Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Uitdagingen

  • Webshop moet altijd beschikbaar zijn
  • Hoge snelheid om bestellingen vlot te laten verlopen
  • Lokale support
 
 

Oplossingen

  • Dynamic Cloud
  • Hosting op maat, flexibel en uitbreidbaar
 
 

Voordelen

  • Snelle website/webshop op beveiligd platform
  • Beheer via gebruiksvriendelijk controlepaneel
  • Volledige service en support
  • Hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid
 
 

Webshop Klein Spook kiest voor support, snelheid en beschikbaarheid

Vijf jaar geleden startte Elisabeth De Vos met haar man José Delameilleure Klein Spook, een webshop met wasbare luiers en aanverwante producten. De site draait sinds kort op Dynamic Cloud van Telenet, een krachtig platform voor virtuele servers. Voor Elisabeth en José waren de lokale support, de hoge beschikbaarheid en de grote snelheid doorslaggevende factoren.

Toen Elisabeth en José met Klein Spook begonnen, waren ze geen specialisten in e-commerce, enkel enthousiaste gebruikers van de wasbare luier. “Negen jaar geleden”, vertelt Elisabeth, “werd onze zoon geboren en stonden we verstomd van de hoeveelheid afval die zo’n kleine jongen produceert. Eén vuilniszak per week! We zijn wasbare luiers gaan gebruiken en waren daar zo enthousiast over dat we onze ervaringen wilden delen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot onze website en webshop.”

Lokale support

José: “In het begin was onze site gehost in Amerika. We hebben daar een paar keer problemen mee gehad. We lagen soms een uur of zelfs een dag uit, en dat kan natuurlijk niet als je een webshop hebt. Ben je niet beschikbaar, dan gaan de mensen naar de concurrentie. We zijn gaan zoeken naar alternatieven en zijn zo bij Dynamic Cloud van Telenet terechtgekomen.”

“Als er pieken zijn of extra capaciteit nodig is, kunnen we de vraag gemakkelijk opvangen. Het systeem is volledig schaalbaar.”

José Delameilleure

Eigenaar Klein Spook

“We wisten van bij het begin dat we een lokale leverancier wilden. Duikt er een probleem op, dan moet je niet naar Amerika mailen of in een chatroom de problemen proberen op te lossen. Je kan rechtstreeks in contact treden met lokale mensen. Daarnaast wilden we ook een krachtig platform, want mensen willen in een webshop snel geholpen worden. Sinds we bij Telenet zitten, laadt onze site dubbel zo snel. Dat is een enorme verbetering.”

Meegroeien

Elisabeth: “We zijn gestart met een heel simpele webshop. Veel in de back-end, zoals facturatie en voorraadbeheer, gebeurde eerst manueel. Naarmate het aantal klanten groeide, bleek dat niet meer houdbaar en zijn we overgestapt naar een volledig e-commercepakket.” Dat ook Dynamic Cloud kan meegroeien, stelt de eigenaars van Klein Spook gerust. José: “Als er pieken zijn of extra capaciteit nodig is, dan kunnen we de vraag gemakkelijk opvangen. Het systeem is volledig schaalbaar. We willen de website verder uitbreiden en nieuwe webshops opzetten, en dat kan gemakkelijk met Dynamic Cloud. Je kunt zelf alles via een controlepaneel regelen.”

Veilig en comfortabel

Sinds de overschakeling naar Telenet hebben Elisabeth en José “een veilig en comfortabel gevoel bij de website”. De site met shop is nu constant beschikbaar. “We hebben geen problemen meer en we weten dat we op elk moment kunnen uitbreiden. We hoeven ons ook niks van de infrastructuur aan te trekken. Telenet zorgt daarvoor en volgt alles op. Ook de beveiliging is goed geregeld door Telenet.”

 
 

Over Klein Spook

Klein Spook is een webshop gespecialiseerd in wasbare luiers. De shop werkt met een netwerk van consulenten die tijdens gratis infosessies uitleg geven over de voor- en nadelen. “We willen alleen verkopen aan mensen die goed geïnformeerd zijn en overtuigd bij ons een bestelling plaatsen,” zegt Elisabeth De Vos van Klein Spook. “Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, goedkoper dan wegwerpluiers en ook nog eens goed voor kindjes die last hebben van uitslag. Maar je moet ook de nadelen kennen.” Ondertussen hebben Elisabeth en haar man José een tweede website opgericht, Tante Rosa (www.tanterosa.be), met wasbaar maandverband en menstruatiecups. www.kleinspook.be