Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Metallo

“Voor onze businessklanten is een goede Wifi-verbinding ontzettend belangrijk.”

Marnix Maes

CIO

 
 

Uitdaging

  • All-roundbeveiliging nodig
  • Grote afhankelijkheid van IT
 
 

Oplossingen

  • Managed security services
  • Nieuwe firewall van Palo Alto
  • Combinatie van technologieën
 
 

Voordelen

  • Echt partnership
  • Betrouwbare follow-up
  • Sterke SLA
 
 

Allroundbeveiliging met managed security services bij Metallo

Toen Marnix Maes CIO bij Metallo werd, zette hij een inhaalbeweging bij IT in. Eén van de punten op Maes' agenda: een betere bescherming van alle IT-processen. "Die bescherming mag je heel breed zien. Alles wat over het internet gaat, valt eronder, maar ook Operations, Finance en R&D."

Marnix Maes: "Een goede security-aanpak vertrekt voor mij altijd vanuit de vraag: Welk soort bedrijf zijn we? Wat zijn onze vereisten? Wat zijn de consequenties als er met IT iets misloopt? In die zin heb ik weinig overtuiging nodig gehad om hier de beveiliging uit te breiden en op punt te stellen. Je moet beveiliging natuurlijk niet alleen afstemmen op je business, maar ook op het beschikbare budget. Hoe ver je wil gaan in security? Dat is een vraag die elk bedrijf anders zal beantwoorden."

" Onze samenwerking is een echte wisselwerking. "

Marnix Maes

CIO

Uptime

"Bij ons is voor Operations de uptime heel belangrijk. Sommige bedrijven kunnen bij problemen iets manueel opvangen, maar wij niet. In onze fabrieken, hier en in Spanje, worden complexe processen met IT aangestuurd. We willen daar absoluut geen verlies aan efficiëntie. Maar security speelt ook op andere domeinen een rol. We hebben een afdeling Research & Development en de informatie die daar zit, mag niet in verkeerde handen komen. Hetzelfde geldt voor Finance."

Outsourcen

Hoewel security heel belangrijk is, wordt het niet in huis georganiseerd. Marnix Maes: "Wat niet tot onze core business behoort, doen we niet zelf. We steken er liever onze resources niet in. Mochten we onze beveiliging helemaal zelf organiseren, dan hadden we daar twee mensen voor nodig.” Vanuit die visie, dat outsourcen beter was, klopte Metallo bij Telenet aan. “Nu kunnen we rekenen op mensen die fulltime met de materie bezig zijn, die veel ervaring met security in andere bedrijven hebben, en die zich permanent bijscholen. Zelfs als je eigen securityspecialisten zou willen hebben, zou ik nog een externe partner als Telenet aanraden. Je krijgt input van buitenaf, en die is heel nuttig."

Partnership

Marnix Maes: “Een securitypartner die je goed verstaat, is heel belangrijk. Je moet zowel qua methodiek als communicatie op dezelfde lijn zitten. Ik ken de kwaliteiten van de mensen bij Telenet al lang. Onze samenwerking is een echte wisselwerking. Vernieuwingen en aanpassingen worden door ons aangestuurd, maar Telenet reageert ook proactief als ze iets opmerken. We hebben maandelijkse meetings met rapportering door Telenet, waardoor we alles op de voet kunnen volgen. In die meetings kijken we naar abnormale trafiekstromen, pieken in de trafiek en dergelijke. We bouwen aan de hand van de rapporteringen een volledige documentatieset op en sturen bij waar nodig.”

Twee technologieën

Metallo koos Telenet ook omwille van zijn ervaring met Palo Alto. Vroeger gebruikte het bedrijf een firewall met een andere securitytechnologie en werkte het met een externe partner voor anti-virus. Nu combineert Metallo die firewall met Palo Alto. Marnix Maes: "Door twee soorten firewalls te combineren, heb je een sterkere bescherming. Waar de ene technologie goed in is, is de andere misschien wat minder goed, en omgekeerd. Elke technologie heeft zijn eigen invalshoek. Palo Alto is, als je het vergelijkt met andere firewalls, bijvoorbeeld heel performant. Bij Palo Alto heb je geen overbelasting. Je werkt meer embedded."

 

De overstap naar Palo Alto en de nieuwe securityinfrastructuur is heel vlot verlopen, concludeert Marnix Maes. Het eerste jaar hebben ze bij Metallo vooral gefocust op het operationele en de SLA's. Deze zomer staat voor het eerst een blackboxaudit op het programma, om de beveiliging te testen. "Het plan is om dat meermaals te doen en om zo verder te optimaliseren en verbeteringstrajecten op te zetten", zegt Maes.

 
 

Over Metallo

Metallo is gespecialiseerd in het recycleren en raffineren van non-ferrometalen. Uit complexe secundaire grondstoffen worden nieuwe grondstoffen voor de metaalverwerkende industrie gehaald. Het bedrijf maakt deel uit van de Metallum Holding, een groep die jaarlijks 1.000.000 ton metaal verwerkt en marktleider is in zijn sector. Metallo bestaat al sinds 1899 en stelt vandaag ongeveer 450 mensen tewerk. De IT-afdeling telt een 17-tal medewerkers.