Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Uitdagingen

 • Volledig nieuwe telecominfrastructuur in nieuw bedrijfspand
 • Stabiele WiFi in kantoor met veel beton
 • Lagere maandelijkse factuur ten opzichte van vroegere telecomoperator
 • Thuiswerken mogelijk maken met "access everywhere anytime"
 • Moderne technologieën
 
 

Oplossingen

 • ISDN over COAX
 • Corporate Fibernet met vaste IP-adressen en gegarandeerde bandbreedte
 • back-up lijn met managed router
 • Communicatieserver
 • WiFi-netwerk
 
 

Voordelen

 • Grote kostenbesparing voor telefonie en internet
 • Altijd en overal kunnen werken met toegang tot de server
 • Internet is gegarandeerd dankzij onze back-uplijn
 • Directe toegang tot specialist en goede samenwerking met onze telecompartner, Telecom‑IT
 
 

Flamand & Partners genieten optimaal van uitstekende telecom in nieuwbouw

Stel dat u van kantoor verandert en uw telecominfrastructuur helemaal van nul kunt opbouwen. Lijkt u dat een leuk vooruitzicht?

De accountancy- en tax & legal-adviseurs van Flamand & Partners grepen hun kans. Sinds 2014 huizen ze in hun gloednieuwe kantoor net voor het binnenrijden van Knokke. De combinatie van beton, glas en veel licht inspireerde tot een modern en aangenaam kantoorgebouw. Door proactieve gesprekken met hun telecompartner Telecom-IT werd al bij het uittekenen van de nieuwe vestiging duidelijk welke internet- en telefonienoden er waren.

Toekomstgericht kantoor werkt digitaal

Wanneer Flamand & Partners naar een grotere locatie verhuizen, wensen ze ook op telecomvlak een forse stap vooruit te zetten. Als toekomstgericht accountantskantoor zijn hun dossiers al geruime tijd van overal toegankelijk en werken ze al jaren zo papierloos mogelijk. Bovendien lopen Flamand & Partners mee voorop in online boekhouden en samenwerken met hun klanten.

"Tijdens gesprekken met Els Pieters van Telecom-IT, onze telecompartner, werd het me al snel duidelijk dat we onze telecomnoden best zo vroeg mogelijk tijdens het bouwproces konden bekijken", zegt Tine Deklerck, partner bij Flamand & Partners. 

"Dat is de ideale situatie", weet ook Els Pieters van Telecom-IT. "We hebben bij de eerste werfvergaderingen mee de bekabeling uitgetekend en deze tijdens het bouwproces opgevolgd. Hierin ligt onze sterkte als totale telecom-integrator. We stellen een totaalpakket samen, vertrekkend vanuit de noden van de klant. In dit geval resulteerde dat in kilometers kabel, die we mooi in de nieuwbouw hebben weggewerkt, aangevuld met Wifi-accesspoints, een communicatieserver, telefoontoestellen, versterkers en parlofoons." 

"We maken ons geen zorgen meer over telecom. Duikt er toch een probleem op? Dan bellen we Telecom-IT."

Tine Deklerck

Partner bij Flamand & Partners

Leasing is de populairste formule

"Omdat telecom zo snel evolueert, besloten we telecommateriaal te leasen", zegt Tine. "Hierdoor hoef ik me geen zorgen te maken. Ik weet wie ik kan bellen bij problemen en betaal hiervoor een vast maandelijks bedrag. Prima voor wie tijd te kort heeft zoals wij. Bovendien werd de kost van onze volledig nieuwe communicatieserver gedekt met de besparing die we realiseerden door te veranderen van operator en bedrijfslocatie."

