Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Grontmij België

“We werken met budgetschijven. De medewerker bepaalt zelf in hoeverre we zijn internetfactuur mee betalen.”

Hilde Janssens

HR Director

 
 

Uitdaging

  • Antwoord bieden op vraag naar tussenkomst in internetfactuur als onderdeel van het Flex Income Plan
 
 

Oplossingen

  • Telenet Incentive Plan
 
 

Voordelen

  • Flexibiliteit, dankzij budgetschijven
  • Tevreden werknemers, door de mogelijkheid om bestaande Telenet-diensten (internet/shake) te behouden
 
 

Tussenkomst in internetfactuur populair extralegaal voordeel bij
studie- en adviesbureau Grontmij

Bij het samenstellen van hun loonpakket kiezen de 800 werknemers van Grontmij uit een brede waaier aan extralegale voordelen. Tussenkomst in hun persoonlijke Telenetinternetfactuur is daar één van. De werknemers kiezen zelf uit een aantal bedragen voor de tussenkomst door Grontmij en surfen zonder problemen verder via hun bestaande Telenet Shake. “Het initiatief is een groeiend succes”, getuigt Hilde Janssens, HR Director.

Toen advies- en ingenieursbureau Grontmij in 2012 Grontmij Vlaanderen, Grontmij Industry, Libost-Groep en Grontmij Wallonië samenbracht onder de naam ‘Grontmij Belgium’, wou het de arbeidsvoorwaarden van nieuwe werknemers behouden en hen tegelijk meer inspraak geven in het samenstellen van hun loonpakket. De organisatie introduceerde daartoe een ‘Flex Income Plan’, dat meer keuzevrijheid biedt. “Alle nieuwkomers stappen sowieso in het plan. Wie al in dienst was, kon kiezen”, vertelt Hilde Janssens, HR Director. “Een fiets leasen, een hospitalisatieverzekering voor familieleden, extralegaal kindergeld of kiezen voor een hogere of lagere bedrijfswagencategorie: het zijn maar enkele opties. Ook een tussenkomst in de internetfactuur is bijvoorbeeld mogelijk”, vervolgt ze haar verhaal. “Voor we het Flex Income Plan opstartten, bevroegen we een aantal werkgroepen naar de meest aantrekkelijke voordelen. Een bijdrage aan de internetfactuur was er één van.”

Flexibiliteit door budgetschijven

Om aan de interesse tegemoet te komen koos Grontmij voor het Telenet Incentive Plan. “Heel wat medewerkers hadden al Telenet internet of een Telenet Shake met telefonie en tv. Het Telenet Incentive Plan integreert de formule die ze kozen in het Flex Income Plan. Het laat ons bovendien toe via budgetschijven te werken. De medewerker kan dus zelf bepalen in hoeverre wij zijn internetfactuur mee betalen. We komen alleen niet tussen in de telefonie-, tv- of installatiekosten.”

 

Via een handige online simulatietool berekenen de Grontmij-werknemers hun voordeel. Elk jaar kunnen ze hun loonpakket aanpassen. “Het aantal medewerkers dat in het Flex Income Plan stapt is sterk aan het groeien. Dat is ook zo voor het Telenet Incentive Plan.”

Win-winsituatie

Met het Flex Income Plan - en het Telenet Incentive Plan - benut Grontmij de mogelijkheden van de wetgeving optimaal. Hilde Janssens: “Voor onze medewerkers zijn de extralegale voordelen mooi meegenomen. Het plan is voor ons budgetneutraal en brengt geen extra loonkosten met zich mee, terwijl de medewerkers toch over een voordelenpakket beschikken dat hen aanspreekt. Het is dus een win-winsituatie voor beide partijen.”

 
 
 
 

Over Grontmij Belgium

Grontmij Belgium is een interdisciplinair studie- en adviesbureau met hoofdzetel in Brussel en acht vestigingen verspreid over België. De organisatie is actief in drie grote businesslijnen: Transportation & Mobility, Planning & Design en Industry, Water & Energy. Het begeleidt bedrijven en overheden in het bedenken en ontwerpen van creatieve en duurzame concepten en ondersteunt hen hierbij van A tot Z.