” Dat netwerk vertrouwde MLOZ-IT na een openbare aanbesteding toe aan Telenet.

 

Vincent Collin verklaart waarom hij en zijn collega’s voor Telenet kozen: “We wilden een toekomstgericht datanetwerk met nadruk op lean ICT, meer centraal beheer en meer kostenefficiëntie. Telenet overtuigde ons met het beste voorstel.”

Perfecte voorbereiding

De netwerkmigratie van de vorige provider naar Telenet omvatte zo’n 425 sites. Een hele uitdaging. Vincent knikt: “Als je datanetwerk goed functioneert, vindt iedereen dat normaal, maar als je verbindingen het laten afweten, loop je het risico om klanten te verliezen. Dat wilden we absoluut vermijden. Daarom hebben we alles minutieus voorbereid. Dat deden we samen met Telenet en met de mensen van Tam Tam Consulting.”

 

Voor de meest uiteenlopende types van kantoren maakten we simulaties met robotgestuurde transacties. Na deze Proof of Concept werden alle sites één voor één bezocht. De concrete situatie werd in detail geanalyseerd en met beschrijvingen en foto’s gedocumenteerd. “Hoe zat het gebouw in elkaar? Hoeveel lijnen lagen er? Hoe zag het netwerk eruit? Waren er genoeg stopcontacten? Niets lieten we aan het toeval over.”

Aanzienlijke besparing

En dan was het tijd voor de uitrol. “Elke dag pakten we tot tien kantoren aan. Op vrijdag hielden we de agenda leeg en losten we eventuele problemen op. Zo begonnen we de week erna altijd met een schone lei.” Op minder dan 6 maanden waren alle sites gemigreerd zonder noemenswaardige problemen. “Geen enkele gebruiker heeft iets gemerkt van de overstap. Als netwerkmigraties het Guinness Recordboek konden behalen, stond onze overstap naar Telenet er zeker in!”

 

MLOZ-IT veranderde natuurlijk niet zomaar van provider. “Deze migratie resulteert in een kostenbesparing van miljoenen euro’s als je het over verschillende jaren bekijkt”, verklaart Vincent Collin. “En dat zonder dat wij aan service inboeten. Integendeel, ik vind de oplossingsgerichtheid en interventiesnelheid van Telenet ronduit indrukwekkend. Onze servicemanager, accountmanager en projectmanager leveren uitstekend werk. Zeker bij spannende momenten is het fijn dat mensen meedenken en zorgen dat het vooruitgaat.”

Meedenken

De samenwerking loopt goed en Vincent apprecieert dat: “We hebben een vast aanspreekpunt en vangen proactief problemen op tijdens onze maandelijkse servicemeetings. Hebben we extra datavolume nodig? Dan wordt daar op een heel vlotte, commerciële manier op gereageerd. Tegelijk weet je dat alles ook altijd snel in orde gebracht wordt. Onze teams en die van Telenet hebben elkaars werkplekken al bezocht. Ze wisselen dan informatie uit. Dat zorgt ervoor dat ze elkaar beter kennen en begrijpen. Als er ooit een noodgeval zou zijn, helpt wederzijds begrip om sneller tot een oplossing te komen.

 

Niet alleen de dagelijkse opvolging loopt vlot, Telenet denkt ook vooruit. Zo organiseren ze samen met ons halfjaarlijkse strategische meetings op topniveau. Ze investeren bovendien in eigen infrastructuur en bereiden zo ook ons netwerk mee voor op de toekomst. Dat is een must, want met het stijgende belang van chatbots en videotoepassingen weten we dat er alleen maar meer data verstuurd en ontvangen zal worden.”

Ik vind de oplossingsgerichtheid en interventiesnelheid van Telenet Business ronduit indrukwekkend.

Vincent Collin
Executive manager IT Services

 
 
 
 

MLOZ-IT

MLOZ-IT is de informatica-afdeling van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. 260 medewerkers maken er werk van een performante IT-infrastructuur voor OZ Omnimut, Partenamut, Freie Krankenkasse, Partena Ziekenfonds en De Neutrale Ziekenfondsen. Ze zorgen er onder andere voor dat de elektronische verwerking van de zorgterugbetaling van 2.200.000 leden optimaal verloopt.

 

MLOZ.be