"Leasing is onze meest gangbare formule", getuigt Els Pieters nog, "omdat je via leasing de mogelijkheid hebt om na een paar jaar nieuwe producten te kiezen. Tegen het einde van de periode wordt heel eenvoudig bekeken of de infrastructuur nog up-to-date is, beter kan, of de formule best aangepast wordt. Hierdoor zitten onze klanten nooit met een oude communicatieserver, maar kunnen ze vlot digitaal gaan, van formule veranderen, de bandbreedte verhogen en verlagen en hun telefoontoestellen laten vervangen door hoorns of headsets gekoppeld aan de computer."

"Zo bestaat de kans dat ook wij onze telefoons vervangen", zegt Tine. "Mijn huidige telefoon heeft toetsen, maar die heb ik nog nooit gebruikt. Bellen doe ik via mijn computer, met de hoorn in de hand. Een programma op mijn bureaublad (ontwikkeld door onze telecompartner) zegt me steeds wie te bereiken is, wie al in gesprek is, met wie mijn medewerkers in gesprek zijn... Kortom, een volledige bezetindicatie van mijn medewerkers."

Telecom gekoppeld aan CRM

"Het telefoneren is gekoppeld aan ons CRM-pakket", zegt Tine. "Zo hoeft niemand ooit een telefoonnummer in te toetsen of op te zoeken. Willen ze een klant spreken, dan klikken ze deze aan in onze software en de klant wordt opgebeld."

De optie is een mooi voorbeeld van hoe de eigen software van Telecom-IT de diensten van Telenet versterkt én heel wat tijdswinst oplevert.
"We brengen hier een combinatie van verschillende productlijnen", zegt Els Pieters. "Zo is de communicatieserver gekoppeld aan de parlofoon waardoor de deur, de parking en de lift ook kunnen worden geopend als de receptie niet meer bemand is."

Vandaag zijn alle wensen van Flamand & Partners vervuld. Maar tegelijkertijd evolueren behoeften. "De grootste fout die we nu nog kunnen maken, is onze vraag niet stellen aan Telecom-IT", bedenkt Tine zich. "We hebben al gemerkt dat alles te bespreken is en we steeds tot goede oplossingen komen."

 
 
 
 

Over Flamand & Partners

Flamand & Partners lijkt in niets op het klassieke accountantskantoor dat het bij zijn start was. Het is vandaag een middelgroot accountantskantoor, met 27 medewerkers in Knokke, waarvan 4 vennoten. Het gaat resoluut voor een moderne manier van boekhouden, gekoppeld aan kwaliteitsvolle dienstverlening inzake tax, legal en corporate finance. 

"We staan onze ondernemers op alle vlakken bij", zegt Tine Dekerck, partner bij Flamand & Partners, "van de wettelijke verplichtingen tot heel proactief mee de onderneming sturen, zoals o.a. financiële rapportering, fiscale optimalisatie, overnames begeleiden, risico's detecteren, bestuurs- en algemene vergaderingen, met banken onderhandelen en overeenkomsten opstellen of screenen. Service en persoonlijk contact zijn hierbij essentieel. We werken zowel met onze klanten als met onze medewerkers op een héél transparante wijze met open communicatie."

Over Telecom-IT

Telecom-IT is al 17 jaar Telenet Business Expert-partner. Vanuit Beernem zorgen de 40 medewerkers voor connectiviteit van voice, internet, broadcast centers en grotere dataverbindingen tussen verschillende sites. Naast het analyseren van de telecominfrastructuur in bedrijven, verdelen ze ook communicatieservers en plaatsen ze WiFi-netwerken in bedrijven. De eigen R&D-afdeling ontwikkelt op maat gemaakte software, een eigen alarmserver en bijhorende oplossingen. Dialoog, vertrouwen, maatwerk, service en flexibiliteit zijn hun grote troeven.
In 2014 won Telecom-IT de award "Beste B2B-partner van Telenet". In 2015 was het de "Beste Data Solutions partner van Telenet". Het groeiende bedrijf zal 50 medewerkers tellen eind 2017 en midden 2017 in een nieuwbouw huizen, ook in Beernem.